arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Nieuws » Keukenspullen opbergen aan de muur: mooie voorbeelden

Keukenspullen opbergen aan de muur: mooie voorbeelden

We moeten er toch al snel behoorlijk wat spulletjes in kwijt: de keuken. En daarbij is de kans groot dat je gauw genoeg merkt dat de kasten uitpuilen – zeker als je een kleine keuken hebt. Vervelend! Maar gelukkig hebben we er een oplossing voor: ga bij het keuken inrichten voor opbergen aan de muur! Ideaal, zoals je ontdekt in deze blog.

Houten planken: stijlvol en praktisch

Hoe je die spullen kwijt kunt aan de muur? Zet ze op houten planken! Dat zorgt voor een rustgevende look in de keuken – hout straalt eenvoud uit, en geeft tegelijkertijd een natuurlijke uitstraling. Ideaal! Je kunt het hout in de oorspronkelijke kleur laten, maar het is ook een idee om de planken te verven. Net wat jij mooier vindt staan!

Vervolgens kun je hier verschillende keukenspullen aan de muur op kwijt. Denk aan kruidenpotten, de pastavoorraad, bekers en ander serviesgoed. Stapelen maar! Hoe breder en langer de planken zijn, hoe meer je erop kwijt kunt. Denk daar dus van tevoren over na, voor je een wandplank voor de keuken in huis haalt.

Mooi en rustgevend: hout in de keuken

Magneten aan de muur

Een ander idee is om magneten aan de muur te bevestigen. Daar kun je vervolgens bijvoorbeeld de messen aan kwijt: ideaal als je een behoorlijke set in huis hebt. Dat ziet er namelijk ook nog eens beeldschoon uit! En het scheelt toch weer een messenblok op het aanrecht: hoewel dat er ook mooi uit ziet, neemt het toch behoorlijk wat ruimte in beslag.

De muur biedt hierbij een ideale uitkomst: hier is vrijwel altijd nog wat ruimte aan vrij. En daar komt bij dat het heel eenvoudig is om iets van te muur te pakken. Dat scheelt je ook nog eens een boel tijd – niet steeds weer die kastdeuren openen en zoeken naar wat je nodig hebt.

Handig: magneten aan de wand in de keuken

Metalen buizen met hangers eraan

We sluiten de blog af met het idee van metalen stangen als wandopbergers. Ook die kun je namelijk goed kwijt aan de muur! Hang hier vervolgens kleine haakjes aan – en je wandrek in de keuken is ready. Ideaal aan dit idee in de rij van keuken voorbeelden is dat je zelf de verdere inrichting bepaalt. Zo kun je het helemaal afstemmen op jouw keuken!

Want wat je dan vervolgens aan die haakjes hangt? Dat is natuurlijk aan jou. Maar we kunnen meer dan genoeg keuken accessoires bedenken: lepels en ander gerei om mee te koken, kleine bakjes of bekers met oortjes, of hang er de theedoek overheen – zoals we op onderstaand voorbeeld zien.

Ga voor stangen aan de muur: hang alles op!

Reageer

Lees ook:

Landelijke woonstijl: tuin- en interieurtips >
Handige tips om je tuin te vergroenen >
Geef ruimtes een nieuwe look met een steenstrip >
Help ik wil mijn huis snel verkopen: hoe pak ik dit aan? >
Dit zijn de voordelen van een boxspring bed >
Brand voorkomen in huis: praktische en eenvoudige tips >
Tips voor een duurzaam én stijlvol interieur >
De leukste tuinset voor in jouw achtertuin: 6x inspiratie >
Makkelijke tips voor een energiezuinig huis >
Je eigen woonstijl ontdekken: zo doe je dat! >
Veilig klussen: deze spullen heb je nodig >
Ga jij je woning verbouwen? Gebruik tijdelijke opslag! >
8 belangrijke benodigdheden voor een verbouwing >
Infrarood verwarming: de nieuwe manier van verwarmen >
Veilig en streeploos de buitenramen schoonmaken >

Terug naar overzicht >>