arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Nieuws » Tips voor een duurzaam én stijlvol interieur

Tips voor een duurzaam én stijlvol interieur

Ben je al lekker duurzaam bezig met zonnepanelen op het dak, goed geïsoleerde muren en kunststof kozijnen met dubbel glas? Super! Dan vind je het vast ook interessant om je te verdiepen in een duurzaam interieur. Aan de binnenkant van je huis kun je namelijk ook nog het een en ander verbeteren. En het leukste is dat duurzaamheid tegenwoordig hand in hand kan gaan met een stijlvolle uitstraling.

Ga voor hoge kwaliteit

Het is belangrijk om bij elke aankoop kritisch te kijken naar de kwaliteit. Het doel is dat het meubelstuk zo lang mogelijk meegaat. Koop daarnaast liever tijdloze decoratie waar je jaren plezier van hebt, in plaats van goedkope prulletjes voor één seizoen. Als je het echt goed wilt aanpakken, ga je op zoek naar meubelmerken die zich richten op hoge kwaliteit én een duurzame productie. Tweedehands shoppen is ook altijd een goed alternatief.

Bezuinig niet op de vloer

De vloer is eigenlijk de basis van je interieur. Hier mag je dus best in investeren! Kies voor een slijtvaste vloer van een sterk materiaal zodat het lang meegaat. Het is nog beter als het is gemaakt van een natuurlijk of gerecycled materiaal.

Maak gebruik van natuurlijke verf

Wist je dat er in veel muurverf schadelijke stoffen zitten? Zelfs bij verf op waterbasis kunnen er parabenen vrijkomen tijdens het verven of uitharden. Kies dus liever voor een ecologische muurverf met natuurlijke pigmenten.

Koop potten van gerecycled materiaal

Planten mogen niet meer ontbreken in een stijlvol interieur. Het is trendy en sfeervol tegelijk! Nu zijn planten al een mooie groene toevoeging, maar je kunt het ook nog eens doorvoeren in de bloempotten en plantenpotten. Dit doe je door te kiezen voor een duurzaam en gerecycled materiaal. Deze design potjes voor binnen van Elho zijn bijvoorbeeld gemaakt van gerecycled plastic afval. Ze hebben allemaal een andere uitstraling en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Daarnaast gaan de potten door de hoge kwaliteit erg lang mee en kun je ze nogmaals recyclen. No more waste!

Kies voor textiel van biologisch katoen

Katoen klinkt heel groen en natuurlijk, maar er wordt bij de teelt veel gebruik gemaakt van giftige stoffen. Deze pesticiden komen zo in de natuur terecht. Dit heeft grote negatieve gevolgen voor ons milieu. Kies daarom liever voor biologisch katoen dat wordt geteeld zonder schadelijke bestrijdingsmiddelen.

Stap over op LED verlichting

Vervang tot slot al jouw lampen voor LED verlichting. Deze vorm van verlichting is energiezuinig en duurzaam. Doe meteen wat inspiratie op met ons artikel: 6 prachtige LED hanglampen voor boven de eettafel.


Reageer

Lees ook:

De verschillen tussen inductiekookplaten en koken op gas, een moderne keukenrevolutie >
Muurkleur kiezen: Wordt het Taupe of RAL? >
Verkopen van een huis >
Het belang van onderhoud na een eenmalige grondige schoonmaak >
Kies de perfecte voordeur voor je nieuwe huis >
Ontdek de wereld van marmeren keukens >
Neem deze trends mee in het ontwerp van je nieuwe badkamer >
Tips om meer opbergruimte te krijgen in huis >
Tips bij het kopen van een nieuwe bank >
Ontdek de voordelen van draadloze verlichting >
5 toekomstbestendige keuzes voor je woning >
Hoe technologie de wereld van interieurontwerp verandert >
Inspiratie voor een functioneel en stijlvol bureau >
De beste keukenindelingen voor elk type woning >
Hoe creëer je een sfeervolle entree in huis? >

Terug naar overzicht >>