arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Slaapkamer » Zo houd je je woning met huisdieren schoon

Zo houd je je woning met huisdieren schoon

Ze zijn lief, schattig en leuk: huisdieren! We zijn er dan ook zeker dol op. Maar houd wel in je achterhoofd dat het best wat werk is, een dier in huis. Zo ook wat betreft het schoon houden van je woning. Lees snel verder: in deze blog geven we tips over het woning met huisdieren schoon maken én houden.

Stofzuigen maar

Jawel: je zult eraan moeten geloven. Het is nu eenmaal wat meer werk om een huis met huisdieren schoon te houden, en je zult er toch voor aan de bak moeten. Helaas kunnen we geen toverstaf tevoorschijn halen en het vuil voor onze ogen laten verdwijnen.

Haren zijn bij de meeste huisdieren in huis het grootste probleem: die liggen al snel overal. Plan daarom met regelmaat een stofzuigbeurt in – een paar keer per week is hierbij voldoende. Als dit eenmaal in je systeem zit, om op regelmatige basis aan te pakken, doe je het in een handomdraai.

Tips voor het schoonhouden van je woning met huisdieren

Borstel je huisdier

Om de haren van dieren in huis een beetje tegen te gaan, is het slim om de dieren met regelmaat te borstelen. Hiermee haal je een groot deel van de loszittende haren weg – en kun je ze verzamelen op één plek, in plaats van dat ze door de hele woning liggen. Dat scheelt natuurlijk al behoorlijk!

Borstel je dieren op een plek waar je de haren snel kunt opzuigen. Bijvoorbeeld op een houten vloer – dat werkt beter dan een tapijtvloer. Ook hier geldt weer: als je er een vast klusje van maakt en het met regelmaat volhoudt, is het zo erg nog niet.

Zo maak je je woning met huisdieren schoon!

Denk na over de inrichting van je woning

We komen nog even terug op de vloer waar we het hierboven over hadden: dat is iets om rekening mee te houden in huis. Als je weet dat je huisdieren neemt, kun je dit laten meetellen in het soort vloer dat je uitkiest. Zo is hout een stuk eenvoudiger schoon te maken dan tapijt. Hier kun je ook nog eens goed met de dweil overheen: tevens een belangrijke klus als je een schoon huis met huisdieren wilt.

Niet alleen de vloer is iets om in overweging te nemen: er is meer dan dat. Denk bijvoorbeeld ook aan de bank. Als je gaat voor een stoffen variant, is het moeilijker om daar de haren uit te halen dan bij bijvoorbeeld een leren variant. Want hoe goed je je huisdieren ook afleert om op de bank te springen: stiekem proberen ze het toch wel… Daar kun je je maar beter op voorbereiden.


Reageer

Lees ook:

Veilig en streeploos de buitenramen schoonmaken >
Een oude woning met een moderne uitstraling: zo doe je dat >
Een bank in een felle kleur: verschillende voorbeelden >
Zo voorkom je dat het ’s winters te donker is in huis >
Deze accessoires kun je kwijt bij de eettafel >
Dit zijn goede plekken in huis voor planten >
Een kleine eettafel uitkiezen: let hierop >
6 onmisbare items voor een Oosterse sfeer in huis >
Een gezellig plateau vol accessoires op tafel: voorbeelden en inspiratie >
Met deze items vertaal je de winter in huis >
Tips voor het uitkiezen van uniek beddengoed >
Gezellige relaxhoek inrichten voor de knusse winterperiode >
Zoveel mensen, zoveel verschillende types keukens >
Bijzondere plekken in huis voor planten >
Zo zorg je voor een opgeruimde wasruimte in huis >

Terug naar overzicht >>