arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Interview met BN'ers » Jennifer Ewbank

Interview

Jennifer Ewbank

Interview metJennifer Ewbank

Wie wonen hier:Jennifer Ewbank (25), zangeres en zangdocente van kinderen en Robin de Munk, (30), hockeyer en Leegstandsbeheerder.
Waar:Appartement in Den Haag, pal aan zee
Woonstijl:Boerenlook, landelijk, licht

Dat klinkt heel erg als huisje, boompje, beestje!

“We zijn gewoon toe aan iets groter en we willen graag een stukje buiten voor onze huisdieren. We hebben Noorse boskat, een Maine Coon. Een flink exemplaar dat ruimte nodig heeft. En we hebben nu maar een slaapkamer en komt er gezinsuitbreiding dan hebben we meer nodig.”

Vertel!

“Nee, nog niks aan de hand! We gaan volgend jaar eerst trouwen. Maar wat meer ruimte is ook prettig voor mijn werk. Ik ben artieste en geeft naast de optredens in het land ook zang- en pianolessen aan kinderen. Een aparte ruimte daarvoor staat hoog op mijn wensenlijstje! En dat strand hé…Robin en ik zijn inmiddels verslaafd geraakt aan lekker hardlopen met Billy, onze hond. En op zomerdagen is het heerlijk, hup zo je huis uit het strand op en ’s winters in een strandtent een kop koffie drinken.”

Wat voor een soort huis zoeken jullie?

“Het liefst bestaande bouw, met een voortuintje en veel groen en natuur om ons heen. Wat mij geweldig lijkt is een zolderslaapkamer. Dat je in de punt van het huis slaapt met de originele balken in het zicht. Dat lijkt me ook de enige plek waar je kunt genieten van de regen. Knus, het tikkende geluid op het dak terwijl je in bed ligt. Een beetje het gevoel van vroeger, als we met de tent op vakantie gingen. Maar het moet vooral als thuis voelen.”

Al iets gezien wat in de buurt komt?

“We hebben vanmiddag een huis bezichtigd en zijn helemaal verliefd!. Een 3-onder-1 kapwoning met voor en achtertuin. Tien stappen vanaf de duinen. We moeten wel heel erg aan het klussen. Alles moet aangepakt worden, dus daar gaat aardig wat tijd, geld en energie in zitten. Iets wat we, gezien onze agenda’s, veelal gaan uitbesteden. Maar we krijgen er wel echt een thuis voor terug!”

En die zolder?

“Die zit erin! Dat was liefde op het eerste gezicht! Zoveel leuke punten! Tuin, genoeg ruimte, strand. Het feit dat we leidingen, elektra, zelfs cv enzo moeten vernieuwen is minder leuk, maar nemen we voor lief. Een verbouwing in de zin van: alleen een nieuwe vloer, keuken en badkamer was fijner geweest.”

Nog meer leuks?

“De mogelijkheid van uitbreiding onder de grond. Een studiokelder is natuurlijk fantastisch! Even me terugtrekken in mijn passie, vrij van voetbalkijkende mannen en telefoontjes.”

Je woont nu nog hier. Wat mag direct bij het grof vuil?

“Het bankstel! De kat heeft zich in zijn eerste levensjaar helemaal uitgeleefd.

Ook een beetje mijn eigen schuld. Ik vind krabpalen erg lelijk! Inmiddels in het opgelost. Ik heb een hele grote tak van een dode boom uit de tuin van mijn ouders in een bak cement gezet. Toen de pot in een rieten mand gezet en schelpen en stenen en overheen zodat je het cement niet meer ziet. Staat super leuk en de kat kan z’n ei kwijt, haha.”

Dus een nieuwe bank wordt de eerste aankoop?

“Het liefst een grote, grove hoekbank waar we met z’n allen op kunnen hangen.”

Design of landelijk?

“Ik ben allergisch voor hele strakke en ultra moderne meubelen. Het moet vooral gezelligheid uitstralen. Gelukkig ligt de stijl van Robin redelijk in de buurt van die van mij. Dus ik kan me helemaal uitleven! Ik hou van een gezellige boederijlook. Sowieso ben ik gek op kaarsen en Robin is altijd in de weer met de openhaard.”

Wat verhuist absoluut mee?

“Mijn piano en ik gaan ver terug, dus die blijft altijd! Verder een kast. Gekocht op een moment dat ik weinig te besteden had. Ik schrok van de prijzen van een nieuw exemplaar en heb op marktplaats.nl een houten kast voor 30 euro gekocht. Die moesten we ophalen en eenmaal daar aangekomen kwam ik erachter dat ze vier hoog woonden zonder lift. Wat een gedoe. Uiteindelijk heelhuids thuis gekomen inclusief kast. Die heb ik geschuurd, geverfd en leuke knoppen opgezet. Helemaal mijn kast!”

Zou jij een styliste inschakelen?

“Ja en nee. Ik weet wat ik wel en niet mooi vind. Maar als de styliste goed weet wat mijn smaak is, durft hij of zij waarschijnlijk net iets meer te doen. Bijvoorbeeld qua kleur, wat vaak leuk uitpakt. Hoe meer we het erover hebben, des te meer zin ik in die 3-onder-1 kap krijg. Liefde maakt blind, toch? M’n vingers jeuken om met misschien wel ons nieuwe huis aan de slag te gaan!”

(Fotografie: Jantien de Bood)


Reageer

Lees ook:

Jurgen Smit >
Kimberley Klaver >
Bartina en Ronald Koeman >
Pernille La Lau >
Vivian Reijs >
Peggy Vrijens >
Kim Kötter & Jaap Reesema >
Koert-Jan de Bruijn >
Annette Gerritsen >
Jet Sol >
Marit van Bohemen >
Helen en Frank de Boer >
Fatima Moreira de Melo >
Dyanne Beekman >
Regina Romeijn >

Terug naar overzicht >>