arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Interview met BN'ers » Fatima Moreira de Melo

Interview

Fatima Moreira de Melo

Interview metFatima Moreira de Melo

Wie wonen hier:Fatima Moreira de Melo (33) professioneel pokeraar, Raemon Sluiter (34) professioneel tennisser
Waar:Sinds 2008 in een Rotterdams appartement in Hillegersberg.
Woonstijl:sfeervol modern
Favoriete woonwinkels:In Rotterdam: Kitsch & Kunst aan de Rotte en 220. Bij 220 heb ik het Gispen bureau gekocht. Deze winkel is van een ontwerpster die leuke vintage spullen heeft en woonadvies geeft.

Je ging kijken en was gelijk verkocht?

“Ja, terwijl ik dacht dat het appartement van de buren er ook bij hoorde, haha! Maar dit is ook heerlijk groot. Dat komt omdat we weinig muren en nog minder deuren hebben laten plaatsen. We hebben een loftgevoel gecreëerd; het lekker rustig en ruimtelijk gehouden.”

En strak.

“Bijna Industrieel. Raemon houdt heel erg van modern, ik vind het leuk af en toe iets tweedehands toe te passen. Zoals zo’n Gispen bureau en het buikkastje. Dat is ooit van mijn oma geweest. Het was van eikenhout, ik heb het wit geverfd. Erop staan kleine prulletjes en dierbare familie-items. Dat is ook de enige plek waar accessoires staan.”

Je bent niet zo van de sfeerhoekjes?

“Nee. We willen het niet een grote prullariatoestand laten worden en ons appartement leent zich daar niet voor. De indeling staat ook redelijk vast. Heel soms schuif ik met de bank, maar dat is het dan wel zo’n beetje. Ik ben ook wat huiverig voor het gedoe er omheen. Staat het niet, dan moet je alles weer terug zetten.”

Gave keuken trouwens.

“Mooi hé. Helemaal van rvs. We kregen destijds een lijst met adressen waar we bepaalde zaken moesten gaan uitzoeken, dat heb je met nieuwbouwprojecten. Voor de keuken moesten we naar Siematic. We zijn er denk ik wel tien keer geweest. Net zo lang fine tunen tot we op dit strakke model uitkwamen. Onderin kasten en lades, bovenin niets.”

Jij hangt full colour aan de muur

“Het is een schilderij, gemaakt door Michel Willemsen. Ik heb hem van een bevriende fotograaf gekregen, die de foto had genomen, die door Michel is bewerkt.”

Jouw favoriete plek?

“De plek waar ons appartement ligt. Aan het water. We wonen drie hoog en hebben een prachtig uitzicht. Verder vind ik ons bed heel relaxed en is ook het bad favoriet. Van daaruit kan ik tv kijken, heerlijk!”

Jullie hebben een geweldig balkon!

“We kunnen vanuit iedere ruimte naar buiten. Zodra het mooi weer is, staan de deuren open en leven we op dat balkon. Wat we nog missen is mooi buitenmeubilair. Nu hebben we blauwe klapstoeltjes, gekocht op een rommelmarkt. Je kent ze vast wel, met zo’n ankertje op de rugleuning. Handig en nostalgisch, want die had opa vroeger ook op de boot.”

Zitten Raemon en jij op een lijn qua inrichting?

“Ons interieur is een mix van wat wij mooi vinden. Raemon modern en strak, ik af en toe iets ouds. Maar hij is heel makkelijk. Laatst stelde ik voor om onze grijze vloer hoogglans mintgroen te verven. Vindt hij prima. Maar als het niet staat, is dat ook mijn probleem. Dan moet ik actie ondernemen om het te herstellen.”

Misschien een binnenhuisadviseur in de arm nemen?

“Nooit. Een huis moet eigen zijn, dat is het niet als je het door een ander laat doen. Dit is van ons en we vinden het veel te leuk om er zelf mee bezig te zijn.”

(Fotografie: Jantien de Bood)


Reageer

Lees ook:

Jurgen Smit >
Kimberley Klaver >
Bartina en Ronald Koeman >
Pernille La Lau >
Vivian Reijs >
Peggy Vrijens >
Kim Kötter & Jaap Reesema >
Koert-Jan de Bruijn >
Annette Gerritsen >
Jet Sol >
Jennifer Ewbank >
Marit van Bohemen >
Helen en Frank de Boer >
Dyanne Beekman >
Regina Romeijn >

Terug naar overzicht >>