arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Nieuws » Makkelijke tips voor een energiezuinig huis

Makkelijke tips voor een energiezuinig huis

Energie besparen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee. Een win-win situatie dus! Vandaag delen we 6 tips om je woning eenvoudig energiezuiniger te maken. Alle kleine beetjes helpen. Ga jij het onderstaande lijstje even af?

Tip 1: Zet apparaten uit, niet op stand-by

Je weet vast wel dat het beter is om apparaten uit te zetten als je ze niet gebruikt. Maar zet je de tv of computer wel écht uit? Of kies je altijd voor stand-by of de slaapstand? Dit kost best veel energie zonder dat je het doorhebt – zonde! Probeer sluipverbruik te voorkomen door alle apparaten echt helemaal uit te zetten. Trek eventueel de stekkers eruit als je voor een langere periode niet thuis bent.

Tip 2: Kies voor een slimme thermostaat

Een slimme thermostaat kan je flink wat stookkosten besparen. Je kunt er bijvoorbeeld voor zorgen dat de verwarming lager gaat als je niet thuis bent of als je ’s nachts gaat slapen. Soms is het zelfs mogelijk om het van een afstand te besturen met een app.

Tip 3: Vervang oude lampen voor LED verlichting

Maak eens een rondje door het huis. Hoeveel lampen kun je vervangen voor zuinige LED verlichting? Schrijf het aantal op en bestel de LED lampen meteen online. Het is maar een kleine moeite, maar wel met een groots resultaat. LED verlichting is een goede investering en gaat bovendien veel langer mee dan traditionele verlichting. Het is duurzaam op verschillende vlakken!

Tip 4: Koop apparaten met energielabel A

Ben je van plan om een nieuw huishoudelijk apparaat aan te schaffen? Kijk dan altijd even naar het energielabel. Dit geeft namelijk aan hoe zuinig het apparaat is. Alles met een A label is een goede keuze (A t/m A++++). Een F of G kun je beter links laten liggen.

Tip 5: Zorg voor goede isolatie

Vooral in de winter is goede isolatie essentieel. Spouwisolatie en dakisolatie is hierbij de basis. Omdat dit niet zo eenvoudig zelf te verbeteren is, kun je ook kleinere aanpassingen maken. Houd de warmte langer binnen door middel van tochtstrips, de juiste raamdecoratie en het sluiten van de deuren.

Tip 6: Laat de was buiten drogen

Hoe handig en luxe een droogtrommel ook is, het is beter om het niet iedere dag te gebruiken. Je kunt flink besparen door de was vaker buiten te laten drogen. Bijvoorbeeld in de tuin, op het balkon of in een bijkeuken waar je een deur/raam helemaal open kunt zetten.


Reageer

Lees ook:

Studentenkamer inrichten? 5x Praktische en handige tips! >
Op zoek naar een nieuwe tafel? Bekijk epoxy tafels! >
Welk type dakbedekking is het beste voor een plat dak? >
Nieuwe meubels en woonaccessoires >
Deze vloeren leg je gemakkelijk zelf >
De leukste fotowand ideeën >
Moderne kerstversiering? Hier kun je aan denken: van kerstbomen van hout tot Scandinavische kerstdecoraties >
Kerstverlichting voor buiten: welke opties heb je voor feestverlichting buitenshuis? >
Wat is de beste lamp voor boven een eettafel? >
Tafel mooi dekken voor een sushi avond >
Koud in huis? Dit kun je eraan doen >
Thuiswerkplek inrichten met ergonomische tips >
Must read: 8x dít kun je allemaal schoonmaken met babydoekjes! >
Laminaat of PVC – wat is de beste keuze? >
Je huis minimalistisch herinrichten met deze tips! >

Terug naar overzicht >>