arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Alles wat je moet weten over een dakkapel met zonnepanelen
Alles wat je moet weten over een dakkapel met zonnepanelen

Alles wat je moet weten over een dakkapel met zonnepanelen

Wil je een dakkapel laten plaatsen op jouw woning? Goed plan! Met een dakkapel win je veel ruimte en licht op zolder, waar je nog jaren van zult genieten. Misschien is de vraag ook wel in je opgekomen of je daar zonnepanelen op kunt monteren. Zo verruim je je huis én profiteer je van zonne-energie; een win-winsituatie. Hieronder vertellen we alles over een dakkapel met zonnepanelen.

Dakkapel met zonnepanelen, kan dat?

We horen je al denken: een dakkapel met zonnepanelen, is dat mogelijk? Ja zeker! Als je een nieuw dakkapel laat plaatsen, kan de constructie zo gebouwd worden dat hij sterk genoeg is voor de zonnepanelen-installatie. Ook is het mogelijk om zonnepanelen op jouw bestaande dakkapel te laten plaatsen. Een inspectie door een gespecialiseerd bedrijf geeft daar uitsluitsel over.

Dakkapel met zonnepanelen: alle voordelen op een rij

  • Je gebruikt een duurzame energiebron. Dit is niet alleen milieuvriendelijk, maar zorgt ook voor een lagere energierekening.
  • Een dakkapel met zonnepanelen verhoogt de waarde van je woning. Je creëert niet alleen ruimte en lichtinval, maar verlaagt ook het energielabel van het huis.
  • Zonnepanelen op een dakkapel zijn minder tot niet zichtbaar, wat een esthetisch voordeel biedt.
  • Je kunt financiële steun krijgen voor het plaatsen van zonnepanelen, bijvoorbeeld met een subsidie of duurzaamheidslening.

Zonnepanelen op je bestaande dakkapel plaatsen 

Niet ieder dakkapel is geschikt voor zonnepanelen. De constructies van dakkapellen zijn doorgaans ontworpen om het gewicht van de dakkapel zelf plus de dakpannen te dragen. Ze zijn niet gebouwd om zware objecten – zoals zonnepanelen van elk 20 kilo – te dragen. Daarbij worden zonnepanelen altijd verzwaard met extra ballast om ervoor te zorgen dat ze door extreme wind of storm niet weg kunnen waaien. Belangrijk is daarom om te weten hoeveel extra gewicht jouw dakkapel en dak kan dragen. Laat een professioneel bedrijf langskomen om de mogelijkheden van jouw woning te inventariseren en een persoonlijk advies te geven.

Nieuw dakkapel met zonnepanelen: de beste optie

In de meeste gevallen is een nieuw dakkapel met geïntegreerde zonnepanelen de beste optie. Hierbij wordt tijdens de bouw van de dakkapel al rekening gehouden met het extra gewicht van de panelen. De dakkapel wordt in de fabriek volledig op maat gemaakt en de zonnepanelen worden op de meest ideale manier bevestigd, zelfs op platte daken. Zo is de dakkapel volledig berekend op het gewicht van de installatie en ben je verzekerd van een veilige en duurzame constructie. 

Nieuw dakkapel met zonnepanelen de beste optie

5 stappen plaatsing dakkapel met zonnepanelen

  1. Ontwerp: Bespreek je wensen met een specialist en laat een ontwerp maken dat past bij jouw woning en energiebehoeften.
  2. Installatieplan: Laat een gedetailleerd installatieplan maken waarin de positie en oriëntatie van de zonnepanelen worden bepaald voor maximale energieopbrengst.
  3. Bouwvergunning: Controleer of je een bouwvergunning nodig hebt voor het plaatsen van de dakkapel met zonnepanelen en regel deze indien nodig.
  4. Installatie: Laat de dakkapel met zonnepanelen professioneel installeren door ervaren vakmensen om een veilige en correcte plaatsing te garanderen.
  5. Monitoring: Zorg voor een monitoringssysteem om de prestaties van de zonnepanelen te volgen en eventuele problemen op tijd te signaleren.

Laat je adviseren door een specialist, zoals Zolderverbouw Larenstein

Het plaatsen van een dakkapel met zonnepanelen is een investering die zichzelf op de lange termijn terugverdient. Het is belangrijk om je goed te laten adviseren door een specialist, zoals Zolderverbouw Larenstein, om ervoor te zorgen dat het project succesvol wordt uitgevoerd. Met de juiste planning, materialen en installatie kun je optimaal genieten van een energiezuinigere woning met extra ruimte en comfort.


Reageer

Lees ook:

Thuiswerken in stijl? Zo creëer je jouw eigen droomkantoor! >
Het belang van een goede meterkast in een huis >
Traplift kopen vs. huren: wat is de beste optie? >
5 dingen die niemand je vertelt over het kiezen van de perfecte vloer >
Velours gordijnen; Hotel chique en heerlijk warm >
Ga je zelf verhuizen? Deze drie dingen wil je weten! >
Inzethorren op maat: de perfecte oplossing voor elk raam >
Woning met een plat dak? Lees deze tips! >
Laat je woning optisch hoger lijken met deze tips >
Maandelijks geld besparen? Maak gebruik van deze 5 tips! >
Frisse Lucht, Fris Huis: Hoe Airco’s je Woonstijl Complementeren >
Zo laat je je huis achter na verhuizing! >
De verschillen tussen inductiekookplaten en koken op gas, een moderne keukenrevolutie >
Muurkleur kiezen: Wordt het Taupe of RAL? >
Verkopen van een huis >

Terug naar overzicht >>