arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Copyright

Copyright

Wat is copyright of auteursrecht?

Copyright is een ander woord voor auteursrecht. Op alle publicaties (tekst, foto’s, tekeningen, infografieken en video’s) rust auteursrecht. Dat wil zeggen dat wij uitsluitend recht hebben om deze publicaties openbaar te maken of te verveelvoudigen.

Hoe mag ik citeren?

Je mag altijd een artikel citeren, maar wat houdt citeren precies in? Citeren betekent dat je van ons een tekstfragment, van maximaal vijftig woorden, uit een artikel over mag nemen, zolang je daarbij linkt naar het originele artikel op onze site.
Je mag vijftig woorden vrij citeren en daarbij de bronvermelding aangeven.

Hoe deel ik via sociale media of e-mail?

Je mag een artikel tot vijftig woorden vrij citeren en delen met vrienden en kennissen via social media of e-mail, maar zorg bij plaatsing wel voor het toevoegen van een bronvermelding, via een link.
Tip: bij al onze artikelen vindt je speciale deel-buttons. Zo deel je de publicatie heel eenvoudig op de juiste manier.

Toestemming vragen

Eén van de mogelijkheden om te zorgen dat je onze regels rondom auteursrecht niet schendt, is het vragen van eenmalige schriftelijke toestemming om het gehele artikel eenmalig te gebruiken. Bijna altijd zijn hier kosten aan verbonden. Wil je regelmatig publicaties herpubliceren? Dan kunt u er ook voor kiezen om een licentie aan te schaffen.Wilt u meer informatie? Mail naar info@woonstijl.nl

Mag ik publicaties herpubliceren?

U mag een artikel niet zomaar kopiëren en ter beschikking stellen aan het publiek op bijvoorbeeld een website, intranet, nieuwsbrief, boek, presentatie, radio of televisie. Het overnemen van een volledig artikel uit het magazine of van de website (ook nieuwsbrief) zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar is niet toegestaan. Dit mag ook niet als het magazine als bron wordt genoemd. Je kunt vooraf toestemming vragen. Je moet er rekening mee houden dat hier kosten aan verbonden kunnen zijn.

Wat is de procedure bij het schenden van auteursrecht?

Wij werken samen met een professionele partij om schendingen van onze auteursrechten (lees: illegaal hergebruik) op te sporen. Bij een overtreding volgt een waarschuwingbrief waarin wordt gesommeerd het artikel binnen vijf werkdagen van de website te verwijderen. Als daaraan geen gevolg wordt gegeven wordt een juridische procedure begonnen. De juridische procedure kan ook direct worden gestart.

Heb ik toestemming nodig om publicaties te gebruiken?

Ja. Je hebt onze toestemming nodig, als je meer dan vijftig woorden van een publicatie wilt overnemen of bij het volledig overnemen van één van onze publicaties. Vraag daarom altijd toestemming voordat je een publicatie gebruikt.

Waarom heb ik toestemming nodig om publicaties te gebruiken?

Nieuws heeft waarde. De artikelen die je dagelijks leest, worden geschreven door onafhankelijke journalisten.

Wat is een licentie?

Een licentie is een schriftelijke overeenkomst, waardoor je (tegen betaling) vrij gebruik mag maken van een beperkt of onbeperkt aantal publicaties, gedurende de looptijd van het contract.

Wat is het verschil tussen een licentie en eenmalige toestemming?

Bij eenmalige toestemming verkrijg je een eenmalig gebruiksrecht op een publicatie. Je mag dan alleen deze tekst en/of deze foto op jouw website, in je boek of in je nieuwsbrief plaatsen. Bij een licentie heb je onze toestemming verkregen voor het herplaatsen van een groot of onbeperkt aantal publicaties. De kostprijs per publicatie is bij een licentie aanzienlijk lager.

Hoe kan ik een licentie aanschaffen?

Wil je regelmatig publicaties herpubliceren? Kies er dan voor om een licentie aan te schaffen. Wil je meer weten over de aanschaf van een licentie? Mail naar info@woonstijl.nl

Hoe kan ik foto’s bestellen?

Vaak is het mogelijk om een afdruk van een foto die in het magazine heeft gestaan na te bestellen. Wilt u graag een foto herpubliceren? Ook dat kan, tegen betaling. Mail naar info@woonstijl.nl

Mag ik publicaties kopiëren?

Ja, uitsluitend voor eigen gebruik door particulieren. Voor bedrijven en instellingen gelden er andere regels. Neem contact met ons op indien je geïnteresseerd bent in onze publicaties voor in een bedrijf of instelling. Ten allen tijde mag een publicatie niet publiekelijk ter beschikking gesteld worden zonder onze schriftelijke toestemming.

Mag ik een gedeelte van een artikel overnemen?

Ja, gedeeltelijk overnemen mag. Je mag tot vijftig woorden vrij citeren, maar zorg bij plaatsing wel voor het toevoegen van bronvermelding via een link.

Mag ik linken naar een artikel op de website?

Ja, dat mag, graag zelfs! Je mag tot vijftig woorden vrij citeren, maar zorg bij plaatsing wel voor het toevoegen van bronvermelding via een link.

Welke URL kan ik gebruiken als ik een deeplink naar de bron wil plaatsen?

Een deeplink is de exacte link naar het desbetreffende artikel op onze website. Deze linkt dus daadwerkelijk door naar het artikel zelf en niet naar de homepage van de nieuwssite. Je kopieert de link boven in de adresbalk, wanneer je daadwerkelijk het artikel open hebt staan.

Wisselen de URL’s na verloop van tijd of zijn ze permanent?

De URL’s zijn altijd permanent.

Mag ik RSS-feeds gebruiken?

RSS-feeds mogen alleen voor privédoeleinden gebruikt worden. Een RSS-feed heeft namelijk altijd een link naar de bron.

Mag ik gebruik maken van i-frames?

Nee, dit is in geen enkel geval toegestaan.

Mag ik een filmpje/video gebruiken voor herpublicatie?

Voor filmpjes/video’s geldt exact hetzelfde als voor stilstaand beeld. Je mag deze gebruiken voor herpublicatie, mits u hiervoor om toestemming vraagt. Neem altijd vooraf contact met ons op.

Mag ik een foto op het internet publiceren?

Nee, dit mag niet zonder toestemming. Neem altijd vooraf contact met ons op.

Mag ik het logo gebruiken op mijn eigen website?

Nee, dit mag niet zonder toestemming. Neem altijd vooraf contact met ons op.

Heeft u nog overige vragen?

Heeft u andere vragen over auteursrecht, het overnemen van publicaties of het aanschaffen van foto’s? Wij zullen ons uiterste best doen om uw vraag zo goed mogelijk te beantwoorden U kunt mailen naar info@woonstijl.nl.