arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Laat je woning optisch hoger lijken met deze tips
Laat je woning optisch hoger lijken met deze tips

Laat je woning optisch hoger lijken met deze tips

Een huis met hoge plafonds heeft een luchtige en elegante uitstraling, maar helaas heeft niet iedere woning van nature een indrukwekkende hoogte. Gelukkig zijn er verschillende slimme trucs om een optisch hoger plafond te creëren. Zo ontstaat er een gevoel van ruimtelijkheid. In het onderstaande artikel delen we 5 effectieve tips om je woning optisch hoger te laten lijken.

1. Kies voor kamerhoge deuren

Het gebruik van kamerhoge deuren trekt de aandacht naar boven. De binnendeuren reiken helemaal tot aan het plafond, waardoor de illusie wordt gewekt dat de ruimte extra hoog is. Op de website van Top Deuren vind je een mooie collectie met kamerhoge binnendeuren in diverse stijlen. Kies bijvoorbeeld voor een trendy taatsdeur met glas om tegelijkertijd meer daglicht binnen te halen. Ook dit zorgt ervoor dat de ruimte een luchtige uitstraling krijgt.

2. Hang gordijnen op vanaf het plafond

Om de hoogte van de kamer te accentueren, is het belangrijk om gordijnen tegen het plafond te hangen in plaats van direct boven de ramen. Op deze manier wordt de wand namelijk visueel verlengt en lijkt het een stuk hoger dan het in werkelijkheid is. Het is natuurlijk nóg mooier als ook de ramen zelf extra hoog zijn.

3. Gebruik lichte kleuren op muren en plafonds

Gebruik lichte kleuren op muren en plafonds

Lichte kleuren weerkaatsen daglicht goed en creëren een gevoel van openheid in een ruimte. Door zowel de muren als de plafonds in een lichte tint te schilderen, lijkt de kamer optisch een stukje hoger. Het is ook mooi om een subtiele kleur door te trekken van de wanden naar het plafond, zodat alles één geheel vormt en het minder zichtbaar is waar het plafond begint.

4. Maak optimaal gebruik van de hoogte

Benut alle verticale ruimte in de kamer optimaal, van vloer tot aan het plafond. Zet een extra hoge boekenkast neer, monteer wandplanken hoog op de muur of maak gebruik van grote kunstwerken die de focus wat hoger leggen. Richt daarnaast de aandacht op het plafond door middel van sfeervolle verlichting. Een hanglamp is bijvoorbeeld een goed alternatief voor een lage vloerlamp.

5. Werk met verticale lijnen

Verticale lijnen op de muur creëren een illusie van hoogte. Gebruik behang met verticale strepen, wandpanelen met verticale latten of maak op een andere manier gebruik van een verticaal lijnenspel. Deze truc zorgt direct voor resultaat!

Met behulp van de bovenstaande tips kun je het plafond optisch verhogen en een gevoel van ruimtelijkheid in huis bevorderen.


Reageer

Lees ook:

Thuiswerken in stijl? Zo creëer je jouw eigen droomkantoor! >
Het belang van een goede meterkast in een huis >
Traplift kopen vs. huren: wat is de beste optie? >
5 dingen die niemand je vertelt over het kiezen van de perfecte vloer >
Velours gordijnen; Hotel chique en heerlijk warm >
Ga je zelf verhuizen? Deze drie dingen wil je weten! >
Inzethorren op maat: de perfecte oplossing voor elk raam >
Alles wat je moet weten over een dakkapel met zonnepanelen >
Woning met een plat dak? Lees deze tips! >
Maandelijks geld besparen? Maak gebruik van deze 5 tips! >
Frisse Lucht, Fris Huis: Hoe Airco’s je Woonstijl Complementeren >
Zo laat je je huis achter na verhuizing! >
De verschillen tussen inductiekookplaten en koken op gas, een moderne keukenrevolutie >
Muurkleur kiezen: Wordt het Taupe of RAL? >
Verkopen van een huis >

Terug naar overzicht >>