arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Nieuws » Veilig en streeploos de buitenramen schoonmaken

Veilig en streeploos de buitenramen schoonmaken

De ramen streeploos schoonmaken is een lastige klus? Dat valt heel erg mee! Met de juiste tips en tricks kun je jouw buitenramen mooi laten blinken. Zo kun je weer genieten van het uitzicht zonder vlekken en een waas op het glas. Lees snel verder en ga misschien vandaag nog aan de slag.

Gebruik een stevige telescoopladder

Voordat we allemaal handige tips geven voor een streeploos schoon resultaat, willen we het eerst hebben over de veiligheid. Dat is minstens zo belangrijk tijdens het lappen van de ramen! We raden daarom aan om echt een stevige ladder te gebruiken. Koop bijvoorbeeld een telescoopladder van goede kwaliteit. Deze ladders zijn uitschuifbaar en dus heel eenvoudig op te bergen. Kies altijd voor een variant die is voorzien van een soft-close. Dan weet je zeker dat je de ladder gecontroleerd in kunt schuiven zonder dat je vingers knel komen te zitten. Let daarnaast ook op het gewicht. Een telescoopladder van aluminium is heel licht en dus makkelijk te verplaatsen. Toch heeft het een hoge draagkracht en staat het stevig op de ondergrond. Dit is veel veiliger en praktischer dan de oude wankele ladder die misschien wel achter in je schuur staat.

Maak een sopje van water en afwasmiddel

Als je een stevige ladder in huis hebt, kun je gaan beginnen met het schoonmaken. Maak een sopje van warm water en een kleine scheut afwasmiddel. Een beetje azijn werkt ook goed! Als de ramen erg dof zijn kun je eventueel een beetje glansspoelmiddel toevoegen. Gebruik in ieder geval niet te veel schoonmaakmiddelen en blijf weg bij de agressieve chemicaliën.

Gebruik een grote schone spons

Je krijgt de ramen alleen schoon als je ook een schone spons gebruikt. Een oude met allemaal zeepresten kan het soms juist erger maken! Het is best logisch, maar let hier dus wel even op. Gebruik de grote spons en het sopje om het ergste vuil van de ramen te wassen. Misschien is het tussendoor wel nodig om een nieuw sopje te maken voor een goed resultaat.

Maak vloeiende bewegingen met de trekker

Na het poetsen met de spons pak je er een trekker bij. Neem de ramen af in een vloeiende beweging. Hoewel van links naar rechts het beste is, is het soms veiliger (bijvoorbeeld als je op een hoge ladder staat) om rustig van boven naar beneden te werken. Maak de trekker tussendoor goed schoon met een zeem.

Droog de ramen met een zeem

Met een trekker krijg je nooit alles helemaal droog. Haal daarom de laatste druppels weg met een droge zeem. Let vooral op de hoekjes, randen en de kozijnen. Je kunt hier ook een schoon en droog microvezeldoekje voor gebruiken.

Maak de ramen streeploos met krantenpapier

De laatste tip is misschien wel je nieuwe geheime wapen voor perfect streeploos schone ramen. Het klinkt een beetje gek, maar het werkt echt: maak een prop van een krant en wrijf ermee over de schone ramen. Met het krantenpapier kun je de laatste strepen heel goed weg boenen. Probeer het maar eens uit!


Reageer

Lees ook:

Met deze zaken moet je rekening houden bij het laten leggen van kunstgras >
De rhododendronhaag: Een natuurlijke pracht voor duurzame tuinarchitectuur >
Ontdek de wereld van marmeren keukens >
De juiste tips voor jouw eigen moestuin! >
Neem deze trends mee in het ontwerp van je nieuwe badkamer >
Schutting: voor meer privacy en het weren van ongedierte >
De beste keukenindelingen voor elk type woning >
Landelijke woonstijl: tuin- en interieurtips >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
Tuinstoelen kopen: comfort, stijl en duurzaamheid voor jouw buitenruimte >
Hoe knap je een oude badkamer op? >
Tijd voor een nieuwe keuken? Dit zijn 4 tips voor een efficiënte keuken transformatie >
Goedkoop en smaakvol: betaalbare keukentrends van 2023 >
De vervelendste soorten ongedierte in de achtertuin en hoe je ze voorkomt >
Voordelen van een lamellen zwembadafdekking >

Terug naar overzicht >>