arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Maandelijks geld besparen? Maak gebruik van deze 5 tips!
Maandelijks geld besparen? Maak gebruik van deze 5 tips!

Maandelijks geld besparen? Maak gebruik van deze 5 tips!

Het is altijd fijn om wat geld over te houden aan het einde van de maand. Of het nu is om te sparen voor een mooie vakantie, een nieuwe auto of gewoon voor onvoorziene uitgaven, besparen op je maandelijkse kosten kan een groot verschil maken. Gelukkig zijn er verschillende manieren om geld te besparen, zonder dat je daarvoor veel moeite hoeft te doen. In dit artikel delen we 5 handige tips om maandelijks geld te besparen.

1. Bespaar op energiekosten

Een enorme kostenposten voor veel huishoudens zijn de energiekosten. Gelukkig zijn er verschillende manieren om hierop te besparen. Zo kun je bijvoorbeeld overstappen naar een goedkopere energieleverancier, je huis beter isoleren of investeren in zonnepanelen. Zonnepanelen zijn een duurzame en kostenbesparende oplossing, waarmee je op lange termijn flink kunt besparen op je energierekening. Daarnaast kun je ook besparen door bewuster om te gaan met energie, bijvoorbeeld door apparaten uit te zetten als je ze niet gebruikt en de thermostaat een graadje lager te zetten.

2. Maak een budget en houd je eraan

Een van de beste manieren om geld te besparen is door een budget op te stellen en je hier ook aan te houden. Maak een overzicht van al je inkomsten en uitgaven en bepaal hoeveel je per maand wilt besparen. Door je aan je budget te houden, voorkom je impulsaankopen en kun je beter in de gaten houden waar je geld naartoe gaat. Daarnaast kun je ook besparen door te kijken naar abonnementen die je niet meer gebruikt en deze op te zeggen.

3. Koop tweedehands of in de uitverkoop

Koop tweedehands of in de uitverkoop

Een andere manier om geld te besparen is door tweedehands spullen te kopen of te shoppen in de uitverkoop. Tweedehands spullen zijn vaak een stuk goedkoper dan nieuwe en kunnen van goede kwaliteit zijn. Zo kun je bijvoorbeeld kleding, meubels of elektronica kopen met flinke kortingen. Denk ook aan online platformen als bijvoorbeeld Vinted of Marktplaats. Hier kun je ook zeker goede aankopen doen. 

4. Bespaar op boodschappen

Een van de grootste kostenposten in het huishouden zijn de boodschappen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om hierop te besparen. Zo kun je bijvoorbeeld letten op aanbiedingen, maaltijden plannen en vaker kiezen voor huismerken in plaats van A-merken. Daarnaast kun je ook besparen door minder vaak uit eten te gaan en vaker zelf te koken. Op die manier kun je flink besparen op je maandelijkse boodschappen.

5. Maak gebruik van cashback en kortingscodes

Een laatste optie om te kunnen besparen is door gebruik te maken van cashback en kortingscodes. Met deze cashbackacties ontvang je een deel van je aankoopbedrag terug, waardoor je uiteindelijk minder betaalt. Daarnaast kun je ook besparen door kortingscodes te gebruiken bij het online shoppen. Op die manier kun je flink besparen op je aankopen. Dit is vooral handig voor aankopen die geen haast hebben. Zo kun je het juiste moment afwachten op de juiste code of actie en dan toeslaan. 


Reageer

Lees ook:

Thuiswerken in stijl? Zo creëer je jouw eigen droomkantoor! >
Het belang van een goede meterkast in een huis >
Traplift kopen vs. huren: wat is de beste optie? >
5 dingen die niemand je vertelt over het kiezen van de perfecte vloer >
Velours gordijnen; Hotel chique en heerlijk warm >
Ga je zelf verhuizen? Deze drie dingen wil je weten! >
Inzethorren op maat: de perfecte oplossing voor elk raam >
Alles wat je moet weten over een dakkapel met zonnepanelen >
Woning met een plat dak? Lees deze tips! >
Laat je woning optisch hoger lijken met deze tips >
Frisse Lucht, Fris Huis: Hoe Airco’s je Woonstijl Complementeren >
Zo laat je je huis achter na verhuizing! >
De verschillen tussen inductiekookplaten en koken op gas, een moderne keukenrevolutie >
Muurkleur kiezen: Wordt het Taupe of RAL? >
Verkopen van een huis >

Terug naar overzicht >>