arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » 8 belangrijke benodigdheden voor een verbouwing

8 belangrijke benodigdheden voor een verbouwing

Ga je binnenkort zelf (of met een beetje hulp) het huis verbouwen? Dan zijn er een aantal spullen die je zeker niet mag vergeten. Als je geen professionele klusser of een bedrijf inhuurt, zal je de meeste dingen helemaal zelf moeten regelen. We zetten de belangrijkste algemene benodigdheden voor je op een rij. Zo kun jij goed voorbereid beginnen aan de make-over van je woning!

1. Goede werkkleding en schoenen

Tijdens het klussen gaat het niet om een stijlvolle look, maar om een veilige outfit. Denk dus even goed na welke werkkleding je al in huis hebt. Anders is het verstandig om nog het een en ander aan te schaffen. Koop een werkpak of overall, goede werkhandschoenen, veilige werkschoenen, een helm, een beschermde bril, een gehoorbeschermer en eventueel een gereedschapsgordel.

2. Plastic om meubels of vloer af te dekken

Is het de bedoeling dat een aantal meubels blijven staan tijdens de verbouwing? Dan is afdekplastic echt onmisbaar. Hiermee bescherm je de meubelstukken tegen stof, vuil en beschadigingen. Een paar grote oude doeken zijn ook een prima optie. Dit werkt natuurlijk ook goed voor het beschermen van de vloer.

3. Stevige steiger

Met een gewone ladder kun je best een aantal klusjes doen. Maar voor een hele verbouwing of een grote make-over kun je beter een of meerdere stevige steigers kopen. Kijk bijvoorbeeld eens naar een compacte kamersteiger, een semiprofessionele rolsteiger of een grote gevelsteiger. Moet je vaak van plek verwisselen? Overweeg dan eens om een speciale steigeraanhanger te kopen. Dit maakt het vervoeren een stuk eenvoudiger en veiliger. Zo’n steigertransporter is zelfs handig voor het opbergen. Er zijn namelijk afsluitbare varianten die je kunt dichtmaken met een hangslot. Je kunt een steigeraanhanger zowel inclusief als exclusief steiger kopen.

4. Verschillende soorten gereedschap

Zonder gereedschap kun je niet aan de slag. Bedenk wat je precies nodig hebt en of je dit al in huis hebt. We helpen je alvast op weg met het onderstaande lijstje.

Basisgereedschap: Hamer, schroevendraaier, tangen, zagen, steeksleutel set, mes.

Elektrisch gereedschap: Boormachine met verschillende boren, elektrische schroevendraaier, schuurmachine, zaagmachine, multitool.

Meetgereedschap: Waterpas, rolmeter, lasermeter.

5. Verlengsnoer

De meeste snoeren van elektrisch gereedschap zijn niet zo lang. Een verlengsnoer is dus echt onmisbaar bij een verbouwing. Kies altijd voor veilige verlengsnoeren of kabelhaspels die voldoende belast kunnen worden.

6. Grote bouwafvalzak

Bij een grote verbouwing hoort ook een grote berg afval. Dit kun je met een paar simpele vuilniszakken niet vervoeren. Koop daarom een bouwafvalzak waar maar liefst 1500 kilo puin en afval in kan. Deze kun je vaak op afspraak thuis laten ophalen.

7. Goede bouwverlichting

Als je ook ’s avonds en tijdens de donkere periode wilt werken, is goede verlichting noodzakelijk. Haal een heldere bouwlamp in huis of zorg voor andere duidelijke verlichting.

8. Digitale of papieren checklist

Een checklist is niet echt een product, maar wel belangrijk voor een geslaagde verbouwing. Maak een overzichtelijke lijst van alle klusjes die moeten gebeuren, welke spullen je hiervoor nodig hebt en wanneer je er aan gaat werken. Je kunt dit ouderwets op papier doen of digitaal uitwerken op je telefoon of computer.


Reageer

Lees ook:

De grootste dingen die je kunt doen om je woning een make-over te geven >
Veelgemaakte misvattingen over keukeninrichting en -gebruik >
Het inrichten van je tuin in de stijl van je woning >
Ontdek de wereld van marmeren keukens >
Neem deze trends mee in het ontwerp van je nieuwe badkamer >
De beste keukenindelingen voor elk type woning >
Hoe creëer je een sfeervolle entree in huis? >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Landelijke woonstijl: tuin- en interieurtips >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
Hoe knap je een oude badkamer op? >
Tijd voor een nieuwe keuken? Dit zijn 4 tips voor een efficiënte keuken transformatie >
Zwart in je interieur: stijlvol of somber? >
Goedkoop en smaakvol: betaalbare keukentrends van 2023 >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >

Terug naar overzicht >>