arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Help ik wil mijn huis snel verkopen: hoe pak ik dit aan?

Help ik wil mijn huis snel verkopen: hoe pak ik dit aan?

Zelf verkopen, hulp vragen van een (online) makelaar of je woning laten opkopen: De beste aanpak is helemaal afhankelijk van jouw wensen en situatie. Als het gaat om de snelste optie, is het laten opkopen van jouw huis de beste keuze. We raden aan om je eerst te verdiepen in alle mogelijkheden voordat je een beslissing maakt. Hieronder staat een korte samenvatting met handige tips en informatie. Wij wensen je alvast veel succes!

Makelaar of zelf verkopen?

Een huis snel verkopen kan op verschillende manieren. Het is belangrijk om een aanpak te kiezen die bij jouw situatie past. Stel jezelf eerst de vraag: wil ik een makelaar inschakelen of ga ik proberen om mijn woning zelf te verkopen? Beide opties hebben zo zijn voor- en nadelen. Om de keuze tussen deze twee opties makkelijker te maken, hebben we de belangrijkste verschillen hieronder op een rij gezet.

1. Huis verkopen zonder makelaar

Een groot voordeel van het verkopen van je woning zonder makelaar, is dat je er veel geld mee kunt besparen. Dit bespaarde bedrag kan oplopen van honderden tot maar liefst duizenden euro’s. Een nadeel is dat je er zelf erg veel tijd en moeite in moet steken. Van het vaststellen van de vraagprijs, het adverteren en inplannen van bezichtigingen tot het onderhandelen. Uiteraard kun je deze planning wel geheel aanpassen op jouw agenda.

2. Huis verkopen met makelaar

Huis verkopen met makelaar

Je mag het werk van een professionele makelaar niet onderschatten. Zeker wanneer het aankomt op onderhandelingen en contracten, heb je met een makelaar veel meer rust tijdens het verkoopproces. Zij weten precies wat de beste aanpak is voor jouw woning. Het nadeel is uiteraard het hoge prijskaartje. Wil je zelf controle houden over de verkoop, maar wel professionele makelaarshulp krijgen bij belangrijke vraagstukken? Dan kun je je ook eens verdiepen in een online makelaar of online verkoopdienst. Dit is een combinatie van beide opties.

Tips voor online woning verkoop

Of je nou zelfstandig aan de slag gaat of de hulp inschakelt van een makelaar – internet speelt waarschijnlijk een belangrijke rol bij de verkoop van jouw woning. Zo kun je het huis op verschillende biedplatforms en huizenwebsites zetten om de kans op bezichtigingen te vergroten. Daarnaast raden we aan om de foto’s en/of verkooplinks van jouw woning te delen op sociale media. Vooral Facebook en Twitter zijn hierbij erg effectief.

3. Huis laten opkopen

Dan is er nog een hele goede derde optie: het laten opkopen van jouw woning. Veel mensen zijn nog niet op de hoogte van deze mogelijkheid. Dat is erg jammer, omdat het waarschijnlijk de aller snelste manier is om je huis te verkopen. Soms is de deal al binnen een week gesloten! Neem contact op met een opkoper van huizen en vastgoed zoals Mercari voor meer informatie. Zij kunnen je direct een vrijblijvende richtprijs geven. Als het bod aantrekkelijk klinkt, kun je een afspraak inplannen voor een bezichtiging en het definitieve bod afwachten. Je bepaalt zelf de opleveringstermijn en hebt zo veel minder verkoopstress. Neem dus zeker de tijd om je in deze derde verkoopmogelijkheid te verdiepen!


Reageer

Lees ook:

Wat zijn de voordelen van een goede isolatie bij een woning? >
Dit wil je weten als je een nieuwe vloer gaat uitzoeken >
Waar moet je op letten als je een afvalcontainer besteld? >
Vind de perfecte koekenpan voor jou >
Wat vind jij thuis onmisbaar? >
Tijd voor een nieuw kleurtje! Waar moet je allemaal rekening mee houden? >
Hoe kies je de juiste afvalcontainer? >
Hoe kies ik de perfecte toiletrolhouder? >
Wil je hebben! Dít zijn de mooiste voorbeelden van velvet meubels >
5 tips die van pas komen bij een veranda bouwen >
Nieuwe vloer kiezen: wat zijn de verschillen tussen een Hongaarse punt en een visgraat vloer? >
Vloer renoveren en van isolerende laag voorzien populair >
3 tips om ramen en deuren goed te beveiligen >
Je planten afstoffen? Dít is waarom je dat moet doen! >
Genieten van natuurlijk zonlicht met lichtkoepels >

Terug naar overzicht >>