arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Hobby » Breien

Hobby Breien

Breien kennen we van warme truien en grijze wolle sokken, maar saai en oudbollig is breien allang niet meer. Breien is weer helemaal terug. Traditionele technieken passen in de huidige trend van authenticiteit. Van placemats en tafellopers tot een kussenovertrek of een luxueuze beddensprei, met zelfgebreide eyecatchers geeft u elke kamer een persoonlijk, warm en chique accent.

Brei je eigen eimutsje

Materialen: kleine haaknaald (dikte 1,5), dun haakgaren (geschikt voor haaknaald 1,5) en een hardgekookt ei.

lees meer >>

Maak je eigen gebreide woonaccessoires

Gebreide woonaccessoires zie je nu in iedere woonwinkel. Maar wil jij het liever zelf maken? Met het boek ‘Breien voor binnen’ van Simy Somer kan je aan de hand van inspirerende foto’s en 18 patronen zelf aan de slag.

lees meer >>

Doe het zelf haken

Schattige beestjes haken of breien is helemaal hip. Deze ‘Amigurumi’ trend is overgewaaid vanuit Japan en betekent letterlijk ‘het haken, breien en vullen van knuffels’. Na het succes van Amigurumi & more verschijnt nu een nieuw boek van Tessa van Riet: Amigurumi & forest friends.

lees meer >>

Herfstdecoratie breien

Lekker met je voeten sloffen door de bladeren en je zakken vullen met eikels van de grond. Heerlijk, het is weer herfst. Ben je ook zo dol op de schoonheid van de herfst en houd je van breien? Maak dan nu je eigen herfstdecoratie en laat je huis in herfstsferen komen!

lees meer >>

Insteken, omslaan, doorhalen…

HeinsHome, ode aan het betere handwerk. Ineke Visser is eigenaresse van HeinsHome. Ze breit en haakt woonaccessoires. Van kussenhoesjes en vloerkleden tot complete buitenmeubelen. Ze is een ambachtsvrouw pur sang en maakt Hollandse interieuritems waar een mens blij van wordt.

lees meer >>

Breifeest

Arne Nerjordet uit Noorwegen en Carlos Zachrison uit Zweden, beter bekend als Arne & Carlos zijn bekende modeontwerpers en schrijvers van het boek ‘Kerstballen breien met Arne & Carlos’. Breien is hot! Nadat ze de wereld hebben veroverd met gebreide kerstballen, wagen ze zich nu aan Pasen!

lees meer >>

Wildbreien

Wildbreien is een rage die u steeds vaker tegenkomt in de vrije natuur. U zou het kunnen vergelijken met graffiti. Het doel van wildbreien is om een glimlach op iemand z’n gezicht te toveren en de wereld er wat vrolijker uit te laten zien.

lees meer >>