arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Interview met BN'ers » Dyanne Beekman

Interview

Dyanne Beekman

Interview metDyanne Beekman

Wie wonen hier:Dyanne Beekman, Frans ten Berge, zoon Christian van 2,5 en tussendoor de dochters Sanne en Sophie van haar lief.
Waar:in een verbouwde boerderij uit 1700
Woonstijl:authentiek
Favoriete woonwinkels:Zullen we even gaan shoppen bij Cilo? Ik ben gek op stoelen, daar heb ik er ook te veel van. De basis in huis is goed. Een goede bank, fauteuils, loungebanken bij de tv. Met accessoires speel ik in op de seizoenen. In de winter haal ik heerlijke schapenvachten tevoorschijn voor de loungebanken. Die voelen en ogen anders te koud. Of ik schuif ze richting de open haard.”

Het voelt hier echt een beetje als een huis.

“Dat is belangrijk want ik ben hier heel veel. Ik zag dit casco en wist direct hoe het moest worden. Hoge plafonds, veel glas en ruimte, ruwe materialen en geurkaarsen. Ik ben namelijk een zintuiglijk type. Die vele ramen zorgen voor veel licht. Met de shutters kun je spelen met de lichtinval. Ik heb ze thuis ook en vind ze geweldig!”

Staat er hier iets wat je thuis ook zou willen hebben?

“Dat zwarte bankje, van een Deense ontwerper, vind ik geweldig. En die lampen. Ze komen uit het oude Ajax-stadion. Ik heb ze gekocht bij Neef Louis in Amsterdam. Als het waar is wat me verteld is, dan heeft Johan Cruijff daar nog onder gestaan. Mijn lief was erg onder de indruk toen hij dat hoorde. Waarom ze niet thuis hangen? In onze boerderij komen ze niet echt tot hun recht.”

Voor een modemens heb je hier opvallend weinig kleur gebruikt.

“Dat hoor ik wel vaker. Blijkbaar verwacht men dat het hier qua kleur heel heftig is. Maar ik ben zo druk in m’n hoofd dat ik rust om mij heen wil hebben. Daarbij wil ik dat de collecties de aandacht krijgen, niet het interieur van het pand.”

Hoe is het thuis?

“Helemaal niet hip! De muren zijn wit, het interieur zwart, bruin en grijs. En ik hou van authentiek. Vitra, Eames en Gispen zijn namen waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Het is kostbaar, maar het is wel een investering voor de toekomst. Ze worden alleen maar meer waard. Een mooi excuus om af en toe iets aan te schaffen.”

Meubels moeten een verhaal hebben?

“Absoluut. Ik ben ook een echte scharrelaar. Rommelmarkten, tweedehandswinkels of FabriekNL in Waalwijk, zo’n zaak met alleen maar vintagemeubels. Het is maar goed dat die wat verder weg zit, anders ging ik er aan failliet.”

Wat komt er thuis nooit in?

“Dingen van Rivièra Maison met die letters erop. Dat vind ik zo tuttig. En er komt geen nep in. Ik koop echt en als het te duur is, spaar ik er voor of ik koop het tweedehands. Maar namaak is, en dat vind ik ook met kleding,  respectloos naar de ontwerper.”

En wat mag er morgen afgeleverd worden?

“Zullen we even gaan shoppen bij Cilo? Ik ben gek op stoelen, daar heb ik er ook te veel van. De basis in huis is goed. Een goede bank, fauteuils, loungebanken bij de tv. Met accessoires speel ik in op de seizoenen. In de winter haal ik heerlijke schapenvachten tevoorschijn voor de loungebanken. Die voelen en ogen anders te koud. Of ik schuif ze richting de open haard.”

Leuk schilderij trouwens. Heb je iets met kunst?

“Jazeker. Deze is als achtergrond ontworpen voor de DYANNE jeans collectie en gemaakt door een vriendin; Margje Teeuwen. Thuis heb ik ook een doek van haar hangen. Dat heeft ze voor mijn lief gemaakt. Het is wat abstract, maar ik zie een man achter een piano met een sigaar in zijn mond. Dat klopt, want lief speelt piano en rookt sigaren!”

Dierbaar?

Familiestukken, zoals de oude rookstoel van opa die ik heb opgeknapt. Er staan thuis ook een asbakje en oude klok die van de moeder van mijn lief zijn geweest. We zijn bewaarders, niks gaat weg. Vazen, schalen, lampen. Heb je iets nodig, bel Dyanne!”

Je lijkt me heel erg netjes…

“Nou er wordt bij ons wel geleefd hoor. Het is geen toonzaal. En met een klein mannetje van tweeënhalf heb je wel eens schade. Daarom komt eens per kwartaal de schilder alles bijwerken.”

Stay or go?

“Stay, absoluut. Al moet ik er krantenwijken voor bijnemen om hier te blijven wonen. Ik verhuis nooit meer.”

(Fotografie: Jantien de Bood)


Reageer

Lees ook:

Jurgen Smit >
Kimberley Klaver >
Bartina en Ronald Koeman >
Pernille La Lau >
Vivian Reijs >
Peggy Vrijens >
Kim Kötter & Jaap Reesema >
Koert-Jan de Bruijn >
Annette Gerritsen >
Jet Sol >
Jennifer Ewbank >
Marit van Bohemen >
Helen en Frank de Boer >
Fatima Moreira de Melo >
Regina Romeijn >

Terug naar overzicht >>