arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonstijl » Je eigen woonstijl ontdekken: zo doe je dat!

Je eigen woonstijl ontdekken: zo doe je dat!

Hele dagen word je overspoeld met interieur inspiratie. Toch heb je misschien geen flauw idee wat je nou eigenlijk wel en niet aanspreekt. Je raapt alle trends bij elkaar en bent uiteindelijk niet tevreden met de inrichting van je woning. Herkenbaar? Dan wordt het de hoogste tijd om jouw woonstijl te ontdekken! Hiermee maak je het samenstellen van een mooi interieur namelijk een stuk eenvoudiger. Lees onze onderstaande tips en ga vandaag nog aan de slag.

Tip 1. Verzamel inspiratiebeelden en foto’s

Het is geen originele tip, maar wel een hele nuttige: doe zo veel mogelijk inspiratie op. Dit kun je op verschillende manieren aanpakken. Knip bijvoorbeeld de mooiste plaatjes uit een magazine, bewaar afbeeldingen op een website als Pinterest of duik gewoon een woonwinkel in. Als je iets interessants tegenkomt in een winkel, kun je er bijvoorbeeld een foto van maken. Of noteer de naam/het nummer van een meubelstuk zodat je het later online kunt opzoeken. Sommige interieurwinkels hebben zelfs een eigen website waar je extra inspiratie op kunt doen. Kijk bijvoorbeeld naar Decorette. Op deze website kun je ook een leuke interieur test doen om alvast een goede richtlijn te krijgen. Aanrader!

Tip 2. Verdeel jouw inspiratie in categorieën

Heb je genoeg inspiratiebeelden en foto’s gevonden? Dan is het tijd om ze te verdelen in categorieën. Kijk naar de uitstraling van het interieur. Is het stoer of juist heel romantisch? Of zie je specifieke materialen terugkomen bij sommige beelden? Leg alle thema’s en stijlen bij elkaar of verdeel ze in aparte mapjes op je computer.

Tip 3. Probeer een kleurenpalet te ontdekken

Kijk vervolgens welke categorieën jou het meeste aanspreken. Hier ga je het kleurenpalet van onderzoeken. Probeer te ontdekken welke tinten veel worden gebruikt bij een bepaalde stijl. Koop eventueel een kleurenwaaier zodat je de kleuren bij de afbeeldingen kunt leggen.

Tip 4. Maak een moodboard per ruimte

Waarschijnlijk heb je ondertussen al een goed beeld gekregen van jouw eigen woonstijl. Nu is het tijd om deze stijl te vertalen naar je eigen woning. Dit doe je door moodboards (collages) te maken voor iedere ruimte in je huis. Dus aparte overzichten voor je woonkamer, keuken, badkamer, kantoorruimte etc. Het leukste is dat iedere kamer natuurlijk een andere look mag krijgen! Je kunt variëren met het kleurgebruik en de stijlen. Probeer het alleen te veel niet binnen één ruimte te mixen – hierdoor krijg je weer een onsamenhangend geheel.

Tip 5. Zoek vergelijkbare meubels en accessoires

Gebruik jouw (digitale) moodboards als richtlijn voor de perfecte meubelstukken en accessoires. Na een tijdje ken je je eigen woonstijl zo goed, dat je helemaal geen spiekbriefje meer nodig hebt. Dan is het ook makkelijker om een persoonlijke twist toe te voegen aan je interieur. Succes!


Reageer

Lees ook:

Een sauna in huis: dit zijn de 5 voordelen >
Hoe bouw je je eigen thuisbioscoop? >
Een vintage kast opknappen: 6 handige tips >
Nieuwe lampenkap kopen: hier moet je op letten >
Deze prachtige barkrukken moet je zien! >
Met deze 7 tips richt je een comfortabele zithoek in >
Waarom iedereen zou moeten kiezen voor designlampen! >
Lichtblauw in het interieur: 7 prachtige voorbeelden >
Thuiswerken vanuit je bed? Dit is waarom je dat níét moet doen! >
Hoe creëer je meer privacy bij je woning? >
Een gezellige thuisbar inrichten: zo pak je het aan! >
Je tuin (her)inrichten: zo doe je dat en inspiratie >
5 tips voor het optimaal gebruiken van je radiator >
Inspiratie voor meer ledverlichting in het interieur >
5 tips voor een fris huis >

Terug naar overzicht >>