arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Nieuws » Geef ruimtes een nieuwe look met een steenstrip
Geef ruimtes een nieuwe look met een steenstrip

Geef ruimtes een nieuwe look met een steenstrip

Ben je uitgekeken op de huidige look van je woon-, eet- of slaapkamer? Er zijn verschillende manieren om het interieur een nieuwe impuls te geven. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan het gebruik van steenstrips binnen je woning? De steenstrips zijn relatief makkelijk aan te brengen en komen in vrijwel iedere ruimte goed tot hun recht. Denk aan het gebruik hiervan achter de kraan of de kookplaat in de keuken. Het helpt je de muur schoon en fris te houden! Naast het gebruik van steenstrip zijn er verschillende andere opties, die het overwegen waard kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld ook aan het gebruik van een aantal grote kamerplanten. Ze geven de ruimte kleur en helpen je kamers in huis een botanische sfeer te geven.

Gebruik van steenstrips in de keuken

Zoals reeds genoemd is onder meer de achterwand in de keuken een geschikte plek voor het gebruik van steenstrips. De steenstrips worden in verschillende varianten en in talloze modellen aangeboden. Zo vind je altijd een type steenstrip, welke qua look past bij de rest van het interieur in de keuken of andere ruimtes binnen je woning. Bij steenstrips in de keuken kan een industrieel model het overwegen waard zijn. Zeker wanneer je gekozen hebt voor donkere of houten keukenkasten, een zwarte kraan en spoelbak of bijvoorbeeld een grote Amerikaanse keuken. Industriële steenstrips hebben een wat stoerder karakter, wat hier goed bij past.

Industriële natuurstenen steenstrips in huis gebruiken

Industriële natuurstenen steenstrips in huis gebruiken

Niet alleen de keuken leent zich goed voor steenstrips met een industriële tint. Ook in andere ruimtes komen ze van pas. Denk bijvoorbeeld aan een stoere wand met steenstrips achter de televisie in de woonkamer. Door naast het tv-meubel een grote, groene kamerplant te zetten wordt het stoere enigszins gebroken. Het geeft een heel fraai effect aan de ruimte! Of wat te denken van een dunne laag steenstrips achter het bed? Doordat de steenstrips waterbestendig zijn en een luxe uitstraling hebben, kun je ze eigenlijk in ieder interieur en binnen iedere ruimte gebruiken. Zelfs in de badkamer! Een verkoper kan je meer vertellen over de mate van waterbestendigheid.

Steenstrips zijn eenvoudig zelf aan te brengen

Een belangrijk voordeel van steenstrips bij het vernieuwen van het interieur in huis, is het feit dat je deze relatief makkelijk zelf aan kunt brengen op de wand. De steenstrips zijn zelfklevend! Het enige wat je vooraf hoeft te doen, is het reinigen van de wand om vet en stof te verwijderen. Laat de wand enige tijd goed drogen en breng de steenstrips vervolgens zelf aan. Het gebruik van tegellijm is niet noodzakelijk. Dit is niet alleen veel makkelijker dan het betegelen van de wand. Ook kun je in een korte tijd een volledige wand van steenstrips voorzien. 


Reageer

Lees ook:

Landelijke woonstijl: tuin- en interieurtips >
Handige tips om je tuin te vergroenen >
Help ik wil mijn huis snel verkopen: hoe pak ik dit aan? >
Dit zijn de voordelen van een boxspring bed >
Brand voorkomen in huis: praktische en eenvoudige tips >
Tips voor een duurzaam én stijlvol interieur >
De leukste tuinset voor in jouw achtertuin: 6x inspiratie >
Makkelijke tips voor een energiezuinig huis >
Je eigen woonstijl ontdekken: zo doe je dat! >
Veilig klussen: deze spullen heb je nodig >
Ga jij je woning verbouwen? Gebruik tijdelijke opslag! >
8 belangrijke benodigdheden voor een verbouwing >
Infrarood verwarming: de nieuwe manier van verwarmen >
Veilig en streeploos de buitenramen schoonmaken >
Zo maak je verhuizen gemakkelijker >

Terug naar overzicht >>