arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Hobby » Veilig klussen: deze spullen heb je nodig

Veilig klussen: deze spullen heb je nodig

Veiligheid staat altijd voorop. Zeker als het gaat om klussen! Het is beter om ongelukken te voorkomen – hoe klein of groot de risico’s ook zijn. Neem het zekere voor het onzekere en schaf de onderstaande benodigdheden meteen aan. Deze spullen heb je zeker nodig om veilig te klussen:

Goede werkkleding

Met werkkleding bedoelen we niet een oude joggingbroek die vies mag worden. We hebben het echt over stevige en veilige kleding. Denk aan een praktische werkbroek, een jas zonder loshangende stukken (hiermee kun je verstrikt raken) of een warme bodywarmer. Werkkleding is echt iets om in te investeren als je regelmatig klust.

Veiligheidsschoenen

Naast werkkleding moet je ook denken aan veilige schoenen. Wist je dat er tegenwoordig niet alleen hele stevige, maar ook comfortabele en mooie werkschoenen verkrijgbaar zijn? Kijk maar eens naar deze veiligheidsschoenen van engelbert strauss. De schoenen hebben betrouwbare teenbescherming en zien er nog steeds stijlvol uit. Mocht het uiterlijk je nou niets uitmaken, dan kun je natuurlijk gewoon kiezen voor de standaard robuuste veiligheidsschoenen. Alle producten van engelbert strauss zijn van hoge kwaliteit en dus een goede keuze. Zelfs professionals kiezen ervoor om hun werkkleding en schoenen bij dit bedrijf te kopen.

Werkhandschoenen

Werkhandschoenen beschermen je tegen kou, schaaf- of snijwonden en zorgen voor betere grip. Het is maar een kleine moeite om ze aan te trekken. Doen dus!

Gehoorbescherming

Als je met grote apparaten aan de slag gaat, is het verstandig om gehoorbescherming te hebben. Naast de grote oorkappen zijn er ook subtiele oordoppen verkrijgbaar die het geluid goed dempen. Kies gehoorbescherming die het beste past bij jouw klus.

Veiligheidsbril

Een veiligheidsbril is niet altijd noodzakelijk. We raden aan om het wél te dragen als je werkt met roterende apparaten, vonken, vuur, stof en rondvliegende deeltjes/materialen. Zeker als je eraan twijfelt of een veiligheidsbril nodig is, is het vaak een slimme keuze.

Stofmasker

Komt er veel stof vrij bij het klussen? Vergeet dan vooral niet om een stofmasker op te zetten. Hiermee bescherm je de mond en longen. Zelfs tijdens het schuren van zacht hout kunnen er al een hoop stofdeeltjes vrijkomen. Zet tijdens het werken met opwaaiend stof, opstuivend zand en bij langdurige zaag- of schuurwerkzaamheden altijd een mondkapje op.

Veiligheidshelm

Is er een risico dat er iets naar beneden valt? Zet dan meteen een veiligheidshelm op. Ook bij het slopen van een simpel muurtje is dit verstandig.

Stevige ladder of steiger

Veel ongelukken gebeuren met een ladder of steiger. Check daarom altijd of het wel stabiel genoeg is. Zorg ervoor dat er iemand bij de ladder blijft staan als je erop klimt of huur een stevige professionele steiger.


Reageer

Lees ook:

Landelijke woonstijl: tuin- en interieurtips >
Handige tips om je tuin te vergroenen >
Geef ruimtes een nieuwe look met een steenstrip >
Diamond painting maken is de hobby voor 2022, lees hier waarom >
Help ik wil mijn huis snel verkopen: hoe pak ik dit aan? >
Waarom het nu de tijd is om lekker te gaan klussen aan huis >
Een vintage kast opknappen: 6 handige tips >
Dit zijn de voordelen van een boxspring bed >
Brand voorkomen in huis: praktische en eenvoudige tips >
Tips voor een duurzaam én stijlvol interieur >
De leukste tuinset voor in jouw achtertuin: 6x inspiratie >
Met deze tips houd je je schuur opgeruimd >
Makkelijke tips voor een energiezuinig huis >
Goedkope DIYs: 5 tips om te besparen op doe-het-zelf-projecten >
Je eigen woonstijl ontdekken: zo doe je dat! >

Terug naar overzicht >>