arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Interview met BN'ers » Annette Gerritsen

Interview

Annette Gerritsen

Interview metAnnette Gerritsen

Wie wonen hier:Annette Gerritsen (27 in oktober) schaatser
Waar:sinds twee jaar in een gloednieuw rijtjeshuis in Diemen
Woonstijl:Kleurig, modern en sfeervol. Niet heel strak en ook niet too much
Favoriete woonwinkels:Er is zo veel leuks, te veel als je het mij vraagt. Ik krijg dan keuzestress. Maar ik ben leuk geslaagd bij Co van der Horst in Amstelveen en Vormvast in Breda.

Lijkt me heerlijk, alles nieuw mogen kopen.

“Dat is het natuurlijk ook. Maar er zijn zo veel mooie winkels. Ik had stapels woonbladen doorgespit, foto’s uitgescheurd, moodboards gemaakt. En toen op pad. Maar dan zag ik hier een mooie tafel, en in een andere sfeerkamer weer een leuke stoel. En dan wist ik het niet meer. Kon die tafel nu wel of niet met die stoel. Ik heb heel veel foto’s gemaakt en ben thuis op m’n gemak gaan kijken wat ik echt mooi vond.”

Zoals die stoelen van Eames

“Die stonden al heel lang op mijn wensenlijstje. Net als de lamp van Foscarini, de vier meter lange plofbank en een kookeiland. Ik vind het leuk als mensen gezellig aanschuiven terwijl ik aan het koken ben. Eigenlijk is de rest van het interieur aangepast aan al die items.”

Had je ook een bepaalde sfeer voor ogen?

“Ja, niet te strak, dat is me te clean. Ik houd van kleur, van roze bijvoorbeeld, maar vond dat ik die roze-meisjes-kamer-tijd ontgroeid was. Dus een roze muur is het niet geworden. Ik heb kleur toegepast in de accessoires, de bloemetjeskussens en de foto’s. En natuurlijk in het schilderij van Joseph Klibansky. Zijn werk is onder meer te koop in galeries in Naarden en Laren. Dit schilderij bestaat uit honderden foto’s die hij over elkaar heen heeft geplakt en daarna heeft beschilderd. Heel mooi.”

Ben je helemaal gesettled?

“Gesettled wel, maar het interieur is nog niet af. Schandalig hé, na twee jaar? Als de grote zaken goed zijn, dan wil het wel eens gebeuren dat ik qua details de boel te lang de boel laat. Zo maak ik bijvoorbeeld zelf graag schilderijtjes. Collages met teksten enzo, tja en die moeten dan nog opgehangen worden…”

Aan die mooie bruin-grijze muur?

“Ja. Dat is zo’n bijzondere kleur, die is iedere keer anders. Afhankelijk van het moment van de dag en het weer. En altijd even mooi.”

Ik zag boven een geweldige garderobekamer…

“En daar ben ik blij mee! Daar hangen en staan al m’n jurkjes, broeken, jassen, tassen, schoenen. En er hangt een hele grote spiegel. Zo’n kamer is echt een droom! En zag je dat leuke stoeltje? Dat is van mijn oma geweest. Ik heb hem helemaal gestript en weer opnieuw laten bekleden. Hij vormt een mooi plaatje samen met al die mode.”

Je eerste echte huis. Is het ook echt thuis?

“Absoluut. Het is een heerlijk huis en een gezellig buurtje. Het leuke is dat iedereen exact hetzelfde huis heeft, maar dat het bij iedereen binnen een wereld van verschil is. En als ik bij buurtbewoners op bezoek ben geweest en hier weer binnenkom, dan denk ik: het is goed gelukt.”

(Fotografie: Jantien de Bood)


Reageer

Lees ook:

Jurgen Smit >
Kimberley Klaver >
Bartina en Ronald Koeman >
Pernille La Lau >
Vivian Reijs >
Peggy Vrijens >
Kim Kötter & Jaap Reesema >
Koert-Jan de Bruijn >
Jet Sol >
Jennifer Ewbank >
Marit van Bohemen >
Helen en Frank de Boer >
Fatima Moreira de Melo >
Dyanne Beekman >
Regina Romeijn >

Terug naar overzicht >>