arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Interview met BN'ers » Marit van Bohemen

Interview

Marit van Bohemen

Interview metMarit van Bohemen

Wie wonen hier:Marit van Bohemen (40) actrice, presentatrice en het gezicht van Lief Lifestyle, man Steven, dochter Jacky (3) en deeltijd cadeaudochter Amani (13).
Waar:Rijtjeshuis (1998) in Amsterdam. Een splitlevel met in de woonkamer een verhoogd plafond en in de hal een mooi trappenhuis van boven naar beneden.
Woonstijl:Kleurrijk
Favoriete woonwinkels:Ik heb niet echt een voorkeur. De tuin moet nog worden aangepakt. Die is heel kaal. Ik hou van groen en gezellig, een beetje in de stijl van een lieflijk Frans pleintje.

Wat een leuk buurtje is dit!

“Toen ik deze buurt ‘ontdekte’ heb ik bij alle huizen waarin ik graag wilde wonen een briefje door de brievenbus gedaan met de tekst: Mocht u met de gedachte spelen uw huis te verkopen, denk aan ons! Drie maanden later was het raak. Deze buurt en huizen hebben alles wat wij fijn vinden. Het dorpse karakter, de verschillende indelingen en bouwstijlen van de woningen, de tuinen en het grote aantal kinderen dat hier woont, maken het ideaal.”

Veel verbouwd?

“Alles is van boven tot onder kaal getrokken en opnieuw aangekleed. Dat was heerlijk. We hebben ruim zes maanden op de overdracht moeten wachten, die tijd hebben we benut om te bedenken hoe het huis van binnen moest worden. We hebben enorm veel woonwinkels en bouwmarkten bezocht.”

Jouw favoriete ruimte?

“De woonkamer. Daar is van alles te doen. Jacky’s huisje en speelgoed staan er, en de televisie, plus al mijn boeken en de deuren naar de tuin kun je zomers heerlijk openzetten. Zo lopen binnen en buiten lekker door. Op mooie dagen is het hier de zoete inval met alle buurtkinderen die bij ons in en uit lopen. Heel gezellig!”

De stijl van Marit?

“Eclectisch? ’t Is hier in ieder geval lekker kleurig. Elke kamer heeft een andere stijl en kleur. Ik hou niet van een doorgetrokken stijl door het hele huis, dat vind ik een beetje saai. En ik hou ook niet van te doorgecombineerde meubels en zithoeken. Ieder meubel is met zorg uitgekozen en de meesten hebben hun eigen verhaal van ‘Helemaal verliefd op’ of ‘Meegenomen uit Afrika’ tot ‘design’. Daardoor heeft alles een ziel.”

Missers gehad?

“Via een veilingsite hadden we wat meubels gekocht. Dat deden we zonder de meubels life gezien te hebben, de foto’s waren fantastisch. Tijdens de ophaaldag was het toch wel een beetje een tegenvaller. De meubels waren in een slechtere staat dan de foto deed vermoeden en onze aankoop bleek lang niet zo bijzonder als we dachten…de loods stond stampvol met soortgelijke meubels!”

Jacky’s kamer is super!

“Leuk hé. Ze is helemaal dol op haar Lief bed en fiets! Ik wist niet dat ze bij Lief zulke goede ontwerpers hadden. En dat kleurrijke, tja daar ben ik natuurlijk erg enthousiast over. Dat kun je ook wel zien aan de spullen die ik heb gekocht, kasten, kussens, vloerkleden, beddengoed.”

Je hele huis is ‘af’ behalve de badkamer…

“Klopt, ik vind ‘m vreselijk, maar destijds hadden we zoveel geïnvesteerd in de woning dat ons geld op was. Nu zijn we ons langzaam aan het oriënteren want het is zo’n doorn in mijn oog.”

Hebben Steven en jij dezelfde smaak?

“Ja, wat een zegen! In een eerdere relatie was dat wel anders. Dan liepen we met rode hoofden van ingehouden frustratie door een keukenzaak. Hij was van strakker dan strak, dat mixt niet echt met Pippi Langkous…”

Ben jij een poetser?

“’t Is geen hobby van me, maar na een grondige schoonmaakbeurt kan ik wel genieten van hoe mooi het weer is. Een bevriende interieurstyliste zag een staaltje van onze okergele gietvloer en raadde die kleur af omdat je er álles op ziet, want hij is aan de lichte kant. Laat ik dat nou juist heel fijn vinden! Dan weet je dus precies waar je zijn moet om hem schoon te maken en weet je dus dat als hij er schoon uit ziet, hij dat ook is.”

Stijlvast of trendgevoelig?

“Ik heb altijd gehouden van kleur en snap niet dat mensen leven in totaal witte of strakke, kale ruimtes. Met alle respect; ik vind die stijl van Eric Kusters bijvoorbeeld ook zeer onpersoonlijk. Wel warm, maar overal hetzelfde. Trends geven mij wel een nieuwe blik geven op kleur, andere combinaties of nieuwe materialen.”

(Fotografie Jantien de Bood en lief! lifestyle)


Reageer

Lees ook:

Jurgen Smit >
Kimberley Klaver >
Bartina en Ronald Koeman >
Pernille La Lau >
Vivian Reijs >
Peggy Vrijens >
Kim Kötter & Jaap Reesema >
Koert-Jan de Bruijn >
Annette Gerritsen >
Jet Sol >
Jennifer Ewbank >
Helen en Frank de Boer >
Fatima Moreira de Melo >
Dyanne Beekman >
Regina Romeijn >

Terug naar overzicht >>