arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel

Interview

Jet Sol

Interview metJet Sol

Wie wonen hier:Jet Paro-Sol (41) presentatrice van onder meer My First Home, Kevin Paro (37) marketing en branding consultant en Jets zoontje Rodin Lucas (10).
Waar:sinds begin 2012 in Rotterdam in een appartement uit 2000
Woonstijl:New York, City loft stijl
Favoriete woonwinkels:Depot Rotterdam. Een prachtige winkel met aardig wat designklassiekers. Ik heb laatst nog een kleed, een bubble chair en een geweldige bank van een paar meter lang bij Depot Rotterdam gekocht.

Wow, alsof we een New Yorks appartement binnenstappen!

“Super hé. Kevin en ik zochten naar een mooi, ruim appartement. Een huis dat een grootstedelijk gevoel oproept, bij voorkeur een loft, met groen voor de deur want dat is prettig met een kind. Dat leek een onmogelijk wensenlijstje maar het is gelukt. We kochten dit appartement en hebben alle muren, behalve de buitenmuren, gesloopt zodat er een grote, open ruimte ontstond. En vooral die ramen van vloer tot plafond zijn fantastisch. We hebben zicht op de stad en het groen voor de deur. Het is hier genieten van zowel binnen als buiten, met zon, regen en storm.”

Zo’n grote ruimte inrichten lijkt me lastig.

“Dat viel erg mee. We hebben eerst gesloopt, toen opgebouwd en gezorgd dat de basiszaken goed waren. Een industriële gietvloer er in, het toilet weggewerkt achter een muur, dat soort dingen. En vervolgens hebben we al onze spullen erin gezet en stukje bij beetje weer dingen weggedaan. Want je moet er voor waken dat je zo’n open ruimte niet te vol zet. Nu het huis zo goed als klaar is, zijn we echt aan het inrichten. Daarbij heb ik het geluk dat Kevin iets heel goed kan visualiseren. Dan maakt hij een schetsje, of laat in een winkel iets zien waarvan ik denk: inderdaad, dat zoek ik, maar ik wist het zelf nog niet. Handig, zo’n man!”

Nooit een onvertogen woord over een stoel of lamp?

“Nooit, saai hé. Hij heeft gewoon meer inzicht dan ik. Tijdens het verbouwen ook, dan komt hij met ideeën waarvan ik denk: tjee, dat is goed. En fijn ook, want dan hoef ik er niet meer over na te denken.”

Doe jij tijdens je werk inspiratie op voor thuis?

“Soms, maar ik ben er natuurlijk voor de deelnemers aan het tv-programma. Zorgen dat ze zich op hun gemak voelen, met ze mee naar woonwinkels. Natuurlijk zie ik soms iets leuks, waarvoor ik later terug ga. Maar ik ben dan helemaal niet bezig met mijn eigen interieur of dingen die ik zou willen kopen.”

Wat zijn je laatste aankopen?

“Een leuk bijzettafeltje gekocht bij De Bijenkorf en een kleed bij Depot Rotterdam. En iets eerder al bubble chair en een geweldige bank van een paar meter lang, ook van Depot Rotterdam. Die passen uitstekend in deze ruimte. Een hoekbank had ook gekund, maar wij vinden deze opstelling open en ruimtelijk. Daar houden we van.”

En wat mis je nog in huis?

“Ik zou wel een muurschildering van Banksy willen. Dat is een graffiti artist uit Londen. Iemand die ik al jaren bewonder. Werk dat een beetje anarchistisch en maatschappijkritisch is maar toch met een knipoog. Dat past goed bij ons.”

Leuke keuken. Wie kookt er?

“Beiden. We houden van koken en van mensen over de vloer. En dat kan goed in zo’n groot huis. Deze ruimte vraagt om bezoek en etentjes. Vandaar dat we een tafel in de keuken hebben van bijna vijf meter. Over de keuken hebben we lang nagedacht. Beetje van dit, beetje van dat. Vervolgens hebben we hem op maat laten maken door Stephan Valk. Een architect die ook nog eens heel handig is. Het is een combinatie geworden van rvs en donkerbruin multiplex en een werkblad van vier meter zestig. Dus we kunnen helemaal los.”

Is de combinatie ‘kind-rommel’ en ‘loft-open ruimte’ een gelukkige?

“Zeker. We hebben een benedenverdieping waar de slaapkamers gesitueerd zijn en waar dus het meeste speelgoed ligt. Ik hou best van opgeruimd en schoon, maar niet op het manische af. We willen hier vooral lekker kunnen leven. Bovendien sporten we allemaal veel, dus ligt er met regelmaat een berg sportspullen in huis, maar dat vind ik geen rommel. En zeg nu zelf, geen kind of man wordt toch blij van een vrouw die de hele dag met het 1000-dingen doekje rondloopt!”

(Fotografie: Jantien de Bood)


Reageer

Lees ook:

Jurgen Smit >
Kimberley Klaver >
Bartina en Ronald Koeman >
Pernille La Lau >
Vivian Reijs >
Peggy Vrijens >
Kim Kötter & Jaap Reesema >
Koert-Jan de Bruijn >
Annette Gerritsen >
Jennifer Ewbank >
Marit van Bohemen >
Helen en Frank de Boer >
Fatima Moreira de Melo >
Dyanne Beekman >
Regina Romeijn >

Terug naar overzicht >>