arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Nieuws » De voordelen van het verhuren van je appartement
Appartement verhuren

De voordelen van het verhuren van je appartement

Er zijn allerlei redenen om je appartement, tijdelijk of voor langere duur, te verhuren. Indien je er zelf gedurende een bepaalde periode geen gebruik van maakt is het misschien wel de beste keuze. Toch komt er best het een en ander kijken bij het verhuren van je appartement. Je moet je verdiepen in de wetten en regels, een contract opstellen en uiteraard een geschikte huurder vinden. Wat levert dit alles je dan op? Daar gaan we je in deze blog meer over vertellen. Lees dus snel door.

Alle voordelen op een rij

Het verhuren van je appartement levert allerlei verschillende voordelen op. Je vindt ze hieronder.

  • Je kunt huur innen

Wat je ook gaat doen, de kans is groot dat je tijdens de periode van verhuur ook zelf ergens moet wonen. Maandelijkse lasten heb je dan nog steeds en die moet je ergens van betalen. Het grootste voordeel van het verhuren van je appartement is dan ook dat je huur kunt innen. Dat is al gauw een mooi bedrag per maand, waardoor je er leuk op verdient.

  • Het appartement blijft op orde

Tenzij je een familie wasberen in je appartement laat trekken, mag je er vanuit gaan dat jouw appartement op een normale manier wordt gebruikt. Dit betekent dat er af en toe wordt schoongemaakt, of dat er een raam wordt opengezet om de boel door te luchten. Wanneer er niemand in het appartement woont gebeurt dit vrijwel nooit en raakt je appartement in verval.

  • Een oogje in het zeil

Niet alleen houdt de huurder jouw appartement een beetje op orde, ook zorgt de huurder ervoor dat er geen krakers in zullen trekken. Daarnaast zal het hen opvallen wanneer er mankementen zijn die opgelost moeten worden. Zo wordt er altijd een oogje in het zeil gehouden met betrekking tot jouw appartement.

  • Stijgende waarde

Dit voordeel is afhankelijk van de plaats waar jouw appartement staat. Toch is de kans met het oog op de stijgende huis- en huurprijzen groot dat de waarde van jouw appartement toeneemt. In steden gaat dit sneller dan daarbuiten, maar de prijzen blijven stijgen. Wanneer je je appartement niet meer wilt verhuren is de kans daarom groot dat je het met winst kunt verkopen. Zo heb je er een periode lang op verdient en krijg je daarna nog eens de verkoopprijs daar bovenop!

Appartement

Aan de slag

Ben je al overtuigd van de voordelen die het verhuren van je appartement je opleveren? Ga dan gauw op zoek naar een makelaar of verdiep je zelf in het verhuurproces. We wensen je daarbij veel geluk toe.

 


Reageer

Lees ook:

Landelijke woonstijl: tuin- en interieurtips >
Handige tips om je tuin te vergroenen >
Geef ruimtes een nieuwe look met een steenstrip >
Help ik wil mijn huis snel verkopen: hoe pak ik dit aan? >
Dit zijn de voordelen van een boxspring bed >
Brand voorkomen in huis: praktische en eenvoudige tips >
Tips voor een duurzaam én stijlvol interieur >
De leukste tuinset voor in jouw achtertuin: 6x inspiratie >
Makkelijke tips voor een energiezuinig huis >
Je eigen woonstijl ontdekken: zo doe je dat! >
Veilig klussen: deze spullen heb je nodig >
Ga jij je woning verbouwen? Gebruik tijdelijke opslag! >
8 belangrijke benodigdheden voor een verbouwing >
Infrarood verwarming: de nieuwe manier van verwarmen >
Veilig en streeploos de buitenramen schoonmaken >

Terug naar overzicht >>