arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Hier moet je op letten bij het uitkiezen van een goed bed
Van groot belang in de slaapkamer: een goed bed

Hier moet je op letten bij het uitkiezen van een goed bed

Wij vinden het toch wel een van de belangrijkste items in huis: het bed! Een goede nachtrust is immers van groot belang – en daar helpt een goed bed zeker bij. In deze blog leggen we je uit waar je moet letten bij het uitkiezen van een goed bed. Het kost je misschien wat tijd en moeite, maar dat is het resultaat meer dan waard!

Gun jezelf wat luxe

Een goed bed uitkiezen begint toch wel bij het besef dat je jezelf hierbij best wat luxe mag gunnen. Waar we snappen dat je het liefst zo goedkoop mogelijk uit bent, is het daarentegen echt wel de investering waard. Een bed heeft immers invloed op je gezondheid en gemoedstoestand, en is jarenlang in gebruik!

Zet daarom die knop om, en kijk niet direct naar de prijs, maar liever naar de specificaties van een bed. Er is namelijk niets zo vervelend als een slechte nachtrust, als het aan ons ligt.

Hier moet je op letten bij het uitkiezen van een goed bed

Denk na over de grootte

Hou je ervan om breed te liggen of hecht je daar juist geen belang aan? Een belangrijke afweging bij een nieuw bed kopen! Of het nu gaat om een eenpersoons- of een tweepersoonsbed in de slaapkamer – de grootte maakt in alle gevallen uit. Daarbij hebben we het overigens niet alleen over de breedte, maar net zo goed over de lengte!

Hoewel we hierbij snel de neiging hebben om voor zo groot mogelijk te kiezen, hoeft dat niet altijd nodig te zijn. Denk na welke slaaphouding je aanneemt: als je bijvoorbeeld veelal op je zij ligt, heb je minder ruimte nodig dan wanneer je op je buik of rug ligt. Dat is een waardevolle meetgraad.

Het matras is het belangrijkste

Deze tip is misschien een inkoppertje, maar we benoemen het toch nog maar eens: een goed matras kiezen is het belangrijkst bij de tips bed kopen! Er zijn een heleboel verschillende soorten en maten – passend bij alle lichamen. Doe hier dan ook goed onderzoek naar!

Een boxspring is daarbij razendpopulair. Waarom een boxpring kiezen? Omdat je daarbij gaat voor een bed met goede ondersteuning en een comfortabele ligwijze. Maar ook hier geldt weer: er zijn allerlei varianten om uit te kiezen.

Van groot belang in de slaapkamer: een goed bed

Testen, testen en testen

Ieder lichaam is uniek. Dat betekent dan ook dat het ene bed voor de een heerlijk kan liggen, maar dat de ander het helemaal niets vindt – en vice versa. Het is daarom belangrijk om het bed goed te testen. Onmisbaar in de rij van bed kopen tips!

Er zijn verschillende manieren om een bed te testen. Zo is het natuurlijk een idee om naar de winkel of specialist te gaan, en daar verschillende bedden te testen. Handig is dat je hierbij advies op maat krijgt, nadeel is dat je tijdens zo’n sessie niet zo lang de tijd hebt. Je kunt ook online een bed uitzoeken en dat thuis laten bezorgen: er zijn vandaag de dag veel winkels die een testperiode hanteren. Zo kun je ook echt wat nachten doorbrengen op je nieuwe bed – om vervolgens te beslissen of je tevreden bent.


Reageer

Lees ook:

Waarom kiezen voor satijnen beddengoed? Ontdek alle 6 voordelen! >
Afval scheiden? Met deze 5 handige tips pak je het goed aan! >
Lege ruimte in je woonkamer? Dit kun je ermee doen! >
Zo geef je jouw woonkamer een industriële touch >
Gewoon beginnen: met deze 5 tips lukt je kledingkast opruimen ook bij jou! >
Dit is waarom je aandacht moet besteden aan het natte deel van je keuken >
Zo creëer jij de gezelligste eethoek om met meerderen te kunnen tafelen >
Zo maak jij jouw zithoek compleet >
Je huis sneller schoonmaken? Met deze 4 tips lukt het! >
Simpele manieren om meer kleur in de badkamer te brengen >
6 tips om je huis met huisdieren hygiënisch te houden >
4 dingen die je niet mag vergeten bij het kopen van een tafel >
De ronde eettafel: om deze 5 redenen is ‘ie zo populair! >
Ledstrips in de keuken: waar moet je op letten? >
Alles wat je moet weten over een topdekmatras >

Terug naar overzicht >>