arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonstijl » Industrieel » De kunst van industrieel wonen

De kunst van industrieel wonen

Janus en Betina verwijderden een muur tussen de keuken en de woonkamer om zo meer ruimte en openheid te creëren. De ruwe houten balken geven een mooi contrast met de meer minimalistische en moderne lijnen van het huis.

“In een designwinkel zagen we onze droomkeuken, maar helaas ver boven ons budget. “Ik kan dit zelf ook maken maar dan veel goedkoper”, dacht Janus. Hij maakte de huidige stijlvolle en moderne keuken op maat. “Door het zelf te doen, kun je het resultaat ook veel meer waarderen” vult Betina aan. “Wanneer je met vier personen op honderdtwintig vierkante meter leeft is het heel belangrijk dat het geen puinhoop wordt. Eén van de belangrijkste regels in huis in dan ook dat alles een vaste plek heeft. Een goed voorbeeld van slim indelen is de kast in het trapgat. Een bescheiden ruimte die heel praktisch is ingericht en plek creëert voor alle schoenen van de familie.

Groot past goed bij klein

Denk groot! Vooral in kleine ruimtes. Janus en Betina besloten zelf een bed te bouwen in de volledige breedte van de kamer. Juist in een kleine slaapkamer is een groot gebaar, zoals een groot bed, dé manier om een slaapkamer groter te laten lijken. Janus grootste trots is de zelfgemaakte bank. Betina maakte de bekleding en kussens. “Elke bank die we in deze kleine woonkamer zouden neer zetten, zou te groot zijn geweest. Nu de bank is ingebouwd in de muur en dus zweeft, oogt het veel groter en biedt het nog steeds ruimte voor het hele gezin”, vertelt Janus.


Reageer

Lees ook:

Een lockerkast: mooi én handig in elke ruimte in huis >
De eetkamer industrieel inrichten: zo pak je het aan >
Een donkere look in je thuiskantoor: tips en tricks >
Zo ga je voor een unieke aankleding in de hal >
Je eigen woonstijl ontdekken: zo doe je dat! >
Unieke decoratie voor de trap >
Kerstversiering: zo ga je voor een minimalistische look >
Een mooie trap in huis: hier kun je op letten >
Haal het loft-gevoel in huis met deze tips >
Vind de perfecte bank voor jouw interieur: van hoekbank tot eetkamerbank >
8 stoere plafonnières voor een industrieel interieur >
Een luxe interieur met design van Vitra >
5 toffe wanddecoratie ideeën >
5 tips voor het kiezen van de juiste bank >
Een stoer en industrieel interieur? Zo doe je dat! >

Terug naar overzicht >>