arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Slaapkamer » Een lockerkast: mooi én handig in elke ruimte in huis

Een lockerkast: mooi én handig in elke ruimte in huis

Het is een van onze favoriete vintage items in huis: de lockerkast. Echt een plaatje, in ieder interieur! Maar in welke ruimtes in huis kun je deze kast het beste plaatsen? En waar gebruik je ‘m dan precies voor? Een tipje van de sluier: deze kast is echt multifunctioneel! Lees verder en ontdek meer.

In de werkkamer

Allereerst vinden we de lockerkast prachtig staan in de werkkamer. Het is perfect passend bij een industrieel interieur, bijvoorbeeld! Een metalen lockerkast geeft echt een stoere touch aan de werkkamer. Ook laat je zo iets van jezelf zien in de ruimte: zorg voor een persoonlijke uitstraling. Want waar standaard kantoorkasten vaak saai zijn qua looks, pak je dat zo dus helemaal anders aan.

Wat je erin kwijt kunt? Dat is natuurlijk helemaal aan jou! Maar we geven je graag inspiratie: zorg voor een variant met planken erin waar je bijvoorbeeld administratiemappen op kwijt kunt. Ook stationary kun je goed kwijt in de kast, bijvoorbeeld als je een voorraad hebt die je wilt opbergen.

Een lockerkast: mooi én handig in elke ruimte in huis

In de slaapkamer

Een lockerkast voor kleding? Dat kan zeker! Daarom vinden we ‘m ook een beeldige toevoeging aan de slaapkamer. Liefst in een opvallende kleur, zodat ‘ie nog meer de aandacht trekt. Of geef ‘m zelf een lik verf! Zo kun je de kleur van de kleding lockerkast ook helemaal laten aansluiten op de rest van de ruimte. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon voor een zwarte lockerkast of een witte lockerkast gaan – daarmee zit je altijd goed.

Een hoge stalen lockerkast is handig om kleding in op te hangen, denk aan jurken of jasjes. Zo blijven ze zeker mooi! Vouw je je kleding liever op? Dan kun je ook kiezen voor een lage lockerkast, die meer de breedte ingaat. Zo’n kleiner lockerkastje geeft weer een heel andere uitstraling!

In de gang

Wil je een unieke aankleding in de hal? Yes, zo zien we het graag! Dit is vaak een hartstikke saaie ruimte in huis – tijd om daar verandering in te brengen. Je komt immers iedere dag weer binnen in deze ruimte. Dan wil je toch gewoon dat het er gezellig is? En met een lockerkast zorg je daar zeker voor.

Maar die leuke uitstraling is niet alles: een lockerkast in de gang is ook nog eens hartstikke praktisch. Hang er bijvoorbeeld de jassen in op. Zeker als je een bepaalde jas niet zo vaak aantrekt, is dit ideaal: zo blijft ‘ie stofvrij. Een ander idee? Maak een schoenenkast van je lockerkast!

Een stalen lockerkast of metalen lockerkast? De mooiste voorbeelden in huis!

In de woonkamer

Ten slotte staat een lockerkast natuurlijk prachtig in de woonkamer. Denk hierbij ook eens na over het materiaal: naast een metalen lockerkast heb je bijvoorbeeld ook een houten lockerkast. Het is maar net wat je fraaier vindt staan.

Zet ‘m als decoratie item in de woonkamer – op een mooie plek die meteen opvalt. Je kunt ook een laag model in huis halen, om ‘m bijvoorbeeld als tv-meubel te gebruiken. En je kunt er een heleboel in kwijt: boeken, de afstandsbediening, game consoles en tijdschriften. Om maar wat te noemen. Leuk én praktisch, die kast!


Reageer

Lees ook:

Het belang van investeren in een kwalitatieve boxspring >
Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
5 tips voor het personaliseren van je slaapkamer >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Het kiezen van een mooie bank >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
3 simpele tips om jouw woonkamer een kleine make-over te geven >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Optimaal gebruikmaken van je kleine slaapkamer >
Interieurstijlen voor de eetkamer >

Terug naar overzicht >>