arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Woonkamer » Kerstversiering: zo ga je voor een minimalistische look

Kerstversiering: zo ga je voor een minimalistische look

De feestdagen staan voor de deur! En dat betekent natuurlijk ook dat je het weer gezellig kunt maken in huis. Maar ben je bang dat het al snel wat té gezellig wordt en houd je de boel juist liever wat rustiger? Ook dat is natuurlijk een optie: ga voor een minimalistische look wat betreft de kerstversiering. In deze blog lees je hoe je dat aanpakt.

Maak duidelijke keuzes

Allereerst is het belangrijk om duidelijke keuzes te maken om tot minimalistische kerstversiering te komen. Heb dus niet de wens om álles dat je mooi vindt in huis uit te stallen – maar maak een selectie. Zo voorkom je al op eenvoudige wijze dat het een drukke boel wordt in huis.

Richt bijvoorbeeld een hoekje in de woonkamer in als kersthoek, in plaats van dat je op allerlei plekken in huis kerst naar voren laat komen. En ga op deze plekken voor minimalistische kerstdecoratie: dat is duidelijk de stijl die jij voor ogen hebt.

Kerstversiering: zo ga je voor een minimalistische look

Kies één hoofdkleur

Wat ook al helpt als het gaat om keuzes maken: kies één hoofdkleur in de kerstversiering. Stel bijvoorbeeld alléén groen of rood centraal, in plaats van beide kleuren. Of kies alléén goud of zilver. Wie een duidelijke tint uitkiest, weet vervolgens ook welke spullen wel of niet in huis te halen – en dat maakt al een boel uit. Zo koop je vervolgens namelijk niet de halve winkel leeg!

Natuurlijk mogen er naast die hoofdkleur ook andere kleurtinten terugkomen in de kerstversiering: dat is niet per se helemaal uitgesloten. Maar beperk dit tot een minimum, zodat gewoon direct duidelijk wordt wat de belangrijkste kleur vormt in jouw decoratie. Dat biedt rust voor het oog – perfect passend bij een minimalistisch of industrieel interieur.

Zo houd je het basic en minimalistisch met de kerstversiering:  kies een kleur

Een minimalistische kerstboom

De kerstboom is toch wel het belangrijkste item in huis tijdens de feestdagen. En daar is niets mis mee! Maar vaak is het wel een druk item – en dat is niet fijn als je daar niet blij van wordt. Gelukkig zijn er manieren om een minimalistische kerstboom te realiseren. Kies bijvoorbeeld voor een kleine kerstboom, dat scheelt al een hoop: het neemt minder plek in en je hoeft er minder versiering in kwijt.

Maar ook een alternatieve kerstboom is een idee. Denk aan een houten kerstboom, die al gauw minder druk oogt. Of hang wat geometrische vormen aan de muur die samen een kerstboom vormen, bijvoorbeeld sterren. Om maar wat voorbeelden te noemen! Er is genoeg inspiratie te vinden.


Reageer

Lees ook:

Een gezellige thuisbar inrichten: zo pak je het aan! >
Trend: blauw vloerkleed in het interieur >
Een verbouwing goed voorbereiden: zó pak je het slim aan >
6 handige tips voor een soepele verhuisdag zonder stress! >
Waarom kiezen voor een PVC vloer? >
Een vintage look in huis: welke spullen zijn echte eyecatchers? >
Inspiratie: de leukste kerstdecoratie in én rondom je hele woning >
Een lange woonkamer? 5 tips voor de inrichting! >
Saaie lege muur in huis? Ga voor wall art met Poster Store! >
6x Inspiratie voor een moody en donkere badkamer >
Wat kun je met washi tape in je interieur? 6 leuke ideeën! >
Tips voor tijdloze en frisse badkamer >
6 tips voor het inrichten van een kleine boekenkast >
Sierlijsten plaatsen in huis: voorbeelden en inspiratie >
Een open kast inrichten? 5x handige tips! >

Terug naar overzicht >>