arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Woonkamer » Kerstversiering: zo ga je voor een minimalistische look

Kerstversiering: zo ga je voor een minimalistische look

De feestdagen staan voor de deur! En dat betekent natuurlijk ook dat je het weer gezellig kunt maken in huis. Maar ben je bang dat het al snel wat té gezellig wordt en houd je de boel juist liever wat rustiger? Ook dat is natuurlijk een optie: ga voor een minimalistische look wat betreft de kerstversiering. In deze blog lees je hoe je dat aanpakt.

Maak duidelijke keuzes

Allereerst is het belangrijk om duidelijke keuzes te maken om tot minimalistische kerstversiering te komen. Heb dus niet de wens om álles dat je mooi vindt in huis uit te stallen – maar maak een selectie. Zo voorkom je al op eenvoudige wijze dat het een drukke boel wordt in huis.

Richt bijvoorbeeld een hoekje in de woonkamer in als kersthoek, in plaats van dat je op allerlei plekken in huis kerst naar voren laat komen. En ga op deze plekken voor minimalistische kerstdecoratie: dat is duidelijk de stijl die jij voor ogen hebt.

Kerstversiering: zo ga je voor een minimalistische look

Kies één hoofdkleur

Wat ook al helpt als het gaat om keuzes maken: kies één hoofdkleur in de kerstversiering. Stel bijvoorbeeld alléén groen of rood centraal, in plaats van beide kleuren. Of kies alléén goud of zilver. Wie een duidelijke tint uitkiest, weet vervolgens ook welke spullen wel of niet in huis te halen – en dat maakt al een boel uit. Zo koop je vervolgens namelijk niet de halve winkel leeg!

Natuurlijk mogen er naast die hoofdkleur ook andere kleurtinten terugkomen in de kerstversiering: dat is niet per se helemaal uitgesloten. Maar beperk dit tot een minimum, zodat gewoon direct duidelijk wordt wat de belangrijkste kleur vormt in jouw decoratie. Dat biedt rust voor het oog – perfect passend bij een minimalistisch of industrieel interieur.

Zo houd je het basic en minimalistisch met de kerstversiering:  kies een kleur

Een minimalistische kerstboom

De kerstboom is toch wel het belangrijkste item in huis tijdens de feestdagen. En daar is niets mis mee! Maar vaak is het wel een druk item – en dat is niet fijn als je daar niet blij van wordt. Gelukkig zijn er manieren om een minimalistische kerstboom te realiseren. Kies bijvoorbeeld voor een kleine kerstboom, dat scheelt al een hoop: het neemt minder plek in en je hoeft er minder versiering in kwijt.

Maar ook een alternatieve kerstboom is een idee. Denk aan een houten kerstboom, die al gauw minder druk oogt. Of hang wat geometrische vormen aan de muur die samen een kerstboom vormen, bijvoorbeeld sterren. Om maar wat voorbeelden te noemen! Er is genoeg inspiratie te vinden.


Reageer

Lees ook:

Design items voor in de woonkamer >
De houten eettafel: 7 prachtige voorbeelden >
Dit zijn de mooiste vloeren in de keuken >
Plaatjes kijken: 7 prachtige vloerkleden >
5x dit zijn de mooiste behangideeën voor de kinderkamer >
Zo creëer je een industrieel interieur >
Uniek: 5x een zwarte keuken >
Een babykamer inrichten: deze 6 items mogen echt niet missen >
Maak van jouw tuin een extra woonkamer >
Zo ga je voor een persoonlijke touch in een nieuwbouwwoning >
5 tips voor het bloemschikken van een mooie bos bloemen >
Zo krijg je het luxe hotelgevoel in je eigen slaapkamer >
Dit zijn de mooiste kleuren voor een vintage kast in huis >
Wanddecoratie ideeën voor in de slaapkamer >
Tips voor een duurzaam én stijlvol interieur >

Terug naar overzicht >>