arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Binnenkijkers » Industrieel » Zo geef je jouw woonkamer een industriële touch
Zo geef je jouw woonkamer een industriële touch

Zo geef je jouw woonkamer een industriële touch

De industriële stijl heeft een stoer karakter en is ontzettend populair. Vooral bij bloggers en influencers is deze stijl erg geliefd. Ga je binnenkort je woonkamer (her)inrichten en is de industriële stijl helemaal jouw ding? Lees dan snel verder. In deze blog leggen we je graag uit hoe je jouw woonkamer die prachtige industriële touch geeft.

Haal de betonlook in huis

De industriële stijl kenmerkt zich door de ruwe, onafgewerkte materialen. Het is een stoere look. Combineer een betonlook muur, met een grove houten vloer. Of ga juist voor een betonnen vloer en  een stenen muur. Kies een mooie, robuuste houten eettafel, je woonkamer ziet er dan al heel tof uit. Is een betonlook of stenen muur toch niet jouw ding? Ga dan voor een mooie accentmuur en laat de betonlook terugkomen in je vloer of accessoires.

Ga voor industriële kleuren

De kleuren donkerblauw, zwart, grijs en bruin passen perfect bij een industrieel interieur. Ook groentinten doen het goed. Laat deze kleuren bijvoorbeeld terugkomen in je woonaccessoires. Denk aan donkerblauwe kussens op de bank, grijze jaloezieën voor de ramen of een donkergroene vaas in de hoek van de kamer. Wil je toch meer warmte in je woonkamer creëren? Ga dan voor gouden of messing tinten. Doe dit subtiel, bijvoorbeeld met fotolijsten of lampen. Wil je meer lef tonen? Pak dan uit en ga voor okergele gordijnen.

Onafgewerkte deuren

Bij een industrieel interieur hoort een gave deur als eyecatcher. Denk aan een robuuste houten schuifdeur, met zwart deurbeslag. Match de houten deuren met gave zwarte industriële lampen en je creëert een mooi geheel in je woonkamer. Is zo’n grove deur toch niet helemaal jouw ding? Ook stalen deuren passen goed bij dit interieur. Deze deur maakt jouw industriële woonkamer helemaal af. Ga je voor een robuuste deur of een stalen muur als eyecatcher?

Strakke raambekleding

Strakke raambekleding

Je woonkamer is natuurlijk niet af zonder prachtige raamdecoratie. Houten jaloezieën op maat passen perfect in een industrieel interieur. Ze brengen ook nog eens veel voordelen met zich mee. Zo bepaal je zelf de lichtinval en privacy door de verstelbare lamellen. Kantel de lamellen volledig open en vul de ruimte overdag met licht. Wil je ´s avonds, wanneer je met een boek op de bank ligt of tv kijkt, iets meer privacy? Sluit dan de lamellen. Volledige privacy is ideaal wanneer je aan een drukke straat woont of nieuwsgierige buren hebt.

Plisségordijnen staan ook prachtig. Met een top down bottom up functie bepaal je zelf de lichtinval privacy. Doe het plisségordijn helemaal dicht als je volledige privacy wil. Het plisségordijn kan ook zowel aan de boven- als onderkant open. Zo kun je optimaal genieten van het zonlicht overdag, zonder dat je hoeft in te leveren op privacy.

Weet jij al hoe je jouw industriële woonkamer gaat inrichten?


Reageer

Lees ook:

Winterse woonkamer inrichten: zo maak je het er ultiem gezellig >
De leukste fotowand ideeën >
Olijfboom binnen: hoe kun je de plant het best verzorgen? >
Een smalle en lange kamer inrichten: zó pak je dat aan >
Zo richt je een kleine woonkamer optimaal in >
Samen met het gezin het huishouden doen: bij welke klusjes kunnen kinderen helpen? >
Thuis een leuke speelhoek voor kinderen inrichten: 4 tips >
Je woonkamer een snelle make over geven; zo doe je dat! >
Je woonkamer gezelliger maken: dit zijn de beste tips! >
Wat zijn de meest tijdloze kleuren voor de woonkamer? >
Wat zijn de voordelen van rolluiken? >
Druk behang op je muren? Zó voorkom je een te rommelige look >
Je huis opgeruimd houden met kids: zó pak je het slim aan! >
Wat kun je meteen wegdoen als je gaat minimaliseren in huis? >
Lege ruimte in je woonkamer? Dit kun je ermee doen! >

Terug naar overzicht >>