arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Unieke decoratie voor de trap

Unieke decoratie voor de trap

De trap in huis: die dient vaak alleen een praktisch doel, namelijk het verplaatsen van beneden naar boven en vice versa. Maar kun je daar niet meer mee? Er zijn verschillende trap decoraties te bedenken. Zeker als je van plan bent om te gaan verbouwen, is het iets om in overweging te nemen. Bekijk verschillende voorbeelden!

Plantjes op de trap

We trappen af met een tip voor decoratie van de trap die je ook kunt realiseren als je geen verbouwing in het vooruitzicht hebt. Maak het wat gezelliger op de trap met simpele accessoires. Zet bijvoorbeeld kleine plantjes aan de zijkanten van de trap! Dat maakt al een heel verschil.

Let er natuurlijk wel op dat je er niet eenvoudig over kan struikelen – dat moet ook niet de bedoeling zijn. Maar als de traptreden breed genoeg zijn, kun je hier best werk van maken.

Een leuk detail: plantjes op de trap

De doorzichtige trap

Een uniek ontwerp waar we helemaal dol op zijn vandaag de dag, is de doorzichtige dag. Dat is echt wel weer even wat anders dan de houten trap die we zo door en door kennen! De doorzichtige trap past perfect bij een minimalistisch en modern interieur – het is namelijk echt wel even anders dan anders.

Is dat dus waar je naar op zoek bent? Durf dan uit te pakken met deze bijzondere look. Dit zie je namelijk maar in weinig huizen terug, wat het zo verfrissend maakt.

De minimalistische trap

Om nog even bij een moderne versie van de trap te blijven: er zijn meerdere vormen van een minimalistische trap te bedenken. Kijk maar eens op onderstaand beeld: dat is er ook zeker een voorbeeld van. Prachtig, nietwaar?

Hoewel hier wel met hout is gewerkt, gaat het alsnog om een heel andere look dan de standaard huis-tuin-en-keuken-trap die we kennen. Er wordt veel meer met de ruimte gespeeld. En dat valt op!

Unieke decoratie voor de trap

Trap met lichtjes

Ten slotte is het een idee om trap decoratie in huis te halen in de vorm van een trap met lichtjes. Dat ziet er niet alleen mooi uit, maar biedt ook nog eens extra zicht in huis – wel zo praktisch.

Ga bijvoorbeeld voor lichtstrips onder de traptreden, waarmee er licht wordt afgegeven op de treden eronder. Denk daarbij ook meteen na over het soort licht dat je in huis haalt. Ga je voor standaard wit of geel, of wil je juist liever kunnen spelen met andere kleuren? Het is vandaag de dag allemaal mogelijk – maak er jouw feestje van!


Reageer

Lees ook:

Winterse woonkamer inrichten: zo maak je het er ultiem gezellig >
De leukste fotowand ideeën >
Olijfboom binnen: hoe kun je de plant het best verzorgen? >
Leuke cadeaus voor een housewarming: 7 toffe tips om te geven >
Openslaande deuren zorgen voor meer ruimte: lees er hier alles over! >
Duurzamer wonen: 5 slimme tips en tricks >
De juiste gordijnen voor de kinderkamer kiezen: 4 tips en tricks >
Tips voor het kopen van een vloerkleed voor in je interieur >
Wat zijn de meest tijdloze kleuren voor de woonkamer? >
Terracotta in je interieur: 6 leuke ideeën! >
Unieke hoge tafels >
Druk behang op je muren? Zó voorkom je een te rommelige look >
Wat kun je meteen wegdoen als je gaat minimaliseren in huis? >
Populaire tegels in 2021 >
Waarom kiezen voor satijnen beddengoed? Ontdek alle 6 voordelen! >

Terug naar overzicht >>