arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Een mooie trap in huis: hier kun je op letten

Een mooie trap in huis: hier kun je op letten

In veel woningen is er een te vinden: de trap. Daar vind je misschien niets speciaals aan – het is vaak gewoon een simpele trap. Maar je kunt er meer uit halen! Laat de trap een waardig onderdeel van je interieur zijn. In deze blog geven we tips voor een mooie nieuwe trap in huis.

Het materiaal

De look van de trap in je woning begint bij het materiaal. Sta hier goed bij stil: dit zorgt voor heel verschillende uitwerkingen! Zo is het een idee om voor een houten trap te gaan: een ware klassieker. Hiermee zit je dan ook altijd goed. Maar kies bijvoorbeeld wel voor kwalitatief, zwaar hout. Dat zie je meteen terug in de trap!

Je kunt ook gaan voor een industriële trap in je woning. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een stalen trap in je woning. Dat geeft een heel ander effect! Let er wel op dat dit past bij jouw huis – ook dat blijft belangrijk bij de keus voor de trap. Voor trappen voor een moderne woning gaat dit zeker op.

Een mooie trap in huis: hier kun je op letten

De kleur

Niet alleen het materiaal, ook de kleur is van belang! Zo is het voor hout de afweging waard: ga je voor donker of licht? Dit heeft een verschillende look. Het is maar net wat jij mooier vindt staan. Ook kun je natuurlijk gaan voor een geverfde kleur.

Het is ook een idee om te gaan voor een combinatie. Dat zien we op onderstaand beeld. De traptreden hebben een lichtere tint dan de leuning en afwerking. Dat geeft een speels effect! Het valt op, maar ziet er tegelijkertijd nog altijd stijlvol en subtiel uit – omdat de kleuren dicht bij elkaar liggen.

Stijlvol: de moderne houten trap in huis

Maak zelf een trap

Kom je er niet uit? Dan is het natuurlijk een idee om zelf aan te slag te gaan met het bedenken en maken van een trap. Zo maak je de trap immers helemaal naar jouw smaak. Let er bij het trap maken in huis natuurlijk wel op dat je het bouwen aan de professionals overlaat. Maar je hebt er uiteraard wel zelf invloed op hoe de trap er precies uit komt te zien.

Als je dit zelf hebt uitgewerkt, beleef je vervolgens ook nog eens meer plezier aan die trap. Want waar de trap eerst misschien slechts het simpele praktische doel had om jou van A naar B te manoeuvreren, is het nu een item in huis waar je trots op kan zijn!

Een mooie trap in huis: hier kun je op letten

Reageer

Lees ook:

Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Interieurstijlen voor de eetkamer >
Een fotowand uit een tijdschrift: zo creëer je die zelf >
Lees onderstaande tips om een modern interieur te creëren >
Perfecte spiegel voor de badkamer kiezen: waar let je allemaal op? >
Wil je hebben! Dít zijn de mooiste voorbeelden van velvet meubels >
Nieuwe vloer kiezen: wat zijn de verschillen tussen een Hongaarse punt en een visgraat vloer? >
Geef jouw eetkamer meer sfeer en karakter >
Kunststof in je interieur: onderhoudsvriendelijk én trendy >

Terug naar overzicht >>