arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel

Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel

Wanneer je kijkt naar de trends op het gebied van eetkamerstoelen, zie je dat kuipstoelen al heel wat jaren meegaan. Ook in 2023 blijft de kuipstoel de perfecte stoel voor aan de eettafel. Het is de ideale mix tussen stijl en comfort. Ben je benieuwd welke materialen en designs er dit jaar bovenuit springen? Lees dan het onderstaande artikel door!

Voordelen van de kuipstoel als eetkamerstoel

Een kuipstoel heeft verschillende voordelen als eetkamerstoel. Om te beginnen biedt de stoel goede ondersteuning en een aangename zitervaring. Het is geschikt om lekker lang te tafelen. Daarnaast hebben veel kuipstoelen een compact design, waardoor ze in iedere eetkamer passen. Door het slanke onderstel zijn de eetkamerstoelen ook relatief licht van gewicht en dus eenvoudig te verplaatsen. Het grootste voordeel is natuurlijk dat de populaire kuipstoel verkrijgbaar is in eindeloos veel stijlen, kleuren en materialen.

Comeback van organische vormen

In 2023 maken organische vormen een duidelijke comeback in het interieur. Er wordt gekozen voor ronde tafels, verlichting met organische vormen en zitmeubelen met afgeronde hoeken. Kuipstoelen met een ronde leuning sluiten naadloos aan op deze nieuwe trend.

Kuipstoel met armleuning voor comfort

Wanneer de kuipstoelen zowel letterlijk als figuurlijk wat meer ruimte in mogen nemen, zijn eetkamerstoelen met armleuning een mooie aanwinst. Het zijn echte blikvangers in de eetkamer! De armleuningen zorgen voor optimaal comfort en geven het geheel een moderne look. Let bij de aanschaf van kuipstoelen met armleuningen goed op de hoogte. Het is vaak mooi wanneer je de stoel onder de eettafel kunt schuiven. Houd de afmetingen dus altijd bij de hand tijdens het shoppen.

Zwarte stoelpoten voor industriële touch

Niet alleen kuipstoelen zijn al jaren populair, maar ook de industriële woonstijl blijft ieder jaar terugkomen. Het is dus geen wonder dat deze twee trends zijn samengevoegd. Veel kuipstoelen hebben zwarte stoelpoten voor een stoere touch. De kleur en bekleding van de zitting kan aansluiten op deze industriële look of juist een zacht contrast vormen.

Eetkamerstoelen met zachte bekleding

Een goed voorbeeld van zachte bekleding als contrast voor de stoere poten: velvet bekleding en teddy stof. Deze twee aaibare materialen geven iedere eetkamerstoel een sfeervolle look. Velvet bekleding zorgt voor een chique en luxueuze uitstraling. Teddy bekleding (ook wel bouclé stof) geeft een kuipstoel juist een trendy en huiselijk uiterlijk. Dit jaar zie je beide soorten bekleding terugkomen in allerlei kleuren. Van neutrale aardetinten tot felle statement kleuren.

Ben jij ook zo’n grote fan van kuipstoelen in de eetkamer?


Reageer

Lees ook:

Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
Zo zorg je voor een landelijk interieur >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Alles wat je moet weten over het stylen van je huis >
Interieurstijlen voor de eetkamer >
Een fotowand uit een tijdschrift: zo creëer je die zelf >
Lees onderstaande tips om een modern interieur te creëren >
Mooie tweedehands meubels kopen: waar let je op? >
Perfecte spiegel voor de badkamer kiezen: waar let je allemaal op? >
Wil je hebben! Dít zijn de mooiste voorbeelden van velvet meubels >
Nieuwe vloer kiezen: wat zijn de verschillen tussen een Hongaarse punt en een visgraat vloer? >

Terug naar overzicht >>