arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Woonkamer » Met deze 7 tips richt je een comfortabele zithoek in

Met deze 7 tips richt je een comfortabele zithoek in

Wat ons betreft is er niets fijner dan urenlang liggen loungen, lekker in eigen huis! Een goede zithoek in je interieur is daarom essentieel. Maak er dé perfecte plek van in je woonkamer. Waar moet je nu eigenlijk aan denken om de beste zithoek in te richten? We delen onze belangrijkste tips voor een comfortabele zithoek in de woonkamer!

Zithoek inrichten: een goede bank

Hét belangrijkste onderdeel van de zithoek? Dat is de bank! Zorg dan ook dat je echt een goede bank in huis haalt, die perfect zit en ligt. Dit is de investering waard. Bepaal ook wat je belangrijk vindt: wil je helemaal onderuit kunnen liggen op de bank? Of juist goede ondersteuning in je rug? Zo kom je tot jouw ideale bank.

Lees ook! Banken in verschillende kleuren: doe hier inspiratie op

Met deze 7 tips richt je een comfortabele zithoek in

Alle benodigde meubels bij je zithoek in de woonkamer

Naast de bank zijn er natuurlijk nog meer meubels voor de hoek. Zo vinden we een zithoek met fauteuils beeldig: zet ze naast de bank neer. Op die manier creëer je ook meteen een grote zithoek, waar je met veel mensen kunt zitten. Laat die verdere inrichting trouwens ook afhangen van de afmetingen in je zithoek: bepaal op basis hiervan de grootte van je bank en bijzettafel. Naast zo’n bijzettafel is ook een tv-meubel handig in de zithoek!

Laat die benen rusten

Om echt tot rust te kunnen komen, is het prettig als je je benen omhoog kunt doen. Zorg daarom dat je bank hier lang genoeg voor is: dat je er helemaal op kunt liggen. Is dat geen optie, bijvoorbeeld bij een kleine zithoek inrichten? Denk dan aan een poef die je bij de bank of fauteuil zet – dat ziet er ook nog eens beeldig uit!

Zithoek inspiratie: aankleding in juiste stijl

Decoratie in je zithoek is belangrijk! Zo voel je je er namelijk pas echt thuis. Bepaal welke stijl je het mooist vindt voor de decoratie. Kaarsen en dienbladen bij een landelijke zithoek, kamerplanten en vrolijke kussentjes in een moderne zithoek, of juist geometrische onderzetters en een metalen lamp in een industriële zithoek – er is veel om uit te kiezen.

De beste zithoek inrichten doe je zo!

Een dekentje om onder te kruipen

Voor optimaal comfort in je zithoek, is een dekentje of plaid op de bank om onder te kruipen onmisbaar! Kies het liefst een dekentje uit waar je helemaal onder past. En dat natuurlijk ook in een fraai jasje: een vrolijke kleur of print bijvoorbeeld!

Zithoek in de woonkamer: vloerkleed onmisbaar

Een vloerkleed is heerlijk zacht onder je voeten – wel zo comfy als je van de bank af komt. Een zithoek inrichten met een groot vloerkleed is daarom zo’n goed idee. Ook is zo’n vloerkleed een ware sfeermaker in de ruimte, dat kleed mag dus zeker goed opvallen! Denk aan een vintage vloerkleed of een Marokkaans vloerkleed: allebei eyecatchers.

Kids in huis? Zithoek inspiratie

Woon je met kinderen in huis? Daar kun je rekening mee houden bij de zithoek. Denk aan een poef waar je kind op kan zitten. Of wijs een comfortabel hoekje in de bank aan voor je kind, waar ook wat knuffelbeesten bewaard mogen worden. Zo voelt iedereen zich thuis in de zithoek in de woonkamer!


Reageer

Lees ook:

Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Het kiezen van een mooie bank >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
3 simpele tips om jouw woonkamer een kleine make-over te geven >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >
Zo zorg je voor een landelijk interieur >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Interieurstijlen voor de eetkamer >
Een fotowand uit een tijdschrift: zo creëer je die zelf >
Zo verbeter je de akoestiek in de woonkamer >
4 tips om een gezellige woonkamer te creëren >
Zo maak je sfeer in je huiskamer >

Terug naar overzicht >>