arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Een donkere look in je thuiskantoor: tips en tricks

Een donkere look in je thuiskantoor: tips en tricks

We kennen allemaal het idee van een kantoor en dat het een steriele, saaie witte omgeving is. Gelukkig is daar vandaag de dag steeds minder van waar! Zeker als je een thuiskantoor hebt, waarvan je de inrichting natuurlijk helemaal zelf kunt bepalen. Wat een feest! Je kunt er daarbij zelfs voor kiezen om juist een donker kantoor aan huis in te richten. Dat zien we juist als een stijlvolle, moderne kantoorinrichting – zoals je in deze blog ontdekt.

Een donker bureau

Het belangrijkste onderdeel bij een thuiskantoor inrichten? Het bureau! Daar breng je immers het grootste deel van je tijd aan door. En naast dat het bureau de juiste hoogte en grootte moet hebben, is ook de look van belang.

Als je een strakke look voor je kantoor in huis wilt, is een donker bureaublad een ideale keuze. Ook ga je zo meteen voor een stoere look! Waar je anders misschien wel voor lichtkleurig hout zou kiezen, geeft dit toch wel een ander effect als bureau in je thuiskantoor. Daar raak je niet snel op uitgekeken!

Een donkere look in je thuiskantoor: tips en tricks

Een donkere stoel

Niet alleen het bureau is van belang bij een kantoor inrichten, maar ook de stoel waar je op zit. En nu denk je bij een zwarte bureaustoel misschien meteen aan een klassieke leren stoel. Een prima keuze natuurlijk, maar in het straatje van een moderne bureauruimte inrichten kun je ook dat weer anders aanpakken – mét die donkere look.

Een idee? Ga voor een kuipstoel in een mooie donkere kleur! De kleur hoeft overigens niet zwart te zijn – er zijn nog veel meer tinten te bedenken die aansluiten op deze look. Denk aan donkergrijs of diepblauw, om wat voorbeelden te noemen.

Een donkere muur

Over diepblauw gesproken: dat ziet er ook fraai uit op de muur in de keuken. Kijk maar eens op onderstaand beeld, dan begrijp je meteen wat we bedoelen. Is het geen prachtig aanzicht? Geen straf om daar tegenaan te kijken terwijl je je werk uitvoert!

En daar komt bij kijken: een donkere muur in een kantoor brengt rust met zich mee. Dat heeft natuurlijk alleen maar positieve gevolgen voor jouw concentratie! Zeker iets om in het achterhoofd te houden als je kantoor kleuren gaat uitzoeken.

Stijlvol en modern: een donkere muur in je home office

Accessoires in een donkere kleur

Ten slotte is het een idee om accessoires in een donkere kleur aan te schaffen bij een werkruimte inrichten. Zie het als een finishing touch bij de verdere donkere look in de ruimte – zo maak je de strakke en stoere look compleet.

Maar ook als je verder juist geen zwarte look in je thuiskantoor hebt, is het een idee om voor accessoires in donkere tinten te gaan. Ideaal ook als je geen grote nieuwe verandering in de ruimte wilt, maar toch bent aan iets nieuws.


Reageer

Lees ook:

Winterse woonkamer inrichten: zo maak je het er ultiem gezellig >
De leukste fotowand ideeën >
Olijfboom binnen: hoe kun je de plant het best verzorgen? >
Leuke cadeaus voor een housewarming: 7 toffe tips om te geven >
Openslaande deuren zorgen voor meer ruimte: lees er hier alles over! >
Duurzamer wonen: 5 slimme tips en tricks >
De juiste gordijnen voor de kinderkamer kiezen: 4 tips en tricks >
Tips voor het kopen van een vloerkleed voor in je interieur >
Wat zijn de meest tijdloze kleuren voor de woonkamer? >
Terracotta in je interieur: 6 leuke ideeën! >
Unieke hoge tafels >
Druk behang op je muren? Zó voorkom je een te rommelige look >
Wat kun je meteen wegdoen als je gaat minimaliseren in huis? >
Populaire tegels in 2021 >
Waarom kiezen voor satijnen beddengoed? Ontdek alle 6 voordelen! >

Terug naar overzicht >>