arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonstijl » Industrieel » De eetkamer industrieel inrichten: zo pak je het aan

De eetkamer industrieel inrichten: zo pak je het aan

Stoer, robuust en nog steeds erg populair – dat is de industriële woonstijl. Zelfs in 2020 kunnen we er geen genoeg van krijgen. Misschien was je in eerste instantie nog niet helemaal overtuigd van deze gewaagde look. Maar nu je het overal tegenkomt, is de kans groot dat je stiekem verliefd bent geworden. Wil jij nu ook je eigen woning zo’n stoere uitstraling geven? Begin dan met het aanpakken van de eetkamer. Wij vertellen hieronder precies hoe je deze ruimte industrieel kunt inrichten.

Begin bij de basis: de industriële eettafel

Een robuuste tafel is echt een statement in een industriële eetkamer. Het werkt goed als basis en richtlijn voor de inrichting. We raden je daarom aan om als eerste op zoek te gaan naar de perfecte industriële eettafel. Deze hebben vaak robuuste metalen poten in het zwart of donkergrijs. Je kunt daarnaast kiezen tussen een massief houten tafelblad, een variant van MDF of een kunststof eettafel met een stoere look. Het is helemaal afhankelijk van jouw persoonlijke smaak en budget. Bij Haco kun je altijd terecht voor meubels in deze industriële stijl. Er is niet alleen een webshop met een ruim assortiment, maar je kunt ook langsgaan bij één van de 30 filialen. Een showroom is meteen een hele fijne plek om inspiratie op te doen!

Zoek geschikte eetkamerstoelen

Als je eenmaal een goede eettafel hebt gevonden, kun je er mooie stoelen bij gaan zoeken. Ga voor een industriële look met metalen poten of combineer de robuuste eettafel juist met een andere interieurstijl. Denk aan Scandinavische kuipstoelen, landelijke houten stoelen of een mix van vintage eetkamerstoelen. Laat jouw persoonlijke stijl spreken!

Laat robuuste materialen terugkomen

Je geeft een ruimte pas echt een industrieel uiterlijk als je een aantal van deze materialen terug laat komen: metaal, hout, beton en leer. Een vloer met betonlook of stoelen van imitatieleer zijn natuurlijk ook prima. Het gaat vooral om de robuuste touch en de grove uitstraling van deze materialen.

Let op het kleurgebruik

In een industrieel interieur is het kleurenpalet altijd vrij sober. Wit, grijs, zwart en bruin zijn de basiskleuren. Probeer het grootste gedeelte van de eetkamer daarom eenvoudig te houden. Wil je echt een paar kleuraccenten toevoegen voor de gezellige sfeer? Kies dan voor donkere en gedempte tinten als petrol blauw en smaragdgroen.

Breng sfeer terug in de eetkamer

Bij deze stijl is het belangrijk om de warme en huiselijke sfeer terug te brengen. Dit doe je door de robuuste materialen te combineren met zachte elementen. Een vloerkleed en een paar kussentje op de stoelen kunnen al het verschil maken. En vergeet de groene kamerplanten niet voor een kleurrijke toevoeging!


Reageer

Lees ook:

Kerstverlichting voor buiten: welke opties heb je voor feestverlichting buitenshuis? >
Gele keuken inrichten: de mooiste voorbeelden >
Wat is de beste lamp voor boven een eettafel? >
Een vieze douchekop weer schoon krijgen: zó doe je dat! >
Tafel mooi dekken voor een sushi avond >
Koud in huis? Dit kun je eraan doen >
Thuiswerkplek inrichten met ergonomische tips >
Zo zorg je voor een perfecte nachtrust >
Must read: 8x dít kun je allemaal schoonmaken met babydoekjes! >
Laminaat of PVC – wat is de beste keuze? >
Een smalle en lange kamer inrichten: zó pak je dat aan >
Leuke cadeaus voor een housewarming: 7 toffe tips om te geven >
Zo richt je een kleine woonkamer optimaal in >
Samen met het gezin het huishouden doen: bij welke klusjes kunnen kinderen helpen? >
Openslaande deuren zorgen voor meer ruimte: lees er hier alles over! >

Terug naar overzicht >>