arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Binnenkijkers » Industrieel » Zo creëer je een industrieel interieur
Zo creëer je een industrieel interieur

Zo creëer je een industrieel interieur

Een industrieel interieur is geïnspireerd door de fabrieksarchitectuur van de 19e en 20e eeuw. Deze interieurstijl wordt door zijn stoer karakter steeds populairder. Ben je ook helemaal dol op deze interieurstijl? Wij geven je tips om je interieur een industriële look te geven!

Gebruik ruwe materialen

In een industrieel interieur wordt er vooral gebruikgemaakt van ruwe materialen. Als je de juiste sfeer wilt scheppen is het dus belangrijk dat je hier rekening mee houdt.  Er wordt vooral gebruikgemaakt van baksteen, hout en metaal. Een combinatie van deze drie materiaalsoorten is zelfs nog beter. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor stoere houten balken in combinatie met een ruwe bakstenen muur.

Kies voor minimalistische meubels

Kies voor minimalistische meubels

Net zoals bij een modern interieur, wordt er bij een industrieel interieur gebruik gemaakt van minimalistische meubels. Op vlak van materiaal kan je opnieuw teruggrijpen naar hout of metaal. Ook een goede keuze zijn meubels waarvan je de interne mechaniek kan zien.

Stoere kleuren voor de juiste sfeer

Bij elk interieur zijn de kleuren die je gaat gebruiken van groot belang. Als je op zoek bent naar de juiste kleuren voor een stoer industrieel interieur, is het vooral belangrijk dat je de kleuren sober houdt. Meestal wordt er gekozen voor allerlei tinten grijs, maar ook wit of zwart kan.

Het zit hem in de details

Als je wilt dat je industrieel interieur een succes wordt, dan mag je zeker niet vergeten om de juiste accessoires uit te kiezen. Kies voor een fraaie industriële hanglamp in combinatie met een stoere industriële tafellamp om  je interieur volledig af te maken. Ook een stoere wandklok of een strakke spiegel zullen niet misstaan in je interieur!

Buizen en kabels maken de look compleet

Bij de meeste interieurstijlen is het van groot belang dat je waterleidingen en elektriciteitskabels zoveel mogelijk wegstopt. Bij een industrieel interieur geldt het omgekeerde. De kabels en buizen geven je interieur de ruige uitstraling die je zoekt. Doordat je interieur er niet afgewerkt moet uitzien, zal er ook minder werk zijn. Dat is mooi meegenomen!

Hou het groot

De meubels en accessoires die je kiest voor je interieur zullen voor een groot deel de sfeer bepalen. Je houdt het ruig door te kiezen voor grote meubelstukken en accessoires. Dat kan een gebruikte werkbank zijn, een grote stationsklok, enzovoort. Ook planten mogen zeker niet ontbreken, want hoewel je je interieur het best strak houdt, mag er zeker sfeer geschept worden met leuke accessoires en allerlei plantjes. Het hoeft allemaal niet zo strak te zijn als bij een modern interieur!


Reageer

Lees ook:

6x Inspiratie voor een moody en donkere badkamer >
Wat kun je met washi tape in je interieur? 6 leuke ideeën! >
Comfortabel wonen zonder te verhuizen >
Tips voor tijdloze en frisse badkamer >
Dit zijn de 5 populairste soorten tafels >
Met een beperkt budget toch een bijzondere winkelinrichting realiseren >
Alle voordelen van een tv beugel >
7 tips voor een romantische tuin >
Sierlijsten plaatsen in huis: voorbeelden en inspiratie >
Alle voordelen van vouwgordijnen en plissés >
Alle voordelen van vloerisolatie >
Koper in de badkamer: voorbeelden en inspiratie >
Bespaar tijd in het huishouden met een robotstofzuiger >
De houten eettafel: 7 prachtige voorbeelden >
5 manieren om inbrekers buiten de deur te houden >

Terug naar overzicht >>