arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonstijl » Brocante » Wonen in een strandhuis

Wonen in een strandhuis

“Nog steeds zie ik mijn oma zitten onder haar parasol bij de vloedlijn. Zij was degene die in de jaren vijftig een tent op het strand had. Dankzij haar kunnen wij nog steeds van dit unieke plekje genieten. Alleen via familie of een 25 jaar lange wachtlijst heb je kans op een plekje voor een strandhuisje zoals dit. Net als mijn vader en onze mannen, zijn mijn zusje en ik hier opgegroeid. En zelfs tijdens onze wereldreis hebben we nooit een mooier strand gevonden. Op elk strand is wel iets aan te merken. Teveel kiezels, te gevaarlijke branding, scherp koraal en sandflies. Op Tonga werden we zelfs verrast door een hevige aardbeving. Daar hebben we hier geen last van.”

“Wij werden opgevoed met het principe: het is altijd strandweer. En dat is zo. Als het droog is zijn we altijd buiten. Als het waait wordt er gesurft en gekite, kinderen scheppen een fort. Als het vroeger regende haalde mijn moeder een emmer zand naar binnen, we knutselden met schelpen of deden een hele dag spelletjes met de kinderen uit de buurt. Nu we zelf kinderen hebben, merk ik dat zij precies hetzelfde gaan doen. Er zijn hier geen tv’s en geen computers. Als er maar voldoende scheppen en ballen zijn. Sia speelt graag met haar nichtjes, ‘modder maken’ en spetteren in zee zijn op dit moment favoriet. Ze krijgt er geen genoeg van.”

“Elektriciteit hebben we niet. Tenminste, sinds een jaar hebben we zonnepanelen en lampen met schakelaars. Dat leek ons praktisch nu we zelf kleine kinderen hebben. In de praktijk gebruiken we het niet, hoogstens om een telefoon op te laden of midden in de nacht een flesje voor Quinn te maken. Alles gaat op gasflessen: douchen, koken, koelen. Licht en warmte creëren we met kaarsen en olielampen. Buiten bouwen we een kampvuurtje en branden fakkels zodat we met warme dekens nog na zonsondergang buiten kunnen blijven zitten.”


Reageer

Lees ook:

Een vintage kast opknappen: 6 handige tips >
Een vintage look in huis: welke spullen zijn echte eyecatchers? >
7 tips voor een romantische tuin >
Sierlijsten plaatsen in huis: voorbeelden en inspiratie >
Tips voor het vinden van de mooiste tweedehands spullen >
Je eigen woonstijl ontdekken: zo doe je dat! >
5 tips voor het kiezen van de juiste bank >
Meer hout verwerken in je interieur >
Een prachtige fotowand met posters: voorbeelden en inspiratie >
Ronde spiegels voor elke stijl: van landelijk tot industrieel >
Inspiratie voor een haard in je interieur >
De bohemian babykamer: tips en inspiratie >
Geef een brocante touch aan de slaapkamer >
Pip Studio geeft stylingtips >
Riviera Maison VIP night bij Weber Woonwereld >

Terug naar overzicht >>