arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonstijl » Brocante » Geef een brocante touch aan de slaapkamer

Geef een brocante touch aan de slaapkamer

De brocante stijl heeft veel weg van een vintage interieur. Het is romantisch, gezellig en warm. Toch gaat het bij brocante echt over de ‘ouderwetse’ kenmerken van eeuwen geleden. De meubelstukken en accessoires worden vaak op Franse marktjes gekocht of in een speciale brocante woonwinkel. Het is dus een hele specifieke én geliefde stijl. Ben je benieuwd hoe je een brocante touch aan je slaapkamer kunt geven? Lees dan zeker even verder.

Kies voor een rustig kleurenpalet

De brocante stijl gaat hand in hand met vintage, maar ook met een landelijk interieur. Bij deze woonstijlen is het kleurenpalet heel rustig. Het is dus het mooiste als je kiest voor gebroken wit en aardetinten. Ook kleuren als oud roze, grijs en donkerblauw zijn een prima keuze. Over het algemeen zijn het altijd tinten met een dof uiterlijk.

Koop een bed in brocante stijl

Het bed is een echte eyecatcher in een brocante slaapkamer. Hier mag je dus best in investeren. Koop een robuust bed met sierlijke vormen en elegante pootjes. Vind je dit iets te overdreven of te duur? Dan kun je ook alleen een romantisch hoofdbord achter je bed maken. Leg een klassieke deken en een paar satijnen kussens op bed en de look is compleet.

Zet een luxe fauteuil neer

Je ziet het vaak in een luxe hotel: een fauteuil naast het bed. Zo’n extravagante stoel past erg goed bij de brocante stijl. Ga voor een rijke stof als fluweel in een subtiele kleur. Hierdoor past het mooi bij de rest van de slaapkamer.

Koop accessoires op de brocante markt

Op de brocante markt kom je de meest originele accessoires tegen. Deze antieke spullen zijn perfect als decoratie op de slaapkamer! Koop een authentieke telefoon voor op je nachtkastje of ga op zoek naar een opvallende lamp. Ook kleine items als boeken en opbergdoosjes geven al de juiste brocante touch.

Hang een kroonluchter op

Een grote luxueuze kroonluchter misstaat ook niet in een brocante kamer. Deze lampen kun je in een speciale vintage winkel kopen, maar je kunt ze ook vinden in een kringloopwinkel. Hang de kroonluchter wel hoog genoeg zodat je er niet tegenaan kunt lopen.

Kies voor opvallend behang

Behang met een opvallende print brengt veel sfeer in de ruimte. Je kunt ervoor kiezen om één wand te behangen of de complete kamer een make-over te geven. Kies ook hierbij weer voor een rustig kleurenpalet voor het beste resultaat.


Reageer

Lees ook:

Met deze tips kun je ultiem ontspannen in huis >
Haal de natuur naar de slaapkamer toe >
Dit zijn de ultieme winterse accessoires in huis >
Je eigen woonstijl ontdekken: zo doe je dat! >
Een stijlvol hoog-laag seniorenbed; het is mogelijk! >
Deze leuke accessoires kun je op je nachtkastje kwijt >
Met deze tips lijkt je woning groter >
Met deze tips ga je voor een betere nachtrust in je slaapkamer >
Zo zorg je ook in januari voor een gezellige look in huis >
Huurhuis? Zo zorg je toch voor aankleding in je woning! >
Inspiratie voor accentverlichting in je interieur >
Prints in de slaapkamer: verschillende voorbeelden >
Witte meubels in huis: verschillende voorbeelden >
Welk hoofdkussen past bij mij? >
8 belangrijke benodigdheden voor een verbouwing >

Terug naar overzicht >>