arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonstijl » De bohemian babykamer: tips en inspiratie
De bohemian babykamer: tips en inspiratie

De bohemian babykamer: tips en inspiratie

Wil je iets moois maken van de babykamer of kinderkamer? Daar weten wij natuurlijk wel raad mee! Misschien heb je het idee dat het er al snel kinderachtig wordt, maar daar hoeft helemaal niets van waar te zijn. Je kunt zelfs een stijlvol thema toekennen aan een babykamer. Zo lichten we in deze blog uit: de bohemian babykamer. Wat een pracht voor het oog!

Plaats planten in de ruimte

Waar de bohemian babykamer allereerst aan moet voldoen? Dat er genoeg planten te vinden zijn in de ruimte! Dat past namelijk helemaal bij dit gezellige sfeertje. Zet bijvoorbeeld een grote plant op de grond, naast het bedje of de commode. En plaats her en der kleine plantjes in de kamer. Bijvoorbeeld op een plank boven de commode of op een siertafeltje. Hoe meer groen, hoe beter!

Naast die gezelligheid komt er ook nog eens bij kijken dat de planten goed zijn voor de gezondheid. Een mooi voordeel, uiteraard! Zo zorgen planten voor meer frisse lucht in de ruimte – iets wat je natuurlijk altijd wel kunt gebruiken.

De bohemian babykamer: tips en inspiratie

Werk met kant in de babykamer

De stof die helemaal past bij de bohemian sfeer? Dat is toch wel kant! En daar hoeft helemaal niets ouderwets of kinderachtig aan te zijn – kant is van alle tijden, ook van de tijd van nu. Het ziet er juist beeldschoon uit als je kanten details naar voren laat komen in de babykamer.

Denk aan kanten details op het beddengoed. Maar ook op de commode kun je deze prachtige stof kwijt. Of ga voor een hanger aan de muur gemaakt van kant. Om maar eens wat voorbeelden te noemen. Of je het nu in de winkel haalt of zelf creatief aan de slag gaat: het is allemaal mogelijk.

De dromenvanger mag niet ontbreken

Wat volledig aansluit op zowel de bohemian vibes als op de slaapkamer: een dromenvanger! Deze mag wat ons betreft dan ook niet ontbreken in de ruimte – zie het als een ware must-have. Wat daar nu zo mooi aan is? Grote kans dat je kind deze dromenvanger nog jarenlang naast het bed heeft hangen: dit item is niet alleen een mooie toevoeging aan de babykamer, maar ook aan de slaapkamer voor kinderen of volwassenen.

Je kunt gaan voor een klassieke dromenvanger, te vinden in ieder formaat. Van een kleine dromenvanger die een subtiele toevoeging vormt aan de ruimte tot een grote dromenvanger die de show steelt. Een ander idee? Geef de mobiel boven het bed, waar ook het muziekje voor je baby uitkomt, een dromenvanger-look. Hang er bijvoorbeeld veren of touw aan. Helemaal uniek!

De dromenvanger in de slaapkamer: een prachtige toevoeging

Zachte tinten maken de look compleet

Met welke kleuren je het best kunt werken in de babykamer? Zachte tinten! Laat bijvoorbeeld felroze of felblauw dan ook achterwege – deze tinten passen er niet goed bij. En wie zegt dat deze kleuren altijd maar nodig zijn om de boel gezellig te maken in de babykamer? Als jij er niet blij van wordt, is daar niets van waar.

Om welke zachte tinten het dan precies gaat? Dat is natuurlijk aan jou: alle kleuren van de regenboog zijn mogelijk. Ga bijvoorbeeld voor een mix van pasteltinten – tijdloos en rustgevend. Of houd het basic met aardse tinten: roestoranje, lichtbruin en olijfgroen. Daarmee ga je simpelweg nooit de mist in!


Reageer

Lees ook:

Zo verbeter je de akoestiek in de woonkamer >
Is een waterbed geschikt voor mij? >
4 tips om een gezellige woonkamer te creëren >
Zo maak je sfeer in je huiskamer >
5 tips voor een kleine badkamer >
Raambekleding in de slaapkamer: 5 mooie opties >
Een slaapkamer om in te dromen >
Dit zijn de badkamertrends van deze zomer >
De voordelen van een inloopdouche >
Lees onderstaande tips om een modern interieur te creëren >
Je badkamer groter laten lijken? Zo pak je het aan >
Heeft je kamer nog een goede eetkamerset nodig? >
Met deze 3 tips verander je jouw slaapkamer in een luxe hotelkamer >
Slaap jij wel goed? >
Elektrische keukenboiler kopen en plaatsen: hier moet je op letten >

Terug naar overzicht >>