arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonstijl » Vintage » Een vintage kast opknappen: 6 handige tips
Een vintage kast opknappen: 6 handige tips

Een vintage kast opknappen: 6 handige tips

Heb je een vintage kast op de kop getikt? Of ben je een oude kast tegengekomen op zolder bij een familielid? Goed nieuws! Met een vintage kast kun je namelijk meer dan je vooraf misschien denkt. Met een goede opknapbeurt kan zo’n kast zo weer een tijd mee. Lees verder voor onze tips!

Vintage kastje schoonmaken

De makkelijkste manier om een vintage kast op te knappen? Soms is er gewoon eens een grondige schoonmaakbeurt nodig! Als zo’n retro kast al jarenlang staat te verstoffen en niet meer in gebruik is, ziet ‘ie er niet meer zo fraai uit. Laat zo’n kast weer shinen na een grondige poetsbeurt: een heel ander aanzicht! Mooi, in combinatie met vintage accessoires in huis.

Een vintage kast opknappen: 6 handige tips

Vintage kast opknappen met houtvuller

Zitten er gaten en deuken in de vintage kast? Gebruik houtvuller om dit weer weg te werken: ideaal spul om de oude kast mee te behandelen. Houtvuller is makkelijk te gebruiken, omdat het eerst kneedbaar is, en pas uithard als je klaar bent met opknappen.

Nieuwe laag olie voor een vintage kast

Een vintage kast kan er na verloop van tijd wat muf uit gaan zien. De oplossing? De vintage kast opknappen met een nieuwe laag olie! Hier is speciale meubelolie voor te vinden. Hout gaat zo weer helemaal leven. De kleur komt terug, evenals de glans.

Vintage kast opknappen: nieuwe lik verf

Een vintage kast verven is natuurlijk een ideale manier om voor een nieuwe look te zorgen. Ga voor eenzelfde verfkleur, of geef de kast juist een grote make-over met een totaal andere kleur! Zo krijgt die kast pas echt een nieuw leven – of het nu om een vintage dressoir of een vintage wandkast gaat. Prachtig in de woonkamer of slaapkamer bijvoorbeeld, zo’n kast.

Leestip! Zo ga je voor een vintage look in de slaapkamer

Opknappen van een vintage kast: zo pak je het aan

Nieuwe poten onder een vintage kast

Je kunt bij een vintage kast opknappen natuurlijk ook denken aan de details. Wat dacht je van nieuwe poten onder de kast? Het zijn soms juist de kleine dingen die het doen. Zeker als het om een vintage kastje gaat waar nu nog geen poten onder zitten, kies je zo voor een ware make-over. Net wat chiquer, die pootjes eronder!

Vintage kast opknappen met nieuwe knoppen

Een ander detail voor het opknappen van een kast? Zet er nieuwe knoppen op! Je kunt bijvoorbeeld gaan voor moderne knoppen van stoer metaal: dat steekt lekker af tegen het vintage meubelstuk. Of kies voor knoppen in een unieke kleur. Wist je dat er zelfs knoppen in bijzondere vormen te vinden zijn? Door iets speciaals uit te zoeken, maak je die kast na de opknapbeurt helemaal eigen. Wát een eyecatcher in je interieur!

Verder lezen? Dit zijn de mooiste kleuren voor een vintage kast in huis


Reageer

Lees ook:

Het belang van investeren in een kwalitatieve boxspring >
Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
5 tips voor het personaliseren van je slaapkamer >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
Het kiezen van een mooie bank >
3 simpele tips om jouw woonkamer een kleine make-over te geven >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Optimaal gebruikmaken van je kleine slaapkamer >
Zo verbeter je de akoestiek in de woonkamer >
Is een waterbed geschikt voor mij? >
4 tips om een gezellige woonkamer te creëren >
Zo maak je sfeer in je huiskamer >
Raambekleding in de slaapkamer: 5 mooie opties >
Een slaapkamer om in te dromen >

Terug naar overzicht >>