arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » 5 tips voor het kiezen van de juiste bank

5 tips voor het kiezen van de juiste bank

Een nieuw bankstel uitzoeken is geen eenvoudige klus. Er zijn allerlei dingen waar je rekening mee moet houden. Past de bank wel in je zithoek, is het niet veel te klein voor het gezin of is de kleur wel de juiste keuze? Wij geven je graag een paar handige tips om deze twijfels weg te nemen en een miskoop te voorkomen.

Tip 1. Bepaal hoeveel zitplaatsen je nodig hebt

Om een goede bank uit te zoeken moet je eerst het aantal zitplaatsen bepalen. Woon je alleen of heb je juist een groot gezin? Zit er vaak bezoek in de woonkamer of wordt de bank vooral gebruikt voor een ontspannen avond in je eentje? Dit zijn allemaal punten om rekening mee te houden. Als je weet hoeveel zitplaatsen je nodig hebt, kun je veel gerichter kijken naar een geschikt bankstel.

Tip 2. Koop een bank die past bij jouw interieurstijl

Vervolgens moet je bepalen welke look de bank moet hebben. De uitstraling moet natuurlijk wel goed passen bij de rest van je interieur. Denk na over de vormgeving van de bank: wil je juist een strak design of meer elegante vormen en een romantische sfeer? Bepaal de kleur van de bekleding: welke tint staat mooi bij de vloer, de muren en je andere meubels? En kies tot slot een geschikt materiaal: ga je voor een onderhoudsvriendelijke stof omdat je kleine kinderen hebt of wil je een luxe bank met een chic materiaal als fluweel? Zet al je wensen eventueel op papier of ga online op zoek naar mooie inspiratiebeelden.

Tip 3. Koop een bankstel met geschikt formaat

De grootte van het bankstel is natuurlijk ook een hele belangrijke factor. Het moet tenslotte wel in jouw woonkamer passen. Meet van tevoren de ruimte goed op en noteer deze maten. Kun je de perfecte bank met de juiste afmetingen niet vinden? Dan is het ook nog mogelijk om een bank op maat te kopen! Op deze manier kun je je droombank helemaal zelf samenstellen en laten maken. Handig als het bankstel precies in een nisje of tussen twee muren moet passen.

Tip 4. Kies voor het juiste zitcomfort

Wat heb je aan een bank als het niet lekker zit? Ga daarom altijd even ‘proefzitten’ in een winkel in jouw buurt. Ook al zit jouw ideale bankstel er misschien niet bij, dan kun je toch even proberen welk soort jou het meeste aanspreekt qua zitcomfort. Dit maakt het online shoppen vervolgens ook een stuk eenvoudiger.

Tip 5. Hou rekening met de looproute in de woonkamer

Vooral bij een hoekbank moet je goed nadenken over de plaatsing van de bank. Het voeteneinde of de verschuifbare hocker moet de looproute in je woonkamer niet blokkeren. Test dit daarom thuis even uit door middel van papier of tape op de vloer. Zo krijg je een goed beeld van de grootte van de bank en de bewegingsruimte die overblijft.


Reageer

Lees ook:

5 tips voor een kleine badkamer >
Wat zijn de voor- en nadelen van een zandcementvloer? >
Stoom jouw verlichting klaar voor de winter met deze tips! >
Zo gebruik je trendkleuren in jouw interieur >
Alles wat jij moet weten over een picture rail hanging system >
Je huis stijlvol inrichten met planten? Zo doe je het! >
Een gezellige leefkeuken creëren? Zo doe je het! >
Raambekleding in de slaapkamer: 5 mooie opties >
5 tips voor je thuiskantoor >
Zo vind je de mooiste eetkamertafel >
Maak je droomhuis zelf waar >
Een slaapkamer om in te dromen >
Dit zijn de badkamertrends van deze zomer >
De voordelen van een inloopdouche >
Lees onderstaande tips om een modern interieur te creëren >

Terug naar overzicht >>