arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Meer hout verwerken in je interieur

Meer hout verwerken in je interieur

Hout is een prachtig materiaal voor in het interieur. Het heeft veel karakter en het straalt warmte uit. Wie is daar nou niet gek op? Je kunt het bovendien op allerlei verschillende manieren toepassen in je huis. Van een complete vloer tot een subtiele bijzettafel. Wij geven je graag wat inspiratie!

Karakteristieke houten vloer

Veel mensen zijn dol op een houten vloer. Zeker in de woonkamer zorgt het voor een huiselijke en knusse sfeer. Het nadeel van een massieve houten vloer is dat het slecht tegen vocht kan. Hierdoor kunnen er snel vlekken ontstaan. Gelukkig bestaan er ook andere mooie vloeren met een houtlook. Deze vloeren hebben dezelfde warme uitstraling, maar zijn een stuk makkelijker in onderhoud. Erg fijn als je huisdieren of kinderen hebt!

Tafels van hout

Houten tafels zijn verkrijgbaar in allerlei stijlen. Van een robuuste eettafel voor een industrieel interieur tot een kleine elegante sidetabel voor een klassieke sfeer. We weten zeker dat er ook een geschikte variant voor jou te vinden is. Kijk niet alleen naar een leuke tafel voor in de woonkamer, maar ook voor in de gang, je slaapkamer of het kantoor.

Houten stoelen

Houten stoelen klinken vaak wat oncomfortabel. Toch zijn er een hoop mooie stoelen van hout die erg fijn zitten. Gebruik een paar sierkussens of zoek een stoel met een zachte zitting. Natuurlijk is een stoel met alleen houten poten ook een toffe optie.

Houten jaloezieën

Raamdecoratie is een belangrijk onderdeel van het interieur waar vaak te weinig aandacht aan wordt besteed. En dat is ontzettend jammer! Er zijn namelijk heel veel mooie soorten te koop. Denk aan moderne rolgordijnen of stijlvolle jaloezieën. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van Topjaloezieën. Hier kun je terecht voor jaloezieën in alle soorten en maten – zelfs van hout. Dit is luxe en erg sfeervol.

Traptreden van hout

Je kunt ook de trap een totaal andere look geven door middel van hout. Hierbij kun je weer kiezen tussen echt natuurlijk hout of een kunststof materiaal met een houtlook. Beide opties hebben zo zijn voor- en nadelen.

Hout in de keuken

Hout past niet alleen bij een landelijke keuken. Ook in een moderne of Scandinavische keuken ziet het natuurlijke materiaal er geweldig uit. Je kunt kiezen voor keukenkastjes van hout, een paar wandplanken of een stoere bar met hoge krukken. Je kunt er daarnaast voor kiezen om de houten vloer door te laten lopen in de keuken. Hierbij is het wel belangrijk dat je de vloer goed blijft onderhouden.


Reageer

Lees ook:

Een gezellig plateau vol accessoires op tafel: voorbeelden en inspiratie >
Met deze items vertaal je de winter in huis >
Tips voor het uitkiezen van uniek beddengoed >
Gezellige relaxhoek inrichten voor de knusse winterperiode >
Zoveel mensen, zoveel verschillende types keukens >
Bijzondere plekken in huis voor planten >
Zo zorg je voor een opgeruimde wasruimte in huis >
Blauw in de keuken: een unieke kleur >
Deze items zijn onmisbaar in de hal >
Het toilet opknappen: hier moet je op letten >
De dierenprint in het interieur: verschillende voorbeelden >
Trend: een rond vloerkleed als sfeermaker >
Serviesgoed uitkiezen: let hierop! >
Met deze tips ga je voor een rustige uitstraling in je interieur >
Deuren in je woning: verschillende mooie voorbeelden >

Terug naar overzicht >>