arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonstijl » Brocante » Pip Studio geeft stylingtips

Pip Studio geeft stylingtips

Toen de eerste Pip Studio collectie in 2009 in de winkels lag had Anke nog geen idee hoe succesvol het merk zou worden. Werkend aan de keukentafel ontstond destijds het idee van het denkbeeldige meisje Pip, het alter ego van Anke. “Pip is in het leven geroepen om collecties meer lading te geven. Bij elke nieuwe collectie wordt eerst een verhaal bedacht over het meisje dat in vele opzichten op mij lijkt.” Zo verhuisde Pip afgelopen jaar van de stad naar het platteland, net als Anke zelf. “Ik hou van gezelligheid maar had behoefte aan rust en een gezondere levenstijl.  We verhuisden naar een landelijkere omgeving en dat bevalt heel goed.“ Heel opmerkelijk is het dan ook niet dat de nieuwe collectie in het teken staat van het buitenleven.

Verzameldrang
“Ik verzamel heel veel oude objecten zoals servies, glaswerk en oude foto’s en gooi zelden wat weg. Maar ik heb ook koffers vol knoopjes, muziekpapier, fotolijsten en klosjes garen in alle kleuren. Bij mijn verhuizing doken heel wat van die spullen op. Veel daarvan heeft een plekje gekregen in mijn nieuwe prints.”

Inspiratie

“Waar ik mijn inspiratie vandaan haal? In dit geval van mijn eigen zolder maar eigenlijk ook uit het dagelijks leven. Ik ben niet bezig met trends maar volg mijn gevoel. Ik grijp graag terug naar vroegere tijden maar verdiep me goed in de mogelijkheden van de huidige productietechnieken. Vroeger was het niet denkbaar om oude fotoprints op een behang of servies te drukken. Met de huidige technieken kan dat gelukkig heel goed.”

Hoe combineer je Pip Studio producten in huis?

Anke geeft stylingtips aan de hand van vier populaire items.

1. Beddengoed

“Combineer het beddengoed met rustige wanden. Het moet elkaar aanvullen en niet beconcurreren. Ik zou nooit het Pip beddengoed combineren met een druk Pip behang. Zoek die drukte niet op. Zeker niet in de slaapkamer. Het beddengoed is altijd aan twee kanten te gebruiken. Er is een drukke kant met print en een rustigere kant. Draai het om al naar gelang jouw stemming. Het is natuurlijk altijd leuk om het dekbed een stukje terug te slaan zodat beide prints zichtbaar zijn.”

2. Behang

“Gebruik het bonte Pip behang in een rustige omgeving. Combineer kleuren goed met elkaar. Zoek heftige kleurcontrasten niet op. Bij het rustigere behang in zachtere tinten kan juist wel een knalkleur heel mooi zijn.”

3. Servies

“Het bonte servies van vorig jaar is dit jaar aangevuld met uni witte items en verschillende theepotten. Combineer ze naar hartenlust samen. Dek de tafel bij een feestje met meer kleurrijk servies en gebruik bij rustigere gelegenheden meer de witte collectie.”

4. Kandelaar

“Zet altijd een groepje kandelaars bij elkaar. Het liefst in verschillende groottes. Gebruik liever geen witte kaarsen maar een kleur die ook in de kandelaar zit. Ik vind het mooi als het wordt gecombineerd met een matte kaars. Ze staan dan prachtig op een gedekte tafel met Pip servies. Het is mooi als verschillende materialen zoals porselein, hout en textiel op één gedekte tafel worden gecombineerd.”

Ook Pip Studio in je huis?

De complete collectie is verkrijgbaar bij onder andere Nijhof in Baarn, Eijerkamp in Zutphen en Veenendaal en bij alle vestigingen van de Bijenkorf. Of bestel online in de Pip Studio webshop via www.pipstudio.com


Reageer

Lees ook:

Een vintage kast opknappen: 6 handige tips >
Een vintage look in huis: welke spullen zijn echte eyecatchers? >
7 tips voor een romantische tuin >
Sierlijsten plaatsen in huis: voorbeelden en inspiratie >
Tips voor het vinden van de mooiste tweedehands spullen >
Je eigen woonstijl ontdekken: zo doe je dat! >
5 tips voor het kiezen van de juiste bank >
Meer hout verwerken in je interieur >
Een prachtige fotowand met posters: voorbeelden en inspiratie >
Ronde spiegels voor elke stijl: van landelijk tot industrieel >
Inspiratie voor een haard in je interieur >
De bohemian babykamer: tips en inspiratie >
Geef een brocante touch aan de slaapkamer >
Riviera Maison VIP night bij Weber Woonwereld >
Woonstijl op bezoek bij lief! lifestyle >

Terug naar overzicht >>