arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonstijl » Vintage » Tips voor het vinden van de mooiste tweedehands spullen

Tips voor het vinden van de mooiste tweedehands spullen

Staat het niet beeldschoon in het interieur? Mooie tweedehands spullen, meubelstukken bijvoorbeeld. Ze geven echt karakter en een unieke uitstraling in huis. Maar dan moet je ze maar wel weten te vinden… Gelukkig hebben we verschillende handige tips voor je, die je in deze blog ontdekt!

Een goede voorbereiding

Hoewel het zo lijkt dat er bij die Pinterest-waardige interieurs maar zomaar op tweedehands vondsten is gestuit tijdens een random bezoek aan de kringloopwinkel, gaat daar vaak juist behoorlijk wat werk aan vooraf. Je hebt namelijk niet zomaar dé perfecte vondst gedaan in je interieur. Doe research en zoek items die écht bij je woning passen.

Zo hebben steeds meer kringloopwinkels tegenwoordig ook tweedehands sites, met eventueel een online shop of in ieder geval afbeeldingen van het assortiment. Zo kun je je alvast een beetje voorbereiden op wat je er gaat vinden. Of zoek op Marktplaats naar tweedehands spullen voor in huis. En maak bijvoorbeeld ook een moodboard vooraf, waarbij je op de juiste kleuren en materialen let. Allemaal zaken om mee te nemen in je zoektocht naar de ideale tweedehands spullen.

Tips voor het vinden van de mooiste tweedehands spullen

Heb geduld

Tweedehands spullen kopen: het gaat niet altijd van de een op de andere dag. Die ene kast, stoel of tafel die jij zoekt, moet er maar net te vinden zijn. En dat betekent dat het belangrijk is om geduld te hebben. Want hoewel je dan wel een aanschaf kunt doen waar je niet echt tevreden mee bent, is dat eigenlijk maar wat zonde.

Probeer niet te veel haast te hebben bij tweedehands spullen kopen. Je kunt er natuurlijk wel mee bezig zijn tijdens je research, waar we het hierboven al over hadden. Maar accepteer dat het soms even duurt voordat je tweedehands droom uitkomt. En áls het dan eenmaal zo is? Dan is het een groot feest!

Mooie tweedehands spullen kopen in huis: tips en tricks

Op de juiste manier zoeken

Zeker als je nog niet veel ervaring hebt met tweedehands meubels scoren, is het belangrijk om te weten waar je kunt beginnen met zoeken. Een belangrijke tip: bezoek kringloopwinkels met name in kleine dorpen, buiten de randstad bijvoorbeeld. De reden? Hier zijn de items een stuk goedkoper! En dat is wel zo prettig voor de portemonnee. Maak er bijvoorbeeld meteen een leuke dagje uit van, mocht het een stukje rijden zijn.

En we noemden het al eerder: zoek ook naar 2de hands sites! Hoewel het altijd het beste is om de items in het echt te zien voor je ze koopt, is dit al een ideale manier van inspiratie opdoen. Er zijn ook een hoop tweedehands sites in het buitenland te vinden, of op sociale media als Instagram. En zoek je een specifiek vintage item voor in huis? Daarbij kan bijvoorbeeld Marktplaats een uitkomst zijn. Je kunt ook meldingen aanzetten: zo krijg je een bericht als iemand dit item erop heeft geplaatst. Dan ben je meteen de eerste!


Reageer

Lees ook:

Het belang van investeren in een kwalitatieve boxspring >
Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
5 tips voor het personaliseren van je slaapkamer >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
Het kiezen van een mooie bank >
3 simpele tips om jouw woonkamer een kleine make-over te geven >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Optimaal gebruikmaken van je kleine slaapkamer >
Zo verbeter je de akoestiek in de woonkamer >
Is een waterbed geschikt voor mij? >
4 tips om een gezellige woonkamer te creëren >
Zo maak je sfeer in je huiskamer >
Raambekleding in de slaapkamer: 5 mooie opties >
Een slaapkamer om in te dromen >

Terug naar overzicht >>