arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Binnenkijkers » Brocante » Binnenkijken bij Sandra en Tim aan de kust

Binnenkijken

bij Sandra en Tim

Wonen aan het strand

Dankzij mijn oma

“Nog steeds zie ik mijn oma zitten onder haar parasol bij de vloedlijn. Zij was degene die in de jaren vijftig een tent op het strand had. Dankzij haar kunnen wij nog steeds van dit unieke plekje genieten. Alleen via familie of een 25 jaar lange wachtlijst heb je kans op een plekje voor een strandhuisje zoals dit. Net als mijn vader en onze mannen, zijn mijn zusje en ik hier opgegroeid. En zelfs tijdens onze wereldreis hebben we nooit een mooier strand gevonden. Op elk strand is wel iets aan te merken. Teveel kiezels, te gevaarlijke branding, scherp koraal en sandflies. Op Tonga werden we zelfs verrast door een hevige aardbeving. Daar hebben we hier geen last van.”

Altijd strandweer

“Wij werden opgevoed met het principe: het is altijd strandweer. En dat is zo. Als het droog is zijn we altijd buiten. Als het waait wordt er gesurft en gekite, kinderen scheppen een fort. Als het vroeger regende haalde mijn moeder een emmer zand naar binnen, we knutselden met schelpen of deden een hele dag spelletjes met de kinderen uit de buurt. Nu we zelf kinderen hebben, merk ik dat zij precies hetzelfde gaan doen. Er zijn hier geen tv’s en geen computers. Als er maar voldoende scheppen en ballen zijn. Sia speelt graag met haar nichtjes, ‘modder maken’ en spetteren in zee zijn op dit moment favoriet. Ze krijgt er geen genoeg van.”

Zonnepanelen en gasflessen

“Elektriciteit hebben we niet. Tenminste, sinds een jaar hebben we zonnepanelen en lampen met schakelaars. Dat leek ons praktisch nu we zelf kleine kinderen hebben. In de praktijk gebruiken we het niet, hoogstens om een telefoon op te laden of midden in de nacht een flesje voor Quinn te maken. Alles gaat op gasflessen: douchen, koken, koelen. Licht en warmte creëren we met kaarsen en olielampen. Buiten bouwen we een kampvuurtje en branden fakkels zodat we met warme dekens nog na zonsondergang buiten kunnen blijven zitten.”


Reageer

Lees ook:

Binnenkijken bij Caroline en Hendri >
Binnenkijken bij Eva & Thomas in Spierdijk >
Familiewoning boordevol brocante >
Binnenkijken in een winterroze kersthuis >
Binnenkijken bij Jantien en Remco in Amersfoort >
Binnenkijken bij Marianne en Max in Barneveld >
Binnenkijken bij Elize & Michael >
Binnenkijken bij Ellen in Ellecom >

Terug naar overzicht >>