arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Keuken » 5x Tips en tricks om een aangebrande pan schoon te krijgen
5x Tips en tricks om een aangebrande pan schoon te krijgen

5x Tips en tricks om een aangebrande pan schoon te krijgen

Het is hartstikke vervelend, maar het gebeurt ons allemaal wel eens: een aangebrande pan in de keuken. Hoe kun je een aangebrande pan schoonmaken? Er zijn verschillende opties die je uit kunt proberen. Zó lukt het om die pan weer als nieuw te krijgen!

Verbrande pan schoonmaken: weken met water

Is je pan aangebrand? De eerste stap die je neemt: vul ‘m met water. Het liefst heel heet of zelfs kokend water. Laat dit even een tijdje staan, zodat alle aangebrande resten in de pan kunnen losweken. Hoe erger de pan is aangebrand, hoe langer dat duurt. Geduld is een schone zaak!

Aangebrande pan: boenen met de afwasborstel

Heb je de aangebrande pan even laten weken? Dan kun je vervolgens eens proberen om de grove resten weg te boenen met de afwasborstel. Pas op met scherpere schrapers en schuursponzen, want je wilt natuurlijk niet dat de antiaanbaklaag als sneeuw voor de zon verdwijnt. Dan ben je nog verder van huis. Soms is na het weken een grondige poetsbeurt met de afwasborstel al genoeg, als je geluk hebt!

Pan aangebrand: schoonmaken met soda

Lukt het niet om met water en de afwasborstel de pan weer glanzend te krijgen? Dan kun je soda gebruiken bij de aangekoekte pan. Vul de pan nogmaals met een laag heet water. Stop hier een schep soda bij, en roer het even door. Dit laat je ook weer een tijdje staan – een halfuur tot een uur. Het kan zo zijn dat de aangebrande pan direct al schoner oogt na het weken: de restjes komen vanzelf los. Spoel de pan goed om. De laatste, kleine restjes schrob je weg met de afwasborstel.

5x Tips en tricks om een aangebrande pan schoon te krijgen

Aangebrande pan reinigen: met vaatwastablet

Hoe krijg je een aangebrande pan schoon? Je kunt het ook met een vaatwastablet proberen. De vaatwastabletten die je in de keuken hebt liggen, zijn namelijk niet alleen handig in de vaatwasser. Leg een vaatwastablet in de pan, terwijl je er weer heet water overheen giet. Het kan helpen om het tablet wat heen en weer te bewegen, als het niet goed oplost. Ook dit laat je een tijdje weken – en vervolgens schrob je met de afwasborstel.

Aangebrande pan schoonmaken: met azijn

Ook schoonmaakazijn kan helpen bij aangebrande pannen schoonmaken. Het is dus maar net welk middel je in huis hebt voor de schoonmaak! Een laagje schoonmaakazijn kun je zelfs combineren met koud water in de pan: heet water is niet direct nodig. Laat dit ook weer weken en schrob vervolgens de aangekoekte resten in de pan weg.


Reageer

Lees ook:

Van rustiek tot modern: houten keukens passend bij elke woonstijl >
Veelgemaakte misvattingen over keukeninrichting en -gebruik >
Ontdek de wereld van marmeren keukens >
De beste keukenindelingen voor elk type woning >
Tijd voor een nieuwe keuken? Dit zijn 4 tips voor een efficiënte keuken transformatie >
Goedkoop en smaakvol: betaalbare keukentrends van 2023 >
Het verschil in charme van luxe en goedkopere houten keukens >
Het belang van afmetingen bij eiland afzuigkappen: stijl en functionaliteit >
Handig stappenplan voor het kopen van een wijnkoelkast >
Hoe je een granieten keukenblad kan vervangen >
10 x must-have items voor iedere keuken! >
Elektrische keukenboiler kopen en plaatsen: hier moet je op letten >
Zo kun jij jouw keukenkast organizen: 4 handige tips >
Scoor deze handigheidjes voor in de keuken >
6 tips voor een robuuste en stoere keuken >

Terug naar overzicht >>