arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Keuken » Goedkoop en smaakvol: betaalbare keukentrends van 2023
Goedkoop en smaakvol: betaalbare keukentrends van 2023

Goedkoop en smaakvol: betaalbare keukentrends van 2023

De wereld van keukens blijft zich doorontwikkelen, en er komen steeds nieuwe trends op de markt. De keuken blijft een belangrijke plek in huis waarin iedereen zich happy zou moeten voelen. Dus is jouw keuken toe aan een update? Dan kunnen deze keukentrends jou op weg helpen, en het leukste is, het hoeft helemaal niet duur te zijn! Nieuwsgierig naar welke? Ontdek hier de betaalbare keukentrends van 2023. 

Een groene keuken 

We halen steeds meer de natuur naar binnen. Waar we vroeger alleen maar spierwitte of beige keukens zagen, kiezen we nu eerder voor natuurlijke kleuren in combinatie met donkere of groene tinten. Dit creëert een natuurlijk en organisch kleureneffect. Hout en natuursteen zijn ook favoriete structuren voor goedkope keukens. En met een paar plantjes maak je deze look helemaal af! 

Rust en minimalisme 

Zeg nee tegen overvolle planken en kasten. Een minimalist houdt van strakke lijnen en weinig poespas. Het creëren van rust is een van de belangrijkste trends dit jaar. Het kleurenpalet blijft neutraal met natuurlijke materialen of een marmerlook.  Marmeren aanrechtbladen zijn niet iets nieuws, maar wel een prijzige keuze. Gelukkig verkopen showroomkeukens deze stijl al jaren; een luxe effect voor een voordelige complete keuken. 

Rust en minimalisme

Tweedehands shoppen 

Vintage is het nieuwe nieuw! We leven in een tijd waar duurzaamheid hoog staat, waardoor we meer op zoek gaan naar tweedehands pareltjes. Het geeft je keuken een unieke persoonlijkheid met een vleugje retro, en we hebben allemaal wel eens een vleugje nostalgie nodig. Het is niet alleen een keukentrend, maar eerder een lifestyle keuze.

Slimme technologische snufjes 

Elektronica neemt ons leven over, en dat is in de keuken niet anders. Toch hoeft technologie niet duur te zijn en maakt het ons leven toch net iets makkelijker. Een kookplaat met geïntegreerde afzuiging of slowcookers met app bediening zijn hier niet meer weg te denken. Zelfs slimme verlichting kan je keuken naar het volgende niveau tillen zonder hoge kosten. 

Mix en matchen 

Je eigen keuken samenstellen met meerdere kleuren en materialen gaat nog een stap verder. Onder- en bovenkasten hoeven niet per se dezelfde kleur te hebben, en alle combinaties zijn mogelijk, hoe gekker hoe beter. Maar denk ook verder dan het kleurenpalet. Materialen kunnen even goed gecombineerd worden. Je kunt het altijd aanpassen aan je stijl, smaak en budget. 

Met deze betaalbare keukentrends van 2023 kun je je keuken transformeren zonder een groot budget. Vind jouw woonstijl en laat de keukenpret beginnen! 


Reageer

Lees ook:

Van rustiek tot modern: houten keukens passend bij elke woonstijl >
Veelgemaakte misvattingen over keukeninrichting en -gebruik >
Ontdek de wereld van marmeren keukens >
De beste keukenindelingen voor elk type woning >
Tijd voor een nieuwe keuken? Dit zijn 4 tips voor een efficiënte keuken transformatie >
Het verschil in charme van luxe en goedkopere houten keukens >
Het belang van afmetingen bij eiland afzuigkappen: stijl en functionaliteit >
Handig stappenplan voor het kopen van een wijnkoelkast >
Hoe je een granieten keukenblad kan vervangen >
10 x must-have items voor iedere keuken! >
Elektrische keukenboiler kopen en plaatsen: hier moet je op letten >
Zo kun jij jouw keukenkast organizen: 4 handige tips >
Scoor deze handigheidjes voor in de keuken >
6 tips voor een robuuste en stoere keuken >
5x Tips en tricks om een aangebrande pan schoon te krijgen >

Terug naar overzicht >>