arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Keuken » Goede messen kiezen voor in de keuken: waar kun je op letten?
Keukenmessen: andere geliefde opties

Goede messen kiezen voor in de keuken: waar kun je op letten?

Veel mensen snijden in de keuken met een bot en onhandig mes. Dat is zonde! Een goed mes maakt echt een wereld van verschil. Het is zeker de moeite waard om jezelf op dit stukje luxe te trakteren. Maar hoe kies je nu een goed keukenmes? Dit zijn onze tips.

Enkel mes of meerdere messen keuken

Bepaal allereerst: wil je een enkel mes voor in de keuken of liever een set? Er zijn namelijk messen voor verschillende soorten bereidingen te vinden. Van het snijden van knapperige groenten tot het snijden van een taai stuk vlees. Als je wilt uitpakken, ga je op zoek naar de beste messenset. Maar je kunt ook instappen met een enkel mes: zo kun je het eerst eens ervaren om met een koksmes te werken.

Goede messen kiezen voor in de keuken: waar kun je op letten?

Beste koksmessen kiezen

Waar de meeste mensen voor kiezen? Dat is een koksmes. Dit wordt ook wel gezien als een allround mes in de keuken: je kunt ‘m voor veel bereidingen gebruiken. Koksmessen zijn er in verschillende lengtes te vinden. De meest gangbare maat? Dat is een koksmes van 20 cm. Als je op uitgebreide en professionele wijze kookt thuis, kun je ook denken aan een koksmes van 23 cm.

Keukenmessen: andere geliefde opties

Welke goede messen voor de keuken zijn er nog meer? Er zijn veel soorten messen voor de keuken. Een vleesmes en hakmes worden ook wel gekozen. Ideaal als je vaak vlees bereidt, waarvoor je sterke en krachtige messen nodig hebt. Een andere optie is een broodmes, met een kartelrand om brood eenvoudig te kunnen snijden. En werk je graag met een klein snijmesje? Dat is tevens een optie – kies het liefst voor een klein mesje van een uitstekende kwaliteit, om alsnog van de scherpte te kunnen genieten bij het bereiden van eten.

Leestip! Zo herken je de keuken van een kookliefhebber

Keukenmessen: andere geliefde opties

Handvat van het keukenmes

Ga op zoek naar het ideale handvat van een keukenmes. Ieder mes ligt weer anders in de hand: het is het best om dit in de winkel eens uit te proberen. Let ook op de materiaalsoort. Je hebt handgrepen van hout, kunststof en staal. Dit kan de prijs van het mes beïnvloeden, maar tevens het gevoel in de hand. Een houten keukenmes oogt chic. Maar hout kan weer onpraktisch zijn met schoonmaken. Kunststof maakt dat het mes vaak wat goedkoper is. Staal is de optie waar de meeste mensen voor gaan. Maar probeer vooral verschillende opties uit, zodat je het beste mes voor in jouw keuken kiest!


Reageer

Lees ook:

Veelgemaakte misvattingen over keukeninrichting en -gebruik >
Ontdek de wereld van marmeren keukens >
De beste keukenindelingen voor elk type woning >
Tijd voor een nieuwe keuken? Dit zijn 4 tips voor een efficiënte keuken transformatie >
Goedkoop en smaakvol: betaalbare keukentrends van 2023 >
Het verschil in charme van luxe en goedkopere houten keukens >
Het belang van afmetingen bij eiland afzuigkappen: stijl en functionaliteit >
Handig stappenplan voor het kopen van een wijnkoelkast >
Hoe je een granieten keukenblad kan vervangen >
10 x must-have items voor iedere keuken! >
Elektrische keukenboiler kopen en plaatsen: hier moet je op letten >
Zo kun jij jouw keukenkast organizen: 4 handige tips >
Scoor deze handigheidjes voor in de keuken >
6 tips voor een robuuste en stoere keuken >
5x Tips en tricks om een aangebrande pan schoon te krijgen >

Terug naar overzicht >>