arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Keuken » Scoor deze handigheidjes voor in de keuken
Scoor deze handigheidjes voor in de keuken

Scoor deze handigheidjes voor in de keuken

In de keuken mag je een bepaald niveau van hygiëne verwachten. Hier maak je immers het eten klaar voor jou en je gezin, dus je hebt ook wat ruimte nodig om het eten te bereiden. De keuken wil je het liefst de gehele dag georganiseerd, netjes en schoon houden en daar zijn een aantal handige trucjes voor. Er zijn een aantal handigheidjes die je in de keuken kunt toepassen en een aantal gadgets die jouw leven een stuk makkelijker maken. We lichten ze graag toe en wellicht ontdek je iets waarvan je nog niet wist dat je het nodig had.

Keuken schoonhouden

Een vieze vaatdoek is echt niet meer van deze tijd. Veel mensen gebruiken een doekje waar ze dag na dag het aanrecht mee ‘schoon’ vegen, maar maken deze doek zelf helemaal niet schoon. Hierdoor verzamelen bacteriën zich, welke je vervolgens heerlijk over het aanrecht verspreidt. Een hygiënisch alternatief hiervoor is een schoonmaakspray in combinatie met een poetsroldispenser. Hier kun je het volledige aanrecht mee afnemen, inclusief de sausspetters van je spaghetti op het fornuis, om het poetspapier vervolgens weg te gooien. Wanneer je voor gerecycled papier gaat ben je een stuk duurzamer bezig en houd je de boel veel schoner dan met een vaatdoek.

Handen schoonhouden

In plaats van steeds dezelfde handdoek te gebruiken in de keuken – bijvoorbeeld na het handen wassen – kun je een handdoek dispenser installeren naast de gootsteen. Deze kun je dan vullen met papieren handdoekjes waar je weken mee vooruit kunt. Hierdoor kan elk gezinslid hygiënisch de handen drogen en heb jij nooit meer een natte handdoek in je handen. Dit kun je trouwens ook heel goed toepassen in het toilet, zodat je gasten een schoon, papieren handdoekje kunnen gebruiken.

Afwasgadgets

Afwasgadgets

Als je een vaatwasser hebt scheelt dat een hoop werk, maar er zijn altijd nog dingen die je los moet afwassen. Denk bijvoorbeeld aan snijplanken, grote wokpannen of andere kookgerei wat niet in de vaatwasser kan. Met wat gave afwasgadgets kun je dit een stuk makkelijker doen. Denk bijvoorbeeld aan een afwasborstel met afwasmiddelreservoir, zodat je niet constant het afwasmiddel erbij hoeft te pakken. Het is ook handig als je een organizer hebt bij de gootsteen waar je al je middelen in bewaard, zoals een schuurspons, afwasborstel en andere doekjes die je veel gebruikt. Een kleine zoektocht op internet kan je een hoop handigheidjes opleveren, dus het kan geen kwaad om hier eens naar te zoeken.


Reageer

Lees ook:

Waarom kiezen voor een geïsoleerde garagedeur? >
Seizoensgebonden verlichting in je huis en tuin >
Hoe je een gezond werkritme ontwikkelt >
Dit zijn de voordelen van camerabeveiliging thuis >
Dit wil je weten voor je een huis koopt >
Een introductie tot woningontruimingen >
Energie besparen doe je zo! >
Voorstrijken van stucwerk: belang, technieken en productadvies >
Je woning beveiligen met de juiste sloten >
Van rustiek tot modern: houten keukens passend bij elke woonstijl >
Hoe krijg je meer zonlicht in je woning? >
Thuiswerken in stijl? Zo creëer je jouw eigen droomkantoor! >
Het belang van een goede meterkast in een huis >
Veelgemaakte misvattingen over keukeninrichting en -gebruik >
Traplift kopen vs. huren: wat is de beste optie? >

Terug naar overzicht >>