arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » Dit zijn de voordelen van een PVC vloer in huis
Dit zijn de voordelen van een PVC vloer in huis

Dit zijn de voordelen van een PVC vloer in huis

Wil je graag een nieuwe vloer voor in huis? Voor in je woonkamer, slaapkamer, keuken of badkamer? Dan is het hoog tijd om op zoek te gaan naar de ideale vloer. Een type vloer dat de laatste tijd ontzettend populair is, is een PVC vloer. Je kunt deze soort vloer dan ook zeker overwegen, voor welke ruimte je ook op zoek bent. Ben je benieuwd naar de grootste voordelen van een PVC vloer? Lees snel verder, hieronder sommen wij er een aantal voor je op!

Het is duurzaam

Een voordeel aan zo’n type vloer in huis, is dat het duurzaam is. Dit heeft de vloer te danken aan de fijne, beschermende toplaag bovenop de kunststoflagen. Hoe dikker de toplaag van de vloer is, hoe beter de kwaliteit is en hoe langer de vloer meegaat. Een PVC vloer is ontzettend duurzaam en kan hoe dan ook al een hele lange tijd mee. En dit is natuurlijk een groot voordeel, want zo heb je hier de komende jaren geen omkijken naar!

Weinig onderhoud nodig

Een voordeel dat we ook zeker moeten benoemen is dat deze soort vloeren maar weinig onderhoud nodig hebben. Dankzij het gladde oppervlak kun je een vloer van PVC gemakkelijk schoonhouden. Je hoeft hier dan ook maar weinig aandacht aan te besteden, zeker in vergelijking met sommige andere soort vloeren. Wil je ervan verzekerd zijn dat je beschikt over een gladde PVC vloer? Een PVC vloer laten leggen door specialisten is dan een aanrader.

Het is vochtbestendig

Waarom deze vloeren ook zo geliefd zijn? Omdat een PVC vloer vochtbestendig is. Dit maakt het zeer geschikt voor allerlei ruimtes. Niet alleen in de woonkamer is deze soort vloer geschikt, maar dus ook in bijvoorbeeld de keuken of badkamer is het een mogelijkheid.

Het werkt geluiddempend

Deze vloeren staan er ook om bekend dat ze geluiddempende eigenschappen hebben. Vooral als je in een tussenwoning woont of hele dunne muren hebt kan dit zeer fijn zijn. Je kunt op deze manier zeer geruisloos over de vloer lopen zonder veel geluid te maken. 

Het is makkelijk te vervangen

Het is makkelijk te vervangen

Mocht het zo zijn dat je na een tijd beschadigingen hebt op je PVC vloer, dan is het goed mogelijk om bepaalde delen te vervangen. Dit is een groot voordeel, want hierdoor hoef je niet meteen de hele vloer vervangen wat veel moeite kost. De stroken kunnen individueel worden vervangen en zeker als je een kleine beschadiging hebt is dit enorm fijn.

Geschikt voor vloerverwarming

Zou je graag willen beschikken over vloerverwarming? Dan zit je met een PVC vloer ook goed. Deze vloeren zijn namelijk zeer geschikt voor vloerverwarming. De warmte kan dankzij de kunststoflagen goed worden geleid.

Hierboven heb je een aantal belangrijke voordelen kunnen lezen van een PVC vloer. Als je dus op zoek bent naar een perfecte vloer voor in huis, kun je dit type vloer zeker overwegen. Je kunt hier namelijk veel profijt van hebben en jarenlang genieten van je nieuwe mooie vloer.


Reageer

Lees ook:

De ideale werkplek; zo maak je die >
Dit wil je weten als je een nieuwe vloer gaat uitzoeken >
Kies voor een prefab kelder >
5 eenvoudige tips voor meer sfeer in huis >
Kinderkamer inrichten: wat zijn leuke accessoires? >
Babykamer inrichten: hoe pak je dat goed aan? >
5 manieren om je haltafel te stylen >
Genieten van natuurlijk zonlicht met lichtkoepels >
Kunststof in je interieur: onderhoudsvriendelijk én trendy >
Thuiskantoor inrichten: 5 handige tips en tricks >
De mooiste eettafels van nu! >
Studentenkamer inrichten? 5x Praktische en handige tips! >
Op zoek naar een nieuwe tafel? Bekijk epoxy tafels! >
Welk type dakbedekking is het beste voor een plat dak? >
Nieuwe meubels en woonaccessoires >

Terug naar overzicht >>