arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Keuken » De beste keukenindelingen voor elk type woning
De beste keukenindelingen voor elk type woning

De beste keukenindelingen voor elk type woning

Het renoveren of verbouwen van de keuken is een van de leukste projecten in huis waar je mee aan de slag kunt gaan. Je kunt er erg goed je eigen smaak in terug laten komen en je tilt de sfeer van het interieur meteen naar een hoger niveau. Een van de eerste dingen waar je mee kunt starten, is het bepalen van de indeling. We hebben een paar populaire keuzes voor je op een rijtje gezet.

Kies voor een open indeling en zorg voor een ruimtelijk gevoel 

Het maakt niet uit hoe groot de ruimte is en wat de indeling ervan is. Probeer altijd te werken met een open indeling. Hierdoor voelt de keuken lekker ruimtelijk aan en een goed doordachte keukenindeling zorgt voor een functionele en aangename ruimte. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht over het kopen van een parallel keuken? Dit is een een smalle keukenindeling met twee parallelle werkbladen of rijen met kasten. Deze indeling is ideaal voor kleine ruimtes en biedt een efficiënte indeling doordat alle belangrijke elementen binnen handbereik liggen. Niet zo gek dus dat dit een erg populaire keuze is.

Heb je de ruimte in huis voor het realiseren van een eiland?

Heb je het geluk net even wat meer ruimte beschikbaar te hebben bij jou in huis? Een eilandkeuken is een veelzijdige indeling en zeker het overwegen waard. Je geniet van net even wat extra werkruimte, opbergruimte en ruimte om te zitten en lekker te borrelen. Dit type indeling is ideaal voor een open ruimte en biedt een centraal punt voor koken, eten en om jouw gezelschap goed te kunnen entertainen. Rust het eiland uit met een kookplaat, spoelbak, vaatwasser, of extra opbergruimte, of pak uit met een waanzinnige wijnklimaatkast. Hoe zie jij het ontwerp van je dromen voor je?

Heb je de ruimte in huis voor het realiseren van een eiland

Stem het type apparatuur af op de indeling van de keuken 

De indeling van de keuken heb je misschien als snel bepaald. Maar heb je ook al goed nagedacht over de apparatuur die je terug wilt laten komen in het ontwerp? Zo kun je bijvoorbeeld ruimte op het werkblad besparen door een heet water kraan uit te zoeken. Je gaat op de gezonde toer met een stoomoven. En een vrijstaand fornuis in een opvallende kleur steelt meteen de show in de keuken en is dé blikvanger van het interieur. In een keukenwinkel krijg je meteen een goed beeld van alle mogelijke opties op het gebied van de apparatuur voor je eigen keuken. Hier zie je ook meteen erg goed de keukenopstelling die bij je past.

Heb je al nagedacht over de kleuren en materialen van de nieuwe keukenindeling?

Of je nu een kleine studio, een gezinswoning of een luxe villa hebt. Er is altijd wel een waanzinnige en luxe te vinden die haarfijn aansluit op je eigen wensen en eisen. Zorg er altijd voor dat je rekening blijft houden met de ruimte, de indeling en je eigen voorkeuren. Want alleen zo kun je een keuken creëren die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is. Let daarom altijd goed op het gebruik van de juiste kleuren en materialen, zodat het haarfijn aansluit op je eigen smaak en wensen.

Bekijk verschillende soorten keukenindelingen in een keukenwinkel bij jou in de buurt 

De volgende stap? Dat is het brengen van een bezoek aan een keukenwinkel. Hier zie je meteen wat de laatste trends zijn op het gebied van materiaal en kleur. Maar je ziet ook meteen wat voor soort apparatuur je allemaal kunt integreren in het ontwerp. Ook kan een ervaren medewerker je helpen met het intekenen van de keuken, zodat je meteen een goed beeld krijgt hoe het geheel vorm kan krijgen.


Reageer

Lees ook:

Ontdek de wereld van marmeren keukens >
Tijd voor een nieuwe keuken? Dit zijn 4 tips voor een efficiënte keuken transformatie >
Goedkoop en smaakvol: betaalbare keukentrends van 2023 >
Het verschil in charme van luxe en goedkopere houten keukens >
Het belang van afmetingen bij eiland afzuigkappen: stijl en functionaliteit >
Handig stappenplan voor het kopen van een wijnkoelkast >
Hoe je een granieten keukenblad kan vervangen >
10 x must-have items voor iedere keuken! >
Elektrische keukenboiler kopen en plaatsen: hier moet je op letten >
Zo kun jij jouw keukenkast organizen: 4 handige tips >
Scoor deze handigheidjes voor in de keuken >
6 tips voor een robuuste en stoere keuken >
5x Tips en tricks om een aangebrande pan schoon te krijgen >
Goede messen kiezen voor in de keuken: waar kun je op letten? >
6x populaire keukenstijlen van dit moment >

Terug naar overzicht >>