arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Keuken » 6x populaire keukenstijlen van dit moment
6x populaire keukenstijlen van dit moment

6x populaire keukenstijlen van dit moment

Wil jij graag een nieuwe keuken in huis? Bij de zoektocht hiernaar is het goed om na te denken welke keukenstijl je graag wilt hebben. Er zijn namelijk verschillende keukenstijlen waar je uit kunt kiezen. Benieuwd naar welke keukenstijlen op dit moment populair zijn? Lees dan snel verder, want in dit artikel zetten wij het voor je op een rij.

Landelijke keukens

Een van de populairste keukenstijlen van dit moment: de landelijke keukens. Maar waarom is deze keukenstijl dan eigenlijk zo geliefd? Bij de landelijke stijl zien we een combinatie van zowel klassieke als moderne elementen. Deze combinatie zorgt ervoor dat de keuken een strakke uitstraling heeft, maar wel nog veel sfeer uitstraalt. Welke materialen veel voorkomen in deze landelijke keukens? Voornamelijk de materialen hout, steen, gietijzer en porselein. Als je meer wilt weten over landelijke keukens, kun je inspiratie opdoen op het internet of bij een keukenspecialist.

Klassieke keukens

Deze keukenstijl hoort ook zeker in dit lijstje thuis: klassiek. Ondanks het feit dat deze keukenstijl al jaren gekozen wordt, blijft het geliefd. Waarom dit zo is? Omdat een klassieke keuken volgens veel mensen gezelligheid uitstraalt en daardoor warm aanvoelt. Dit komt mede door de vele natuurlijke elementen die gebruikt worden bij deze keukenstijl. Wat we bij klassieke keukens ook veel zien, zijn symmetrische patronen in bijvoorbeeld keukenkastjes en ander meubilair. Het oogt misschien wat ouder, maar gezelligheid staat bij deze keukenstijl centraal. Mocht je dit dus aantrekkelijk vinden, dan kan een klassieke keuken echt iets voor jou zijn.

Moderne keukens

Moderne keukens

De moderne keukenstijl is ook een van de meest populaire keukenstijlen van dit moment. En dat is dan ook niet zomaar zo. Wat modern is, kan natuurlijk per tijd verschillen. Toch wordt deze keukenstijl wel gekenmerkt door een aantal algemene dingen. Bij de moderne keukenstijl is het namelijk zo dat er vaak gebruik wordt gemaakt van gladde oppervlakken en strakke ontwerpen. Ook zijn er materialen die bij deze keukenstijl veel terugkomen. Welke materialen dit zijn? Denk aan bijvoorbeeld hout, metaal, kunststof, RVS en aluminium. De moderne keuken staat bekend om het feit dat deze strak is, maar een moderne keuken hoeft zeker niet saai te zijn. Door materialen en kleuren met elkaar te combineren kun je een prachtige keuken in huis realiseren.

Industriële keukens

Wil jij dat jouw keuken een stoere uitstraling heeft? Dan is een industriële keuken misschien wel wat voor jou. Deze keukenstijl staat namelijk bekend om de stoere elementen die het bevat. Deze keukenstijl is de laatste jaren enorm populair en dat belooft ook nog wel even zo te blijven. De materialen die deze keukenstijl kenmerkt zijn vooral materialen als beton, hout en steen. Door deze materialen met elkaar te combineren, kun je een strakke en stoere uitstraling creëren. Desondanks blijft deze keukenstijl wel lekker huiselijk. Een ander kenmerk van een industriële keuken is dat bekabeling en buizen gewoon zichtbaar kunnen zijn. Hoewel dit misschien niet vanzelfsprekend is, zorgt dit er wel voor dat het een stoer en stijlvol geheel wordt.

Design keukens

Als je op zoek bent naar een nieuwe keuken, kun je ook design keukens in je achterhoofd houden. Deze keukenstijl is tenslotte niet voor niets populair. Wat bij deze keukenstijl centraal staat? De persoonlijke sfeer. Hierdoor is het zo dat elke design keuken weer uniek is, omdat je hiermee echt je eigen persoonlijke sfeer kunt creëren. Wel hebben deze keukens vaak een aantal kenmerken gemeen: minimalistisch, strakke ontwerpen en effen afrondingen. We zien bij deze design keukens vaak het gebruik van bakstenen elementen, hout en geometrische vormen terugkomen.

Nostalgische keuken

Deze keukenstijl kun je ook zeker in de gaten houden: nostalgisch. Maar wat kenmerkt een nostalgische keuken? Het feit dat dit een combinatie is van meerdere keukenstijlen. Het is eigenlijk een goede mix van allerlei stijlen, waardoor het een uniek geheel wordt. Het gaat hierbij vooral om de combinatie van een landelijke en klassieke stijl, met moderne elementen hierin verwerkt. Een nostalgische keuken straalt vaak gezelligheid uit, waardoor het warm aanvoelt. De perfecte keuken voor wie niet kiezen kan tussen de verschillende keukenstijlen, want hierbij worden er een aantal met elkaar gecombineerd.

Bezig met de zoektocht naar een nieuwe keuken? Dan kan het geen kwaad om jezelf meer in te lezen over verschillende keukenstijlen, zodat je erachter komt komen wat bij jou past. Bovenstaande keukenstijlen kun je in ieder geval goed in je achterhoofd houden, want deze stijlen zijn op dit moment razend populair.


Reageer

Lees ook:

Tijd voor een nieuwe keuken? Dit zijn 4 tips voor een efficiënte keuken transformatie >
Goedkoop en smaakvol: betaalbare keukentrends van 2023 >
Het verschil in charme van luxe en goedkopere houten keukens >
Het belang van afmetingen bij eiland afzuigkappen: stijl en functionaliteit >
Handig stappenplan voor het kopen van een wijnkoelkast >
Hoe je een granieten keukenblad kan vervangen >
10 x must-have items voor iedere keuken! >
Elektrische keukenboiler kopen en plaatsen: hier moet je op letten >
Zo kun jij jouw keukenkast organizen: 4 handige tips >
Scoor deze handigheidjes voor in de keuken >
6 tips voor een robuuste en stoere keuken >
5x Tips en tricks om een aangebrande pan schoon te krijgen >
Goede messen kiezen voor in de keuken: waar kun je op letten? >
Gele keuken inrichten: de mooiste voorbeelden >
Duurzamer wonen: 5 slimme tips en tricks >

Terug naar overzicht >>